Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann van Waveren Hudde

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 April 1628

Amsterdam, Netherlands

15 April 1704

Amsterdam, Netherlands

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johann Hudde ndoqi Universitetin e Leiden për të studiuar ligjin. Megjithatë ai u prezantua të matematikës në Leiden nga mësuesi i tij Schooten van. Nga 1654 deri 1663 ai punoi në matematikë, si pjesë e Pamjeje për grupin hulumtues gjeometri Schooten në Leiden. Nga 1663 ka punuar në role të ndryshme për të Këshilli i Qytetit të Amsterdamit. Ai shërbeu për 30 vjet si burgomaster e Amsterdamit duke u emëruar të parë në 1672.

Të gjitha të matematikës Hudde ishte bërë përpara se ai filloi të punojë për këshillin e qytetit në vitin 1663. Van Schooten edituar dhe publikuar dy të dytë të përkthimit vëllimi i Descartes 's La Géométrie (1659-1661) i cili përmbante shtojcat nga de WITT, Hudde dhe van Heuraet.

Hudde punuar në dhe minima maxima dhe teorinë e ekuacioneve. Hudde dha një metodë mprehtë për të gjetur rrënjët e shumta të një ekuacion i cili është në thelb metodë moderne të gjetur faktor më të lartë të përbashkët të një polinom dhe derivatin e tij.

Ai ishte i pari për të trajtuar koeficientët në algjebër, pa marrë parasysh nëse ato janë pozitive ose negative në aequationum De reductione. Në vitin 1656 ai dha zgjerimin seri fuqinë e ln (1 + x). Vit pas ai drejtoi përmbytjeve të pjesëve të Holandës për të bllokuar avancimin e ushtrisë frëngjisht.

Hudde gjithashtu ka punuar në optikë, prodhimin microscopes dhe ndërtimin e lente teleskopi.

Hudde korrespondonin me Huygens në problemet e mirëmbajtjes kanal, probabiliteti dhe jetëgjatësia. Leibniz dorëshkrime Hudde studiuar dhe raportuar për gjetjen e rezultateve të shumë të shkëlqyera. Dorëshkrime duhet të ketë pasur një ndikim të rëndësishëm në Leibniz 's futjen e gur.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland