Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gaston Maurice Julia

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 Feb 1893

Sidi Bel Abbès, Algeria

19 March 1978

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kur vetëm 25 kur Gaston Julia kryevepër e tij të botuar 199 faqe Memoire sur l'përsëritje des fonctions rationelles që e bëri atë të famshëm në qendrat e matematikës e ditëve të tij.

Si një ushtar të Luftës së Parë Botërore, Julia ishte plagosur rëndë në një sulm mbi frontin frëngjisht projektuar për të festuar ditëlindjen Kaiser's. Shumë nga të dyja palët u plagosën duke përfshirë Julia i cili humbi hundën e tij dhe kishte të veshin një rrip lëkure të gjithë fytyrën e tij për pjesën tjetër të jetës së tij. Midis disa operacione të dhimbshme ai kryer më së tij matematikore kërkime në spital.

Më vonë ai u bë profesor i shquar në Ecole Polytechnique në Paris.

Në 1918 Julia botoi një letër të bukur Memoire sur l'përsëritje des fonctions rationnelles, Journal de Math. Pure et Appl. 8 (1918), 47-245, në lidhje me përsëritje e një funksion racional f. Julia i dha një përshkrim të saktë të vendosur J (f) i atyre zC, për të cilat iterate n th f n (z) qëndron kufizohet si n tenton të pafundësi. Ajo mori Académie Grand Prix de l 'des Shkencave.

Seminaret u organizuan në Berlin në 1925 për të studiuar punën e tij dhe pjesëmarrësve të përfshirë Brauer, Hopf dhe Reidemeister. H Cremer prodhuar një ese mbi veprën e tij të cilat përfshinin vizualizimit e parë e një sërë Julia.

Edhe pse ai ishte i famshëm në vitet 1920, puna e tij ishte harruar në thelb deri B Mandelbrot solli atë në rëndësinë në vitet 1970 me eksperimentet e tij themelore të kompjuterit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland