Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johan Ludwig William Valdemar Jensen

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 May 1859

Nakskov, Denmark

5 March 1925

Copenhagen, Denmark

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johan Ludwig Jensen 's babai ishte lloj i personit i cili ndërmori një seri e tërë e projekteve të ndryshme akoma, pavarësisht edukimit të tij të mirë dhe stilin e kulturuar, projektet e prirur për t'i dhënë fund deri dështimet financiare. Jensen Kur ishte i ri babai i tij mori një pozitë në Suedi si menaxher i një pasurie në veri të vendit. Jensen gjithmonë në jetën e më vonë tha se këto vitet e fëmijërisë ishin "më të mrekullueshme të jetës së tij".

Kur pozitën e tij si menaxher i pasurisë i dha fund babai Jensen u kthyen në Danimarkë dhe Jensen përfunduar shkollimin e tij në Kopenhagë. Në vitin 1876 ai hyri në Kolegjin e Teknologjisë dhe atje ai ka studiuar një gamë e subjekteve shkencore duke përfshirë fizikë, kimi dhe matematikë. Kjo ishte, megjithatë, matematikë e cila filloi të dominojë jetën e tij si ai humbur interesin në tema të tjera në mënyrë që ai mund të kushtojnë gjithë vëmendjen e tij në matematikë e donte më të madhe të gjithë. Rënie të gjitha subjektet e tjera me përjashtim të matematikës, ai filloi të ndërmarrë kërkime të tij, duke botuar gazeta e tij të parë, ndërsa një student në Kolegjin e Teknologjisë.

Jensen në thelb ishte vetë mësoi në matematikë nivel hulumtim dhe nuk mbajti një takim akademik. Në kohën kur vetëm matematika ishte subjekt i interesuar vetëm se atij dhe njeriu do të priste dikush e aftësive të tij dhe keenness për të shkuar për në shkallë hulumtimi, ai pranoi një takim pune për një kompani telefonike. Kjo nuk ishte nga dëshira për të heqin dorë nga hulumtimet matematikore, por ajo ishte për të mundësuar atij të fituar para për të mbështetur veten e tij në mënyrë që ai mund të vazhdojë të hajë pemë si një matematikan. Posti i tij ishte me Divizionin e Kopenhagenit të kompanisë telefonike dhe Bell ndërkombëtare, jo papritur për dikë e shquar aftësitë e tij, ai shpejt i impresionuar edhe për këto aftësi dhe për punën e madhe se ishte i përgatitur për të vënë në për kompaninë.

Në vitin e ardhshëm, 1882, Divizioni i Kopenhagenit i kompanisë ndërkombëtare Bell Telephone u bë Telefoni Kopenhagen kompanisë. Kompania lulëzoi, të paktën pjesërisht përmes nivelit të lartë të aftësive teknike që Jensen pushtuar. Ai vazhdoi të punonte për kompaninë deri në 1924 bëhet kreu i departamentit teknik në 1890. Për të tij Jensen tërë jetën e punës ishte një matematikan amator vetëm bërë matematikë në kohën e tij të lirë. Megjithatë, ai ka arritur një nivel shumë të lartë të ekspertizës, si një matematikan që ai bëri si një inxhinier telefonike.

Jensen kontribuar Hipoteza Riemann, duke dëshmuar një teoremë cilat ai ia dërgoi Mittag-Leffler i cili botoi atë në vitin 1899. Teoremë është e rëndësishme, por nuk çojnë në një zgjidhje të Hipoteza Riemann si Jensen kishte shpresuar. Ai shpreh:

... vlerën mesatare të logaritëm të vlerës absolute të një funksion holomorphic në një rreth me anë të distancave të zero nga qendra dhe vlerën në qendër.

Ai gjithashtu studioi seri të pafundme, funksionon gama dhe pabarazitë për funksionet konveks. Në një letër që ai i botuar në Acta Mathematica në vitin 1906, Jensen provuar një pabarazi për funksione konveks e cila kishte një mori e tërë e pabarazive klasike si raste të veçanta.

Jesen shkruan në:

Weierstrass ishte ideali i tij, dhe letrat e tij janë modelet e ekspozitës e saktë dhe precize.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland