Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ferdinand Joachimsthal

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 March 1818

Goldberg, Prussian Silesia (now Zlotoryja, Poland)

5 April 1861

Breslau, Germany (now Wroclaw, Poland)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ferdinand Joachimsthal frekuentuar shkollën në Liegnitz (tani Legnica, Poloni), ku ai u mësoi nga Kummer. Në vitin 1836 ai hyri në Universitetin e Berlinit, ku ai ishte i mësuar nga Dirichlet dhe Shtajner.

Nga 1838 ai ka studiuar në Universitetin e Königsberg ku mësuesit e tij të përfshira Jacobi dhe Bessel. Pas marrjes shkallën e tij të parë ai shkoi në Halle të ndërmarrë kërkime dhe mori një doktoraturë prej andej në 1840.

Nga 1844 Joachimsthal mësohen në Berlin në Konigliche reale. Nga 1847 ai dha mësim në Français Royal College në Berlin, ku ai u emërua profesor në 1852. Ai ka dhënë mësim në Universitetin e Berlinit prej 1845.

Në Universitetin e Berlinit Joachimsthal dhënë mësim në gjeometri analitike dhe gur, duke i dhënë kurse më të avancuara për teorinë e sipërfaqeve, gur e variacioneve, zhurma dhe mekanika analitike. Tij është i njohur për cilësinë e lartë të leksioneve të tij. Kolegët e tij të përfshira Matematikanë shumë i njohur që të gjithë kanë kontribuar në zhvillimin e tij të ideve matematikore, në veçanti Eisenstein, Dirichlet, Jacobi, Shtajner dhe Borchardt.

Joachimsthal u emërua në një karrige në Halle në 1853, atëherë ai u bë Kummer 's pasues në Breslau në 1855, ku sërish ai fituar një reputacion të lartë për mësimdhënie. Cilësi të lartë në mësimdhënie e tij shtrihet në librat që ai shkroi, këto janë të njohur për qartësinë e tyre të ekspozitës.

Ndikohet nga puna e Jacobi, Dirichlet dhe Steiner, Joachimsthal shkroi mbi teorine e sipërfaqeve ku ai ka dhënë një kontribut të konsiderueshëm, veçanërisht për problemin e normale për të neneve konik dhe shkallën e dytë sipërfaqeve.

Joachimsthal aplikuar teorinë e përcaktues për të gjeometrisë. Ai e bëri hap të rëndësishëm e prezantimit të zhdrejtë kordinatave. Joachimsthal sipërfaqet janë të emëruar sipas tij, këto kanë një familje e linjave planin e grafik brenda planin e një laps. Ai ka një teoremë emrin e tij që të bëjë kryqëzimin e sipërfaqeve. Ai është kujtua edhe për një teoremë mbi katër normale të një elips nga një pikë brenda tij.

Sigurisht vendosmërinë e tij që veprat e tij duhet të jetë me standarde shumë më të lartë për qëllim ka pasur një çmim për të paguar. Siç u tha në:

Predilection e tij shënoi për ekspozitë të pjekur, i rafinuar është shprehur në konstante recasting, rishikimin dhe rishkrimin, kështu që nuk punon shumë planifikuar përfundimin e arritur.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland