Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Sof'ja Aleksandrovna Janovskaja

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

31 Jan 1896

Pruzhany, Poland (now Kobrin, Belarus)

24 Oct 1966

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sof'ja Aleksandrovna Neimark 's familja u vendos në Odessa kur ajo ishte e re dhe ajo ishte shkolluar në klasike dhe matematikë në Odessa. Ajo hyri në Shkollën e Lartë për Gratë në Odessa në 1915.

Kur arriti Neimark Revolucioni rus u politikisht aktiv duke shërbyer Ushtria e Kuqe dhe si redaktor për gazetën Kommunist në Odessa. Në 1923 ajo u kthye në studimet e saj për të ndjekur seminaret në Universitetin Shtetëror të Moskës. Me 1931 ajo ishte një profesor atje, dhe, katër vjet më vonë, ajo mori doktoratën e saj.

Janovskaja punuar në filozofinë e matematikës dhe logjikës. Ajo argumentoi kundër shkrimet e Frege në filozofi. Punën e saj në logjikën matematikore ishte e rëndësishme në zhvillimin e subjektit në Bashkimin Sovjetik.

Historia e matematikës ishte një tjetër temë që tërhoqi Janovskaja dhe ajo publikuar punën në matematikë egjiptian, Zeno e Elea 's paradokse, Rolle' s kritikat e gur, Descartes 's gjeometri dhe Lobachevsky' s punojnë në jo-gjeometri Euklidiane.

Ndër nderon që ishin dhënë për të Janovskaja u rendit e Leninit në 1951. Në 1959 ajo u bë Kryetar i parë i Departamentit të ri të Logjika matematike në Universitetin Shtetëror të Moskës.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland