Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Theodore von Kármán

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 May 1881

Budapest, Hungary

7 May 1963

Aachen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Theodore von Kármán 's prindërit ishin Helen Kohn (ose Konn), i cili ishte nga një familje kryesor bohem, dhe Mor Kármán i cili ishte një profesor kryesor i filozofisë dhe edukimit. Emri Theodore në hungarisht ishte von Sköllöskislaki Kármán Todor (Todor korrespondon me Theodore dhe në gjuhën hungareze emrin e familjes paraprin dhënë emrin). Theodore ishte tutored në shtëpi nga një ish-student i babait të tij dhe shkollimin e tij e hershme është e dominuar tërësisht nga babai i tij. Pjesërisht kjo ishte për shkak të Mor qenë shumë i rreptë dhe energjik, por edhe për faktin se ai ishte një ekspert arsimor i cili praktikohet idetë e tij për djalin e tij.

Theodore tre vëllezërit e moshuar e kuptoi se ai ishte një talent ne matematike kur ai ishte gjashtë vjeç, sepse ai demonstroi një aftësi të shquar për të kryer llogaritje të mëdha mendore. Mor, megjithatë, nga frika se djali i tij do të bëhej një fanatik i cili përfundoi me kryerjen e tricks matematikore, këmbënguli që Theodore të mbahen larg nga matematika për disa vite, duke kërkuar që ai duhet të studimit të gjeografisë, historisë dhe letërsisë. Kur ai ishte nëntë vjeç Theodore hyrë Gjimnazi Minta në Budapest. Ai sigurisht nuk kishte shpëtuar teorite edukativ të babait të tij në çdo mënyrë duke ndjekur këtë shkollë, sepse ishte një nga të cilat ishin krijuar në bazë të ideve të babait të tij për edukimin e fëmijëve të ndritura.

Në vitin që Kármán përfunduar arsimin e tij në gjimnaz Minta ai fitoi çmimin Eötvös për nxënësit më të mirë në matematikë dhe shkenca në tërësi të Hungarisë. Dukej një pozitë të mrekullueshme nga e cila për të nisur studimet e tij matematikore e cila është pikërisht ajo që ai dëshironte të bëjë, por i ati i tij kishte ide të tjera për të dhe kështu ai ishte drejtuar drejt një kurs inxhinierike në Politeknik Jozefi qiellzor në Budapest (kjo më vonë u bë Technical University of Budapest). Kármán babai kishte një nervor i hallakatur në vitin në të cilin ai e filloi kursin e tij inxhinieri, por këtë e bëri vetëm është plotësisht e pamundur për të shkuar kundër Kármán dëshirat e babait të tij. Ai u diplomua në vitin 1902 nga Politeknik Jozefit qiellzor me një diplomë në inxhinieri mekanike, duke shkruar një disertacion mbi levizjen e një shkop të rëndë mbështetet në fund të harmonishëm me një aeroplan horizontale. Është interesante të përmendet se pavarësisht Kármán e talente të mëdha teorike, ai nuk ishte një eksperimentues kualifikuar. Edhe pse është disi e ashpër të thotë se babai i Kármán e shtyrë atë në drejtim të gabuar që ai vazhdoi të bëjë përparime të tilla të rëndësishme, megjithatë, talentet e tij ishin gjithmonë në anën matematikore e inxhinierisë dhe sigurisht jo në anën praktike.

Pas diplomimit Kármán desh të ndërmarrë shërbimit të detyrueshëm ushtarak për një vit dhe ai ka shërbyer si një kursant i shkollës ushtarake artileri në ushtrinë austro-hungareze. Pastaj, në 1903, ai u emërua si asistent në hidraulikë në Politeknik qiellzor Jozefi, një pozicion të cilin e ka mbajtur për tre vite. Por Kármán gjithashtu ka mbajtur një pozicion të dytë gjatë këtyre viteve, sepse ai veproi si një këshilltar për një prodhues lokomotivë gjermane. Hulumtimi i tij në këtë kohë ishte në lëngjeve dhe ngjeshja e strukturave që e kishte të gjerë duke filluar aplikimet. Me rëndësi të veçantë ishte letër e tij të botuar në vitin 1906 në teorinë e buckling dhe testet compression mbi shtyllat e gjata i hollë.

Në 1906 ai u dha një shoqëri dy vit nga Akademia Hungareze e Shkencave dhe e la në Budapest për të studiuar në Göttingen, ku ai u ndikua shumë nga Klein, Hilbertiane dhe Prandtl. Ai bëri një vizitë të shkurtër në Paris mars 1908, ku ai të shiquarat disa kërkime fluturimet e aviacionit i cili u kthye interesin e tij për të aplikuar matematikën në aeronautika. Hulumtimi i tij i përfshirë tani modeleve matematikore për buckling e strukturave të mëdha, duke përdorur të dhëna të marra përmes eksperimenteve me një shtyp të madh hidraulike dhuruar Göttingen Krupp armëve nga prodhuesi. Për këtë hulumtim Kármán ishte dhënë doktoraturës e tij në vitin 1908 dhe në të njëjtin vit ai pranoi një pozicion si privatdocent në Göttingen.

Interesin e tij në aeronautika tani kishte një shans të vërtetë për të bërë një temë e hulumtimit me ndërtimin në Göttingen e një tunel aerodinamik për kompaninë airship Zeppelin. Në 1911, duke përdorur rezultatet nga tunel aerodinamik, ai bëri një analizë të dyfishtë rresht me rotacion të vortices pas një trup banesë në një rrjedhë lëng i cili njihet tani si Street Vorbull Kármán së. Emri i erdhi nga rruga që vortices alternuar në pozitë të dy anët e dyfishtë rresht në një marrëveshje të ngjashme me atë të dritat e rrugë në dy anët e një rruge. Megjithatë, kjo nuk është temë vetëm e tij kërkimore për këtë periudhë, sepse ai gjithashtu bashkëpunoi me Max Born në një studim të vibruese atomeve. Puna e tyre ka studiuar dinamikën grilë ku ata identifikuar shkallë e lirisë së një kristal me mënyrat normale të vibrimit të gjithë trupin. Ata përdoren tre dimensionale Furierit analizat periodike dhe kushtet e kufirit në këtë studim të rëndësishëm.

Në 1912 Kármán vendosur se mundësitë e tij për promovimin nuk qenë të mira në Göttingen kështu ai pranoi kryetari i mekanikës aplikuar në kolegjin e minierave Schemnitz në Sllovaki (qytet sot quhet Banska Stiavnica). Kjo doli shpejt një gabim i gjykimit që kolegj nuk ishte e pajisur mirë dhe nuk e bëri atë të ketë hulumtuesit aktive. Ai la pas mësimit ka për një afat dhe u kthye në Göttingen. Në shkurt 1913 Kármán pranuar një post si drejtor i Institutit Aeronautike në Aachen-në Gjermani dhe kryetar i aeronautika dhe mekanikës në universitetit teknik në Aachen. Ai filloi të ndërtojë një ekip të fortë kërkimore atje, si dhe duke bërë përmirësime të mëdha të pajisjeve që përfshinte një tunel aerodinamik. Ai filloi punën teorike mbi projektimin avion, pasi studentët dhe kolegët provë efektivitetin e dizenjot e tij me punë eksperimentale.

Lufta e Parë Botërore shpërtheu në vitin 1914 dhe Kármán u thirren për shërbim ushtarak në ushtrinë austro-hungareze, dhe si pjesë e punës së tij të luftës ai punoi në dizajnimin e avionëve ushtarakë dhe një dizajn të përmirësuar për një helikopter. Kur përfundoi lufta në 1918 Kármán ishte duke punuar në Hungari dhe ai qëndroi aty duke u përpjekur për të sjellë në përmirësime në mësimin e shkencave atje. Situata politike në Hungari në këtë kohë, megjithatë, ishte jashtëzakonisht e vështirë me vendin e shpalljes së pavarësisë nga Austria më 16 nëntor 1918. Vendet fqinje, mori avantazhin e situatës dhe serbe, Çeke, dhe trupat rumune u zhvendos për të marrë përsipër disa pjesë të vendit. Situata politike bërë ndonjë reformave arsimore jashtë pyetje, kështu që në 1919 Kármán u kthye në pozicionet e tij të mëparshme në Aachen. Me ndihmën financiare nga prodhuesit kryesorë gjermane e avionëve, ai nisi një program intensiv të studioni rezistencës së lëngjeve, turbullirë dhe ashensor, të gjitha të çojnë në dizajnin më të mirë avion:

... kuptuar pak se ai ishte i vendosur themelet e një force të re ajrore gjermane Luftwaffe e Luftës së Dytë Botërore.

Kármán vizitoi SHBA në vitin 1926, me ftesë të kreut të institutit Kaliforni e Teknologjisë, për të këshilluar mbi hartimin e një tunel aerodinamik. Me 1928 ai ishte duke shpenzuar gjashtë insekte të çdo viti në Kaltek dhe gjashtë muaj në Ahen, pastaj në vitin 1930 ai u kërkoi të plotë kohë drejtor i Laboratorit Aeronautike në California Institute of Technology. Pavarësisht dashurisë së tij për Aachen, ngjarjet politike në Gjermani dhe në veçanti në rritje të anti-semitizmit, bindi atë që të pranojë. Nëna e tij dhe motra e vogël shkoi në Kaliforni me të. Kármán kurrë i martuar dhe nënën e tij, pastaj motra, kujdeset për shtëpinë e tij atë. Kreu i Kaltek i kërkoi atij të bëjë Laboratori Aeronautike:

... një mjet për të nxjerrë industrinë e aviacionit të SHBA në Southern California dhe për të sjellë në kampusin e para kombëtare të ngritur në aeronautika.

Në 1933 ai themeloi Institutin e Shkencave Aeronautike vazhduar studimin e tij mbi mekanikën fluide, teoria e turbullt dhe fluturimit supersonik. Ai studioi për matematikë në aplikimet inxhinierike, strukturat e aeroplanëve dhe erozionit të tokës. Puna e tij u kthye në drejtim të hulumtimit mbi raketat dhe, kur Gjermania u shihet se kanë zhvilluar raketa për qëllime ushtarake gjatë Luftës së Dytë Botërore, Shtetet e Bashkuara i vënë shuma të mëdha parash në hulumtim raketë. Në nëntor 1944 fondeve është përdorur për të ngritur Propulsioni Jet Laborator në Kaltek me Kármán si drejtor. Ky laborator më vonë ka dhënë një kontribut të madh për programin e hapësirë.

Në vitin 1949 ai dha dorëheqjen dy pozita e tij e drejtorit dhe u bë profesor emeritus në Kaltek. Ai ishte ende shumë aktiv në dhënien e këshillave të Airforce SHBA-së dhe NATO-s dhe luajti një rol të madh në konferenca ndërkombëtare mbi aeronautika.

Kármán pranuar nderon shumë për kontributin e tij të pazgjidhura. Ai mori Medaljen e Shteteve të Bashkuara për të Meritës në vitin 1946, Franklin Medaljen e artë në vitin 1948, dhe ishte i pari që do të jepet Medaljen Kombëtare të Shkencave në vitin 1963. Ai mori gjithashtu nderimet nga Franca, Vatikani, Gjermania, Greqia, Mbretëria e Bashkuar, Spanjë dhe Holandë.

Sa për karakterin e tij, ai është përshkruar si:

... një shok i lezetshëm dhe e mprehtë, dhe besnike në një rreth të gjerë të miqve.

Në kontributin e tij janë të përmblodhi si vijon:

Përkundër aktiviteteve të tij të shumta publike, nuk u bë një figurë e madhe e publikut në mënyrë të shpikësit të shumta, ndoshta sepse Aerodinamika teorik nuk është një fushë shumë të kuptueshme për laik, megjithatë, puna e tij në këtë fushë dhe në punën kërkimore raketa ka ndihmuar si formë shkencore dhe histori politike.

Ajo do të jetë e arsyeshme që të pyesin se si Kármán pa besnikë të tij që e këshilloi shumë vende për çështjet ushtarake:

Kármán mbeti i patrazuar për shoqatë e tij përjetshëm me autoritetet ushtarake, së pari në Austro-Hungari, pastaj në Gjermani, dhe në fund në Shtetet e Bashkuara dhe NATO-s. Pikëpamja e tij ishte ajo e një inxhinier të një periudhe më parë që mund të konsiderohet se ka larë borxhin e tij ndaj shoqërisë një herë ai ka ndërtuar për të "siguruar një analizë të asaj që do të ndodhte në qoftë se disa gjëra janë bërë", ai mendonte se "shkencëtarët si një grup nuk duhet të përpiqet të bindë fuqi apo edhe qeverinë të ndjekë vendimet e tyre ".

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland