Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Barry Edward Johnson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 Aug 1937

Woolwich, London, England

5 May 2002

Newcastle upon Tyne, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Barry Johnson 's ati ishte një inxhinier Punë parë i të cilit përdorur aftësitë e tij si një toolmaker pastaj më vonë ai u bë një inxhinier të planifikimit. Nëna Barry ishte një sekretar në Warner Brothers. Barry ishte më i vjetër e prindërve të tij tre fëmijë, pasi një vëllai i vogël dhe motra e ri të miratuar. Ai ishte arsimuar në Shkollën e Qarkut Epsom Grammar ne Surrey, Angli, dhe pastaj në Hobart Shkolla e Lartë të Shtetit në Tasmania, pasi familja u vendos atje në 1951. Pasi familja e tij u kthye në Angli, Xhonson ka mbetur në Hobart High School drejtor shkolle që kishte u tha atyre të tij:

... jashtëzakonshme të lartë të gjithë-inteligjencës raundin

bindur atë të mbetet atje për të studiuar për një vend në universitet.

Edhe pse vetëm 16 vjeç, ai fitoi një bursë hyrje të Universitetit të Tasmania mars 1954. Ai hyri në Universitetin e Tasmania, duke jetuar me një:

... lloj familje, por me pak rezervë të holla për veshje apo luks.

Johnson studiuar matematikë si subjekt i tij kryesor, por ai ishte gjithashtu tepër i suksesshëm në lëndët e tij degë e fizikës dhe kimisë, duke fituar një çmim nga Instituti Australian i Royal kimike. Gjatë pushimeve universitet ai ndërmori Shërbimi Kombëtar në mënyrë që ai ishte liruar nga shërbimi i detyrueshëm ushtarak ndryshe kur ai u kthye në Angli. Ai u dha një B.Sc. me nderon First Class nga Universiteti i Tasmaninë në 1956. Peter Sprent, i cili mësoi atë gjatë viteve të tij universitare, shkruan:

Pak studentë kanë frymëzuar ndonjëherë pedagogët e tyre ashtu si edhe Berri Xhonson në Universitetin e Tasmania në 1.950 s. Ishte atëherë praktikë në departamentin e matematikës për të inkurajuar studentët nderon për të dhënë shokët e seminare për studentët dhe ligjëruesit. Kontributi Johnson për këto, si edhe e tij zhbirues dhe sfiduese (por nuk agresive) pyetje e Pikëpamjet e shprehura në leksionet e lënë pa dyshim ndër mësuesit e tij se ne jemi duke kontribuar në mënyrë modeste për trajnimin e një gjigant matematike. Një incident i vogël që receta kjo mbetet i freskët në kujtesën time. Berated nga kolegët pasi që ka vendosur një letër shumë të vështirë provim, mbrojtjen e mi u shpërbë kur përgjigje një koleg i lartë për kërkesën time për të justifikuar ngarkuar ishte: "Sigurisht, ishte. Berri Xhonson, mori vetëm 98 për qind." Unë u deklarua fajtor.

Në mënyrë që të ndërmarrë kërkime në matematikë të pastër Johnson u kthye në Angli, por ai e parë dha mësim në një shkollë të ciklit të lartë në Tamworth para se ai filloi të kërkimit në analizë funksionale në Gonville dhe Caius College të Universitetit të Kembrixhit në tetor 1958. Ai mbajti një Perkujtimore Rhondda Scolarship në Kembrixh ku studimet pasuniversitare janë mbikëqyrur nga John Williamson. Johnson më vonë ka shkruajtur:

Kjo ishte ndoshta luckiest gjë që ka ndodhur me mua sepse unë kam qenë mbikqyrur nga Profesor JH Williamson i cili ka një rekord të shquar si një mbikëqyrës. Kam takuar një numër të nxënësve kërkimore që tani kanë pozita të mësimdhënies universitare dhe gjithashtu fitoi një shumë prej përvojës së jetës për të transformuar mua nga një lloj shumë i mërzitshëm i dhënë pas librave të një individ më të pranueshme shoqërisht.

Johnson përfunduar doktoraturës e tij në vitin 1961 me një tezë Centralisers në algebras topological. Studimet e punës, në veçanti, algebras majtas dhe djathtas të cilit struktura janë shumë të ndryshme. Ai u caktua më pas si një mësuesi në matematikë në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley shpenzimet e vitit 1961-62 në Berkeley. Ai mbeti në Shtetet e Bashkuara në vitin e ardhshëm, shpenzimeve 1962-63 si një lektor vizituar në Yale University. Ndërsa në Shtetet e Bashkuara Xhonson u martua me Jennifer Munday në Reno. Çifti ishin takuar në Kembrixh dhe kishin një vajzë dhe dy djem. Çift i sapo martuar u kthye në Angli në vitin 1963 kur Xhonson u emërua si pedagog i matematikës në Universitetin e Exeter. Pas dy vite në Exeter, ai u emërua si pedagog i matematikës në Universitetin e Newcastle-upon-Tyne. Promoted të Reader në Newcastle në vitin 1968, ai u bë profesor i pastër e Matematikës në vitin në vijim:

Barry gëzuar pedagog në të gjitha nivelet nga mësimi shërbimit, edhe studentët e vitit të parë të bujqësisë, të studentet pasuniversitare dhe fillimisht do të përshkruajnë vetë gjithsej të jashtmit si mësues një '.

Xhonson kaloi viti 1970-71 si një profesor vizitor në Yale University. Në vitin 1976 ai u bë Drejtor i Departamentit të pastra Matematika në Newcastle dhe në vitin e ardhshëm ai ishte ndarë nga gruaja e tij. Menjëherë pas kësaj ai u takua me Margaret Xhons i cili kishte tre fëmijë nga një martesë e mëparshme, ata u martuan në Santa Barbara në vitin 1991. Kjo ishte gjatë një viti në të cilin Xhonson ishte vizituar profesor në Universitetin e Kalifornisë në Los Angelos, në Santa Barbara, dhe në Berkeley.

Në vitin 1978 u nderua nga Xhonson u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës. Ai ka shërbyer si Shef i Shkollës së matematikës në Newcastle 1983-1986 dhe pastaj u bë Dekani i Fakultetit të Shkencave, duke mbajtur këtë zyrë nga 1986 deri në vitin 1989. Ai vizitoi Shtetet e Bashkuara përsëri në vitin akademik 1990-91 siç kemi përmendur më lart.

Johnson ka shërbyer matematike Londër Shoqërisë si një anëtar i Këshillit gjatë 1975-78, pastaj si president 60-të e Shoqërisë në 1980-82. Kjo ishte një periudhë veçanërisht e vështirë të mbajë presidencën që nga Kongresi ndërkombëtar i matematikanëve u mbajt në Varshavë gjatë një kohë tensioni të madh politik. Johnson besonte me tërë qenien, megjithatë, se matematike Londër Shoqëria duhet të mbetet plotësisht jo-politike dhe se anëtarët e Shoqërisë mund të shprehin pikëpamjet e tyre politike vetëm si individë. Ai ka shërbyer gjithashtu matematike Londër Shoqërisë si kryeredaktor i Buletini i tyre për katër vjet. Në vitin 1993 ai u emërua si auditor për të Këshillit të Arsimit të Lartë për Kontrollin e Cilësisë të Divizionit të Kualitetit të Auditimit. Kjo normat e Këshillit të cilësisë së mësimdhënies e universiteteve në Angli. Johnson ishte një guvernator i Shkollës Gramatikë Royal në Newcastle nga viti 1987. Ai ishte një anëtar i panelit Matematikë Pure Kërkimit Vlerësimi stërvitjen në vitin 1992 dhe ishte kryetar i panelit në stërvitjen e ardhshme të cilat u zhvilluan katër vjet më vonë.

Johnson është i njohur mirë për punën e tij në algebras Banach dhe algebras operatori, në veçanti, duke studiuar cohomology në këto algebras. Botimet e tij matematikore ka filluar në 1964 me një seri të dokumenteve për algebras topological, algebras masë dhe algebras Banach. Në këto ai shqyrtoi teorinë e centralizers dhe vazhdimësinë e transformimeve. Në vitin 1964 ai shkroi një letër të përbashkët me Derivations Ringrose e operatorit algebras dhe algebras diskrete në grup dhe letrat e tij të ardhshëm të vazhdueshme për të shqyrtuar vazhdimësinë e homomorphisms, derivations dhe operatorët e lineare.

Në vitin 1972 Xhonson i shkroi një letër të përbashkët me Ringrose dhe Kadison më cohomology e algebras operatorit dhe në të njëjtin vit librin e tij Cohomology në algebras Banach (1972) u shfaq. Ne kemi përmendur më lart se Johnson ishte President i Shoqërisë matematike në Londër gjatë vitit 1980-82. Fjala e tij presidencial në shoqëri ishte në Noncommutative përgjithësimet në matematikë i cili raportoi për progres në përdorimin e teori ide nga operatori commutative dhe aplikimin e tyre në rast noncommutative. Veçanërisht, ai raportoi mbi aplikimet për topologji noncommutative algjebrike, integrim noncommutative dhe sistemet noncommutative dinamike.

Në punën e më vonë algebras grup si për grupe gënjej semisimple dhe grupet më të përgjithshme, ai tregoi se çdo rrjedhje është e brendshme.

Mënyra e tij e bërë matematikë është përshkruar si më poshtë:

Barry Johnson ishte një matematikan ndikim shumë të pastër. Ai i pëlqente të punojë vetëm, shpesh e ulur në shtëpi në një kolltuk me laps dhe Mbajtësi i përkohshëm, por teorema ai solli në jetë ndonjëherë ka ndikim në mbarë botën.

Interesat e tij janë përshkruar në:

Barry ishte një lexues i pangopur, lexim asgjë dhe çdo gjë: historitë, biografitë, novela, dhe librat e udhëtimit. Gjëja tjetër e rëndësishme në jetën e tij ishte në këmbë rregullisht. Ai eci me shumë nga problemet e tij matematikore, dhe në çdo krizë do të largohem vetë dhe ec. Barry pëlqente gjithashtu duke dëgjuar muzikë dhe duke bërë riparimet e tij dhe ndryshimet në shtëpinë e tyre dhe vilë e tyre në kufijtë skocez.

Ai zhvilluar kancer në shkurt 2000 dhe luftuan trimërisht sëmundje. Pavarësisht përkeqësimit të gjendjes së tij fizike, ai vazhdoi të ndërmarrë kërkime prerjes teh matematikore. Ai vdiq nga kanceri në Spitalin e Shën Osvald në Newcastle upon Tyne 64 vjeç.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland