Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Barker Jeffrey

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 May 1891

London, England

27 April 1957

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

George Jeffrey erdhi nga një familje kuakeri dhe u arsimua në University College në Londër. Ai hyri në universitet në 1909, por punën e tij në matematikë ishte aq e rëndësishme se në fund të vitit të tij të parë ai u zgjodh për një bursë.

Ai bëri një trajnim mësuesve në vitet e 1911, por ai tashmë ishte hulumtim ndërmarrje dhe letra e tij e parë Në një formë të zgjidhjes së ekuacionit Laplace e përshtatshme për probleme që lidhen me dy sfera të ishte lexuar në Shoqërisë Mbretërore në vitin 1912.

Ai u kthye në University College si hulumtim student dhe asistent LNG Filon. Ai mbeti aty deri sa të Luftës së Parë Botërore kur Filon u thirr për të shërbimit aktiv dhe Jeffrey u bë kreu i Departamentit Matematikë e zbatuar. Megjithatë si një kuakeri ai u bë një kundërshtues i ndërgjegjshëm. Ai u burgos për pikëpamjet e tij për një kohë të shkurtër në vitin 1916. Megjithatë, pas luftës ai u kthye për të qenë asistent i Filon.

Në 1922 ai u emërua profesor i matematikës në King's College në Londër, duke u bërë profesor i matematikës në Universitetin e pastra College në vitin 1924. Titchmarsh ishte tashmë një asistent në Universitetin College dhe ai u bë asistent Jeffrey mbi emërimin e tij në karrige.

Punës Xhefri ishte në aplikimet e matematikës, në veçanti ai ka punuar në hidrodinamikë, lengje i trashë dhe elasticitet. Ai e bëri përdorimin efektiv të përgjithshëm Whittaker s zgjidhje për të Laplace ekuacion, të cilin Whittaker gjetur ne vitin 1903. Ai paraqiti lloje të veçanta të funksioneve harmonik për problemet në lidhje me kapacitetin për dy të akuzuar sferat kryerjes së.

Xhefri gjithashtu ka punuar në relativitetin e përgjithshëm dhe prodhuar zgjidhje të saktë të Ajnshtajnit 's ekuacionet e fushës në disa raste të veçanta. Ai shkroi një libër të vetëm dhe kjo ishte një libër mësimor në Relativiteti Relativiteti për studentët e fizikës (1924).

Ai kishte një reputacion si një mësues i mirë dhe një administrator të aftë. Karrige e tij të matematikës të pastër ishte, megjithatë, pak fatkeq si Xhefri u detyrua ta lë shumë pjesë të cilat i nënshtrohen të asistentëve të tij. Ai bëri kërkime për kontributin pak matematikë të pastër pas emërimit të tij dhe punën e tij të shkëlqyer në matematikë zbatohen edhe përfundoi shumë shpejt pas emërimit të tij në karrige.

Xhefri u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1926, për herë letrat e tij kërkimore tharë. Ai ishte Presidenti i Shoqërisë matematike Londër nga 1935 deri 1937.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland