Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

F Burton Jones

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Nov 1910

Cisco, Texas, USA

15 April 1999

Santa Barbara, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Babai F Burton Jones 'ishte një farmacist, i cili ishte i interesuar në politika lokale në Shackelford County, Texas. Kjo ka efekt të bërë Jones rriten që dëshiron të jetë një avokat, për babain e tij e përzier me avokatët e lartë të Qarkut. Jones fitoi një Regents Bursë për studim në Universitetin e Teksasit dhe kur ai hyri në Universitetin e ai ishte me siguri akoma duke synuar që të bëhet një avokat dhe ai u regjistrua në program para ligjit.

Ligji është një subjekt i cili kërkon një studenti të jetë në gjendje të mbajë në kujte sasi të mëdha të informatave dhe Xhons shpejt zbuloi se kjo nuk ishte një nga pikat e forta të tij. Edhe pse mund të shohim se si kjo mund të kenë çuar atë të matematikës rrugë nuk ishte aq e thjeshtë sa që për temë që ai vendosi të marrë në vend të së drejtës është kimi. Avokatët nuk kanë nevojë për të studiuar matematikë por Kimistë bërë, dhe kështu në këtë pikë Xhons mori kurse matematikë. Së shpejti ai ishte duke marrë më shumë kurse matematika se kishte nevojë për shkallën e tij kimi pasi ai ishte duke shijuar ato aq shumë.

Ndoshta faktori kryesor që çoi Jones në fund vendos që të bëhet një matematikan u RL Moore. Ai dalloi shpejt talentin Jones për subjekt edhe kur ai ishte vetëm duke kurse matematika e nevojshme për shkallën kimi. Moore nuk përpiqet të bëjë ndryshim Jones gradë për një kohë të dytë dhe në të vërtetë ai ka përfunduar studimet kimi në vitin 1932. Në këtë pikë Moore tregoi se sa thellë se ai besonte në aftësinë e matematike Jones për ai i ofroi atij një punë si një pjesë e-matematikë kohë mësuesi. Kjo ishte shumë e mirë për të refuzojë një ofertë kaq Xhons mori postin në shtator 1932 dhe në të njëjtën kohë ai filloi studimet për doktoraturë e tij në matematikë. Publikimi i tij i parë në vend Një teoremë mbi hapësirat peripherally ndashëm ishte shkruar në këtë kohë dhe u shfaq në Buletinin e Shoqërisë American Mathematical në 1935. Ai u bashkua me Fakultetin në Universitetin e Teksasit si instruktor në shtator 1935, pasi u dha të doktoraturës së tij në atë vit, dhe ai u gradua në Asistent Profesor në shtator 1940.

Në 1942 Jones lënë Universitetin e Teksasit për të ndërmarrë punë të Luftës në Harvard Laborator Underwater Tone ku ai ndihmoi në zhvillimin e skanimit hidrolokator përdorur në luftë anti-nëndetëse. Në 1944 ai u kthye në funksionin e tij në Universitetin e Teksasit, ku ai ka mbetur si Profesor derisa ai ishte ofruar një rang profesori të plotë në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill në 1950. Atje ai ishte kryesues i departamentit të matematikës deri 1962 kur ai pranoi një rang profesori në Universitetin e Kalifornisë në Riverside. Ai mbeti aty deri sa ka dalë në pension në vitin 1978.

Në Rogers shkruan e kërkimit Jones's:

... rezulton se ka një ndikim të madh në zhvillimin e pika vendosur topologji dhe teoria e vazhduar ...

Jones ka shkruajtur gazeta 67, e tij të parë në 1935 është në hapësirat e ndare, ndërsa i tretë i tij në 1937 mbi normale është një prej hapësirave më të rëndësishme të tij. ai pastaj dobësuar një nga Moore 's Parimet aksiomat, duke treguar se aksiomë dobësuar së bashku me aksiomat e tjera nënkuptuar Moore' s version më të fortë. Ai gjithashtu ka shkruajtur shumë gazeta në continua homogjen.

Nyikos, në, shkruan e kontributeve Jones për problemin normale Moore hapësirë:

Kur Burton Jones paraqitur problemin normale Moore hapësirë në 1933, ai ndoshta kishte pak ide e vagët e rolit të këtij problemi do të luajë në historinë e pikë-set topologji. Ajo ka dhënë të rritet në qindra letra në topologji dhe fare pak (dhe numri i tyre është në rritje) në teori vendosur si. Por më e rëndësishmja, ajo ka ndihmuar për të gjeneruar interes në topologji nga teoricienë vendosur, dhe kjo na ka mbajtur pikë të vëna topologists kënaqur me subjekt tona duke na dhënë një sërë tantalizing e problemeve dhe rezultateve të pjesshme për ne që të mendojnë dhe flasin rreth.

Megjithatë, kontributet Jones ishin jo vetëm në hulumtim, ndoshta, si Rogers "sugjeron se, më i rëndësishëm erdhi edhe aftësitë e tij të mësimdhënies:

... si shkëlqyer si hulumtim Jones ishte, ai u zbeh nga aftësitë e tij si një mësues i madh dhe punën e tij si një qenie njerëzore. Në fakt, interesi i tij kryesor ishte të mësimdhënies dhe futjen matematikë të brezit të ardhshëm.

L McAuley, në vitin 1969, shkroi për:

... fuqia magjike e Jones në klasë - një mjeshtër që merr frymë jetë shumë e matematikës në studentët e tij.

Ndoshta mënyra më e mirë për të kuptuar metodat Jones 'e mësimdhënies është të japin kuotën e tyre nga përshkrimi e vet të metodave të tij që ai dha në:

Më pëlqen të shtetit propozime të rremë (vetëm sikur ata ishin të vërteta) për studentët për të provuar. Dhe mjaft shpesh i shtetit një numër të definicioneve dhe kërkoni nxënësve që të formulojnë disa teorema përdorimin e tyre. Unë mendojnë se shembuj (dhe counterexamples) janë shumë të rëndësishme për të dyja kuptim dhe motivimin. Në një intuitë të veçantë është e ndihmuar nga shembuj të hapësirave që nuk përmbushin aksiomat sa më shumë nga shembujt që do, për shembull, (në qasjen e mia për të topologji e përgjithshme) hapësira topological (edhe kompakte dhe Hausdorff ) Që nuk janë gjysmë-metrikë dhe hapësirat e gjysmë-metrikë të cilat nuk janë metrikë.

Dhe e bukur e saj që të ketë një rend të Teorema të cilat janë të dobishme, por që mund të provohet nga të gjithë. Prona Fillore e përcakton pika lidhur mund të formulohet në një sekuencë të këtij lloji.

Kjo është një plan i mirë për të inkurajuar studentët të ndryshojë një teoremë derisa ata mund të provojë atë; dobësojë ose përfundim të forcuar hipoteza ose të dyja. Kjo ndihmon për të shmangur frustrimi dhe është praktikë e mirë.

Mësuesi duhet të përcjellë besimit, veçanërisht në fillim. Nxënësit duhet të mësojnë më shpejt se disa gjëra ai mund të bëjë shpejt, por të tjerët mund të marrin përpjekje dhe kohë. Duke pasur parasysh gjashtë muaj praktikë, një student i cili kurrë nuk menduan për një dëshmi në jetën e tij dhe nuk e di se si ta nisni, mund të zhvillohet në pikën ku ai mund të vendosen pothuajse çdo gjë që ju propozojmë. Gjej kjo shumë e dobishme dhe të kënaqshme. Kjo ndodh shpesh të mjaftueshme për të mbajtur një të entuziazëm për mësimdhënie gjallërisht gjallë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland