Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Joachim Jungius

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Oct 1587

Lübeck, Germany

23 Sept 1657

Hamburg, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Joachim Jungius ndoqi shkollën në Lübeck deri 1605. Nga 1606 deri më 1608 ai ndoqi Universitetin e Rostock, ku ai studioi metafizikë. Në lënë Rostock ai hyri në Universitetin e Giessen, ku ai më vonë mori MA tij

Në 1609 ai u emërua profesor i matematikës në Giessen dhe ai e mbajti këtë post deri më 1614 kur ai filloi të bëhej i interesuar ne mjekesi. Në 1616 ai u kthye në Universitetin e Rostock për të studiuar mjekësi. Tre vjet më vonë ai mori një diplomë mjekësore nga Universiteti i Padovës.

Pas kësaj Jungius mbajtur krerët e matematikës në Universitetin e Rostock 1624-1625 dhe përsëri 1626-1628. Për një vit në vitin 1625 ai mbajti kryetari i mjekësisë në Universitetin e Helmstedt. Në 1629 ai shkoi në Hamburg, ku ai ishte profesor i shkencave natyrore deri në 1640.

Si edhe matematika, Jungius ishte i interesuar në shkencë natyrore dhe filozofinë e shkencës.

Në matematikë Jungius catenary provuar se nuk është një parabolë (Galileo supozohet se ishte). Ai ishte një nga eksponentët e parë të përdorin pushtetin për të përfaqësuar dhe ai matematikë përdoret si një model për shkencat natyrore.

Hamburgensis Logica (1638) e Jungius paraqitur teoritë vonë mesjetare dhe teknikat e logjikës. Ai diskutoi rastet e vlefshme zhdrejtë e argumenteve që nuk përshtaten në forma të thjeshta e konkluzion. Për shembull

Katrore e një numri madje është edhe më; 6 është edhe më, prandaj, sheshin e 6 është edhe më.

Rast i pjerrët e një numër edhe është dashur të vihet në pozicionin e subjektit në mënyrë që argumentet e standardeve mund të përdoren. Aristoteli kishte trajtuar edhe me këtë lloj argumenti logjik.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland