Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Harold Jeffreys

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 April 1891

Fatfield (near Durham), England

18 March 1989

Cambridge, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Harold Jeffreys frekuentuar shkollën në Fatfield pastaj, në 1903, ai u dha një bursë për të marrë pjesë Rutherford College në Newcastle-upon-Tyne. Në 1907 ai shkoi në Kolegjin Armstrong, edhe në Newcastle, e cila më vonë u bë Newcastle University. Në kohën Jeffreys hyrë Kolegji kjo ishte një pjesë e Universitetit të Durhamit. Aty ai studioi matematikë, fizikë, kimi dhe gjeologji, diplomua në vitin 1910 me dallim në matematikë.

Ai shkoi në Kolegjin St John's, Cambridge pas largimit nga Newcastle, që ka fituar një nga katër bursa matematikës. Ndër mësuesit e tij në Kembrixh të ushtrojë një ndikim të fortë mbi të, u HF Baker, TJ d'Një Bromwich, R Webb, A dhe E Berry Cunningham. Ai u bë një shokët e St John's College, Cambridge në 1914 dhe mbeti një shoku të gjithë jetën e tij.

Jeffreys punuar në laboratore Cavendish në luftë punës në lidhje nga 1915 deri 1917. Ai u bashkua Zyra Meteorologjike 1917-1922, ku ai punoi për problemet hydrodynamical. Ai u kthye në Kembrixh dhe ai ka ligjëruar në matematikë deri në 1932. Jeffreys ishte që të mbeten në stafit në Kembrixh, por jo si një matematikan. 1932-1946 Nga ai mësoi gjeofizikë aty, atëherë ai u bë Plumian Profesor i Astronomisë.

Si lektor Jeffreys kishte një reputacion të dobët. Një ish-nxënës DJ Finney kujton:

1.937-8 .. Lawley dhe kam qenë dy matematicienë të rinj të diplomuar në Cambridge ... Ne filloi duke ndjekur një kurs leksion dhënë nga profesori Harold Jeffreys me 'x'. Ai nuk ishte i qartë i lektorëve, dhe ne kemi qenë shumë të hutuar shpejt ... . Hajmali personale Jeffreys dhe entuziazmi nuk e ka penguar një rënie të vazhdueshme në një pritje deri Lawley dhe kam gjetur veten të mbijetuar vetëm një 15 fillestare. ... Ka ardhur një javë, kur ishim të dy të mos lejohet të marrin pjesë, dhe javën e ardhshme kemi gjetur në siklet tonë që lektor kishte braktisur kurs.

Jeffreys punës në zonat e ndryshme të shkencës e kishte aplikimeve matematikore si lidhje e tyre. Në gjeofizikë ai studioi tërmetet, dhe qarkullimi i atmosferës. Si rezultat i studimit të tij të valëve tërmet, Jeffreys u bë i parë që pretendojnë se thelbi i Tokës është i lëngët.

Në astronomi ai studioi planetet e jashtme duke propozuar modele për strukturat e tyre. Ai gjithashtu studioi origjinën e sistemit diellor.

Ai u dha nderon nga Royal Astronomical Society (1937), nga Shoqëria Mbretërore e Londrës (1948) dhe u knighted në vitin 1953. 1948 çmim nga Shoqëria Mbretërore e Londrës ishte Royal Medaljen e tyre që ata dhënë:

... për punë të shquar në gjeofizikë dhe kontributin e tij të rëndësishme për astronomi e sistemit diellor.

Shoqëria Mbretërore i dha atij Medaljen Copley e tyre në vitin 1960:

... në njohjen e punës së tij të shquar në shumë degë të gjeofizikë, dhe gjithashtu në teorinë e probabilitetit dhe astronomisë.

Midis veprave Jeffreys janë Tokë: Origjina e saj, Histori dhe fizike Kushtetutës (1924), Tërmetet dhe Malet (1935) dhe, të shkruar së bashku me BS Jeffreys, Metodat e fizikës matematike (1946). Ai shkroi Metodat e matematike Fizika së bashku me gruan e tij dhe ata e shtetit në mënyrë të qartë në parathënie që qëllimeve të tyre janë

për të siguruar një llogari të atyre pjesëve të matematikës të pastër që janë më shpesh të nevojshme në fizikë.

Në matematikë i pastër ai studioi metodat operative (ku ai përmirësuar më Heaviside 's gur operative dhe Laplace transformon), tensors Kartezian dhe përafërta asymptotic. Përveç Metodat e matematike kontributet Fizika tjera të matematikës të tij të pastër janë të përfshira në Teoria e probabilitetit (1939). Puna e tij në probabiliteti është zhvilluar sipas vijave Bayesian dhe synonte përsëri në aplikimin në shkencat fizike.

Karakter Jeffreys është ilustruar në mirë dhe kuotat e mëposhtme jep një pasqyrë:

Për shumë vite ai tymosur intensivisht dhe në Kembrixh ai bicycled kudo deri mbi 90, edhe pasi ai kishte thyer dore e tij në një aksident. ... Edhe pse i mbyllur, Harold mund të jetë një folës i mirë ... pse i trembur, [ai] ka në zemër një njeri i shoqërueshëm ...

Jetës Jeffreys është përmblodhi në si vijon:

Harold u zhvillua në lidhje me, nderim të vërtetë, në shumë vende, por në ata që e njihnin atë mirë ishte më shumë se respekt apo nderim që ai frymëzoi, ajo ishte dashuri, dashuri për një njeri që për të gjitha aftësitë e tij të rëndësishëm si një matematikan, për të gjitha njohuritë e tij të gjerë dhe të thellë, për të gjitha ai kishte bërë për të zhvilluar gjeofizikë, ishte në një zemër shumë miqësore, njeri i thjeshtë, krejt e lirë e krenari apo shtirje.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland