Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Ernst Johnson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 June 1858

Cambridge, England

14 Jan 1931

Northampton, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Johnson 's nënë ishte Harriet Brimley nga Cambridge, ndërsa babai i tij, William Henry Farthing Xhonson, në pronësi dhe u Llandaff House School ne Cambridge. Kjo ishte një familje të madhe me Uilliam ka një vëlla më të vjetër dhe tre motrat më të vjetër. Dy nga vëllezërit e William së, George William Johnson, dhe Reginald Brimley Xhonson, shkoi për t'u bërë autorëve. William, subjekt i kësaj biografi, ishte një nxënës në shkollë në Kembrixh, ku babai i tij ishte drejtor shkolle. Ai vazhdoi të studiojnë në Perse Shkolla në Kembrixh, dhe në Royal Liverpool Institucioni shkollor. Në vitin 1879 ai hyri në Kembrixh në King's College të bëhet grindavec 11-të në tripos matematikore të 1882. Xhonson pasur poste të ndryshme rreth Kembrixh të përkohshme për 19 vitet e ardhshme:

Për disa vite ai fitoi jetuar e tij si trajner matematikore në Cambridge, derisa nuk u gjet për hapje të tij në mësimdhënie për tripos shkencat morale dhe si një lektor në psikologji dhe në teorinë e edukimit të Kolegjit Trajnimit Grave Kembrixh dhe për mësuesit e universitetit Syndicate 'trajnimit.

Ai u martua me Barbara Keymer Heaton në vitin 1895 i cili ishte vajza e një lektor në kimi në Charing Cross Hospital, London. Gjatë këtyre viteve të nëntëmbëdhjetë e mbajtjes së pozitave të përkohshëm, ai e publikoi tre letra në logjikën Boolean dhe një të probabilitetit. Në 1902 ai mori një të Bursës në King's College dhe mësohen atje si pedagog Sidgwick në shkencat morale. Ai ishte një i trembur, por një njeri i neveritshëm mësues popullor dhe i respektuar. Megjithatë personalitetit të tij do të thotë se ai ka kaluar shumicën e kohës së tij të tij në dhomat e tij në King's College dhe jetën u bë më e vështirë për të pasi gruaja e tij vdiq në vitin 1904. Megjithatë ai mësonte logjikën matematike dhe ekonomi, duke botuar vepra të rëndësishme në të dy fushat. Në fushën e logjikës ai botoi gazeta të tilla si gur logjike (1892) dhe Analiza e të menduarit (1918), dy prej të cilave u shfaq në Mendje. Ndoshta punimet e tij më të famshme në ekonomi matematikore ishte teori e pastër e kthesa të shërbimeve e cila u shfaq në Ekonomik Journal of Science në 1913.

Ai është më i famshëm, megjithatë, për Logic (1921, 1922, 1924), një punë që një nga studentët e tij e bindi atë për të publikuar. Logic është në tre vëllime, i katërt në probabiliteti nuk ka mbaruar, por pjesë të cilat janë shkruar janë botuar në Mind pas vdekjes së tij. Logjika e tij fitoi famë të konsiderueshme që çojnë në zgjedhjen e tij si një anëtar i Akademisë Britanike (1923) dhe për dhënien e diplomave nderi nga universitete të tilla si Mançester (1922) dhe Aberdeen (1926).

Xhonson shikuara probabiliteti si shprehur marrëdhëniet logjike midis propozimet e provave dhe propozime hipotezë. Ai u kundërshtua me interpretimin frekuencën e probabilitetit. Pikëpamjet e tij mbi themelet e teorisë së probabilitetit ndikuar Keynes dhe të tjerët.

Në disa aspekte të punës së tij është diskutuar:

Si mund të justifikojë përdorimin e Bayesians prioritetet bashkuar për arsye të tjera se sa lehtësi matematik? 1.920 s Uilliam filozof Kembrixh Ernest Xhonson në fuqi të karakterizuar prioritetet simetrik Dirichlet për marrjen e mostrave multinomial në drejtim të një natyrore dhe vlerësohen me lehtësi kusht subjektiv. Dëshmi Johnson mund të përgjithshme për të përfshirë prioritetet asimetrik Dirichlet dhe ato sekuenca finitely shkëmbimi me pritje lineare pasmë të suksesit. Disa probleme interesante e hapur që rezultojnë Johnson ngre, dhe përkatësia e saj historike dhe filozofike, janë diskutuar gjithashtu.

Ne u përmend më lart se ai ishte një njeri i trembur me disa probleme shëndetësore ende, siç kemi përmendur më lart, ai ishte një mësues i shkëlqyer:

Ai do të ulet nga një zjarr në Llandaff House, i mbështjellur me shall të kuq që u bë në mënyrë karakteristike e tij, conversing me studentë. Nxënësit e tij (që shkuan një pjesë e madhe e atyre që leximi shkencave morale në universitet) dhe njerëzve që morrën pjesë e tij ligjërata, të cilat u shpërndanë conversationally dhe me Shtojcë të shpeshta, ishin në dijeni të një personalitetit të dashur dhe u infektuar me vartësinë e tij këmbëngulës për origjinalitet të qartësisë dhe të vërtetën.

Pavarësisht nga druajtje e tij, Keynes vërejti se Johnson ishte një conversationalist shkëlqyer. Jetën e tij të qetë në Kolegjin e nuk do të thotë se ai nuk kishte asnjë interes jashtë, sepse ai e donte luajtur piano, të cilën ai e ka ftuar edhe i këndshëm në dhomat e tij me luajtur e tij, dhe mori një interes në futboll dhe alpinizëm. Ai vazhdoi pedagog nëpër pjesë të hershme të 1930, por u mor atëherë i sëmurë dhe vdiq në spitalin St Andrew's, Northampton.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland