Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Heinrich Wilhelm Ewald Jung

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 May 1876

Essen, Germany

1953

Halle, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Heinrich Jung 's babai ishte Vilhelm Jung. Heinrich studiuar matematikë, fizikë dhe kimi në Universitetin e Marburg dhe në Universitetin e Berlinit 1895-1899. Mësuesit e tij përfshirë Matematikanë e mëposhtme: Fondacioni Friedrich Schottky që kishte lëvizur në Marburg të Cyrihut në 1892; Kurt Hensel i cili mësoi Jung në Berlin, por më vonë u transferua në Marburg, Llazari Fuchs që kishte lëvizur në Berlin nga Heidelberg në 1884; Georg Frobenius që iku nga Zürich në Berlin në 1892, dhe Hermann Një Shvarc që iku nga Göttingen në Berlin në 1892. Jung u mësoi edhe në Berlin nga fizikani teorik Max Planck, që iku nga Kiel në Berlin në 1888. Matematika është interes kryesor Jung dhe, nga ky star-studded mbledhjen e mësuesit, ajo ishte Hensel në Berlin dhe Schottky në Marburg që ishin ndikim më të madh në atë. Ishte Schottky i cili u bë këshilltar për tezën e doktoraturës Jung, dhe ai u dha të doktoraturës së tij në vitin 1899 nga për tezën e tij Kugel kleinste Über die, die eine räumliche einschliesst Figur e cila u botua në Crelle 's ditar.

Si edhe duke u dhënë të doktoraturës së tij në vitin 1899, Jung kaluar provimet e shtetit për të lejuar atë për të dhënë mësim në një gjimnaz në të njëjtin vit. Në 1902 ai paraqiti tezën e tij habilitation Die Wurzelfunktionen në dem durch die Gleichung G (p, q) = 0 vom Range 2 durch und die Gleichung z = H (p, q) definierten algebraischen Körper K (p, q), për të Marburg dhe ai pastaj u bë një Privatdozent atje. Jung ka mbetur në Marburg deri 1908 kur ai u emërua si profesor në Kiel. Nga 1913 ai mësoi si mësues në një shkollë të mesme në Hamburg. Së shpejti pas kësaj Luftës së Parë Botërore shpërtheu dhe Jung kaluar një kohë të shkurtër ndërmarrje pune të luftës. Pas përfundimit të luftës ai mori një takim në Universitetin e Dorpat në 1918. Dy vjet më vonë ai pati sukses Wangerin në Universitetin e Halle, ku ai vazhdoi të mësojë derisa ka dalë në pension në vitin 1948. Pasi ka dalë në pension ai mësoi për tre vjet të tjera.

Shumica e punës Jung e përfshirë në kërkim në funksione algjebrike. Ndër botimet e tij të japim disa shembuj të atyre që ishin në fillim të karrierës së tij: Über die Körper Transformimin algebraischer vom Range 1 (1904), Ein Satz über Thetafunktionen (1905), der Darstellung eines Funktionen algebraischen Körpers zweier unabhängiger Veränderlicher x, y në einer Umgebung der Stelle x = a, y = b (1908), Primteiler algebraischer unabhängiger Funktionen zweier Veränderlichen Ihr und Verhalten bei birationalen Transformationen (1908). Jung botuar disa libra të rëndësishëm: Einführung in die Funktionen algebraischen Theorie der einer Veränderlichen (de Gruyter, Berlin und Leipzig, 1923), Algebraische Flächen (Helwingsche Verlagsbuchhandlung, Hannover, 1925), Einführung in die Zahlentheorie (Jänicke, Leipzig, 1935), Einführung in die Theorie der quadratischen Zahlkörper (Jänicke, Leipzig, 1936), Matrizen und Determinanten (Jänicke, Leipzig, 1948), si dhe publikimin e tij të fundit, të cilat përfshihen shumë sa që i ishte shfaqur në letrat e tij kërkimore gjatë viteve, Einführung in die Theorie der algebraischen Funktionen zweier Veränderlicher (Akademie-Verlag, Berlin, 1951). Kjo do të ndihmojë për të dhënë një shije të punës Jung, nëse ne shikojmë më nga afër në librin e tij të fundit. Këtu janë disa ekstrakte nga një rishikim nga Chevalley e librit:

K Le të jetë një fushë e funksioneve algjebrike të dy variablave mbi fushën e numrave kompleks. Qasja gjeometrike të studimit e të intervistuarve është me anë të pikave të disa sipërfaqe algjebrike, mundësisht pa singularities, e cila është një model i fushës K. qasje analitike, të ndjekur në librin të pranishëm, e përdor si koncept themelor ai i një vend të fushës K, një vend që një isomorphism e të intervistuarve në fushën koeficientin e rrethit të pushtetit seri konvergjent në dy ndryshore (variabla uniformizing në vend) me kërkesën që çiftet të dallueshme e vlerave të variablave u, v ne këto seri pushtet mjaft afër (0, 0) duhet të çojë në vlera të dallueshme për disa funksion të fushës. ...

Ne tani kthehet në një përshkrim të shkurtër të përmbajtjes së librit. Futja ka të bëjë me studimin e fushën e funksioneve racionale të dy variablave. Ajo përmban një ekspozitë të metodës së reduktimit të singularities e një kurbë aeroplan nga transformimet katror. Pjesa I prezanton konceptet kryesore (vendet dhe divisors) ... Pjesa II është i shqetësuar me prova e Riemann - Teorema e Shna Rroku. ... Pjesa III ka të bëjë me "transformime vend", dmth konsideratë sistemet e njëkohshme të disa vendeve për të njëjtën fushë. ... Pjesa IV ka të bëjë me teorinë e dallime, e cila është zhvilluar në stilin Picard. ... Pjesa V ka të bëjë me teorinë e algjebrike titujve të divisors dhe shumëllojshmëri Picard. ... Pjesa VI ka të bëjë me teorinë e divisors përpiktë dhe ekuivalenca e tyre. ... Pjesa e fundit e shtatë është e shqetësuar me më shumë probleme të veçantë: një shprehje të re për Zeuthen-invariant Segre, një studim të detajuar të fushave të formojnë C (x, y, (W (x, y)) 1 / 2, dhe studimi i sipërfaqeve me një laps e kthesa racional, duke çuar në teorema Enriques '.

Në përgjithësi, libri përmban një masë shumë të madhe të informacionit rreth algjebrike sipërfaqet mbi fushën e numrave kompleks.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland