Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Albert Edward Ingham

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 April 1900

Northampton, England

6 Sept 1967

Chamonix, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Albert Ingham u arsimua në Stafford Grammar School, dhe prej atje ai fitoi një bursë për të Trinity College, Cambridge, në dhjetor 1917. Pasi kaloi disa muaj në ushtri drejt përfundimit të Luftës së Parë Botërore, ai filloi studimet e tij në janar 1919. Një karrierë shquar të studimeve të tij i dha pa dallim në Tripos matematike dhe të fitojë një çmim Smith dhe nderimet më të larta. Në 1922 ai u zgjodh për një shoqëri në Trini për një disertacion mbi funksionin e Zetës dhe katër vitet e ardhshme e tij u pushtuan vetëm me hulumtim, një muaj disa prej të cilave janë shpenzuar në Göttingen. Gjatë kësaj kohe Ingham u ndikua shumë nga Littlewood i cili i dha atij këshilla për:

... punojnë në një problem të vështirë: ju nuk mund të zgjidhin atë, por ju do të zgjidhet një tjetër.

Në vitin 1926 u emërua Ingham Reader në Universitetin e Leeds, por katër vjet më vonë u kthye në Kembrixh si një lektor universitar dhe një shoku i King's College, mbi vdekjen e Ramsey, dhe mbeti atje për pjesën tjetër të jetës së tij. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1945 dhe u bë një Reader në Analiza matematike në vitin 1953.

Libri i tij Në shpërndarjen e numrave të botuar në 1932 kryeministër ishte libri i tij të vetëm dhe kjo është një klasik. Shumë prej ideve këtu, si në punë të tjera të Ingham së, erdhi nga puna e përbashkët ndërmarrë nga Harald Bohr dhe Littlewood. Kur tekstin e tij të famshme:

... mbaruar të shtypura, Ingham nuk mund të bindet për të përgatitur një botim të dytë. Pjesshëm rishkrimin e nevojshme për ta sjellë atë deri në datë do të thotë, me standardet e tij të vështirë, më shumë punë e rëndë se ai mund të përballet.

Punës Ingham së ishte në funksion Zeta Riemann, teorinë e numrave, teoria e seri dhe teorema Tauberian.

Ai përgjithësuar punojnë në teorema e numrit kryeministër i Hadamard dhe Vallée Poussin. Ingham rezultat për të cilat është i njohur mirë, megjithatë, ka të bëjë me p n 1 - n p ku n tregon p kryeministër. Kjo u provua nga Hoheisel në vitin 1930 që ka një konstante të tillë që k

n p 1 - n p <k p n

për të gjitha n mjaft i madh. Në Në ndryshim mes dy primes rresht (1937) Ingham vërtetohet se rezultati ka për k = 5 / 8.

Pólya, në 1919, ka bërë hamendje në vijim:

Supozoni (n) = n 1 nëse ka edhe një numër faktorësh kryeministrit, -1 nëse n është një numër i rastësishëm i faktorëve kryesor (pa llogaritur multiplicities), atëherë le L (x) të jetë shumë e (n) në lidhje me të gjitha integers pozitive më pak se n. Supozimi është se L (x) 0.

Ingham, në 1942, ishte në gjendje të gjejnë një metodë mprehtë për të treguar se si një counterexample mund të ndërtohet. Është ende e nevojshme për të gjetur fuqi informatikë counterexample dhe, duke përdorur metodën Ingham, një counterexample u gjet nga RS Lehman në vitin 1960 kur ai tregoi se L (906.180.359) = 1.

Disa nga punës Ingham mbi teorinë numër ishte kryer më tej nga Linnik. Ai gjithashtu ka punuar në teorema Tauberian. Ai vërtetuar rezultatet e sugjeruar nga Norbert Wiener, dhe ai aplikoi metodat e cila kishte qenë e para të zhvilluara nga Wiener.

Ingham të udhëhequr një jetë e thjeshtësi të madhe. Burkill e përshkruan atë me këto fjalë:

Kjo nuk ndodh në atë të duan një makinë apo një radio, le vetëm një televizor. Për dyzet vjet ai përdori një biçikletë Sunbeam se ai kishte fituar çmim si një shkollë. Ai ishte një fotograf eksperte: ai i zhvilluar filmat e tij me ngjyra dhe bëri gjithçka nga parimet e parë. Ai ishte një cricketer mirë ... cilët do të kishin qenë të klasës së qarkut të vogla, nëse ai kishte qenë në gjendje për t'i dhënë kohë.

Ai vdiq ndërsa në një festë në këmbë në malet. Ai dhe gruaja e tij, Rose Marie Tuper-Carey që ai u martua në vitin 1932, kishte marrë këtë lloj pushimi çdo verë për shumë vite.

Në Ingham është përshkruar në fjalët e mëposhtme:

Ingham ishte mishërim i saktësinë tepër i përpiktë. Asgjë nuk erdhi i shkujdesur nga dora e tij, gjuhën e tij apo stilolaps e tij. Ai mbajtur me forcë dhe qartësi. Ai do të aplikohen standardet e njëjta për punët e përditshme (të tilla si pyetjet e përcaktimit të provimit) mbi të cilat Dons më janë kursyer kohë dhe përpjekje. Miqtë e tij besonin se, nëse ai mund të ketë trajtuar xhingërima më lehtë, disa nga problemet e paprekur akoma mund të ketë qenë ulur me fuqinë madhështore të tij analitik.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland