Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Grace Brewster Murray Hopper

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Dec 1906

New York, USA

1 Jan 1992

Arlington, Virginia, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Grace Hopper lindi Brewster Grace Murray, i vjetër i tre fëmijëve. Babai i saj, Walter Murray, ishte një ndërmjetësi të sigurimit, ndërsa nëna e saj, Maria Van Horne, kishte një dashuri të matematikës që ajo kaloi me të bijën e saj. Të dy prindërit Grace's besonte se ajo dhe motra e saj duhet të kenë një arsim të njëjtën cilësi si vëllai i saj.

Libri përmban një llogari interesante të fëmijërisë së saj. Ajo tregon për verë të kaluar me kushërinjtë e saj në vilë e tyre në liqenin e Wentworth në Wolfeboro, New Hampshire dhe lojërat që ka luajtur si skandal-mund hide-and-të kërkojnë dhe policët-dhe-grabitës. Ajo gjithashtu përshkruan hobbies e saj needlepoint, leximit dhe duke luajtur piano. Ka qenë padyshim shenja në fëmijëri mëshira e magjepsje e saj me makina dhe në se është një tregim i lezetshëm se si, kur ajo ishte shtatë vjet e vjetër, ajo orë e saj mori pjesë në alarm për të gjetur se si ai ka punuar. Në pamundësi për të reassemble atë, ajo mori me copa të tjera të shtatë orë ajo gjendet në shtëpinë e nënës së saj para se të zbuluar se çfarë po ndodhte.

Grace u arsimua në dy shkolla private për vajzat, përkatësisht Graham Schoonmakers Shkolla Shkolla dhe dy në New York City. Që synojnë të hyjnë në Vassar College në vitin 1923 ajo arriti një provim latine dhe ishte e nevojshme që të presë një vit tjetër. Ajo kaloi viti akademik në Shkollën Hartridge në Plainfield, New Jersey pastaj hyri Vassar College në vitin 1924. Ajo studioi matematikë dhe fizikë në Kolegjin Vassar diplomohen me një diplomuar në vitin 1928. Pas diplomimit ajo ndërmori kërkime në matematikë në Yale University.

Në 1930 u martua me Grace Murray Hopper Vincent Foster, një mësues i anglishtes nga New York University. Një Kolegji Vassar Fellowship lejohet e saj për të studiuar në Yale University dhe, edhe në vitin 1930, Yale MA dhënë të saj. Në vitin 1931 ajo filloi mësimin e matematikës në Kolegjin Vassar si një instruktor në Departamentin e Matematikë dhe ajo vazhdoi të stafit atje deri në 1943, duke ngritur deri në atë kohë në një rang profesori bashkëpunëtor. Hopper ishte dhënë e saj të doktoraturës nga Universiteti Yale në vitin 1934 për një Llojet e tezës e re të Irreducibility Kriteret e cila ishte e mbikqyrur nga Oystein Ore Lojrat ndoqi Universitetin e Nju Jorkut si një tjetër, Fakulteti Vassar në vitin 1941.

Plesht të kërkuar për të bashkuar sa më shpejt të jetë ushtarake Shtetet e Bashkuara ka hyrë Luftës së Dytë Botërore. E saj në 34 Megjithatë ajo ishte shumë e vjetër (dhe jo mjaft të rënda për lartësinë e saj), për të marr dhe gjithsesi si një profesor matematike punën e saj ishte konsideruar si thelbësor për përpjekjet e luftës. Megjithatë ajo ishte e vendosur për t'u bashkuar me Marinë dhe, pavarësisht se janë thënë se ajo mund të shërbejë vendit të saj më të mira duke mbetur në postin e saj të jepte mësim në Kolegjin Vassar, ajo i bindi përfundimisht Rezervat Detar të pranojë të saj në vitin 1943 dhe ajo gjithashtu i bindi Vassar College t'i japë saj largimi.

Pas trajnimit fillestar të Shkollës së nënoficer marine, pas së cilës ajo është autorizuar nga një Toger, Hopper ishte caktuar për të Byroja e artilerisë llogaritje projektit në laboratore Cruft në Universitetin e Harvardit. Nga 1944 ka punuar me Aiken mbi Mark Harvardit i kompjuterit:

Me ardhjen e saj në Laboratorin Cruft ajo menjëherë hasur kompjuter kam Mark. Për të saj ajo ishte një vegël e tërheqëse, të ngjashme me orë alarmi e rinisë së saj, ajo vështirë se mund të presim që të çmontimit dhe figura it out. ... Plesht u bë personi i tretë për programin I. Mark

Aiken dha e saj si një programimit detyrë të parë ajo mbërriti menjëherë në Harvard, e cila do të:

Llogaritur Koeficientët e seri arctan deri të enjten e ardhshme.

Nga fundi i luftës, Hopper ishte duke punuar në kompjuter Mark Harvardit II. Ishte në këtë makinë që e parë të vërtetë "bug" kompjuteri "është gjetur: një molë që shorted një nga 17 000 relays në makinë.

Në 1946 Lojrat përfundoi detyrën e saj aktive me të marinës, por mbeti një rezervist detyrë. Ajo dha dorëheqjen nga funksioni i saj në Vassar College në mënyrë që ajo mund të mbetet në Harvard, ku ajo u emërua një tjetër, e Kërkimit në Shkencave Inxhinierike dhe Fizikë e Aplikuar në Laborator llogaritje. Ajo vazhdoi të punonte për Mark II, pastaj më vonë në kompjuter Mark III.

Në vitin 1949 Lojrat u bashkua Eckert-Mauchly Computer Corporation si një matematikan i lartë dhe nuk ka punuar me John Eckert dhe John Mauchly në kompjuter UNIVAC. Ajo i projektuar një përpilues të përmirësuar ndërsa punonte për kompaninë dhe ishte pjesë e ekipit të cilën zhvilluar Flow-Matiç, anglisht parë të dhënave gjuhësore përpiluesit përpunim:

1952 ajo kishte një përpilues operativ. "Askush nuk besonte se," tha ajo. "Kam parë një përpilues drejtimin dhe askush nuk do të prekni. Ata thanë me kompjuter mund të bëni vetëm aritmetikë."

Lojrat arsye për dizajnimin e një përpilues ishte, ajo shkroi më vonë, sepse ajo ishte dembel dhe shpresonte se futja e hartuesit do të lejojë programues kompjuteri të kthehen për të qenë një matematikan. Në të vërtetë ai mund të duket e qartë për ne sot se kjo do të jetë rruga përpara për kompjuterat, por kjo ishte një ide shumë larg pamenduar nga Hopper. Në fakt duke menduar se si kompjuterat kanë zhvilluar, veçanërisht me sisteme të tilla si Mathematica dhe Maple dispozicion sot, e sheh vizionin tepër mbresëlënëse që Lojrat kishte se si kompjuter i tillë do të bëhet një mjet i rëndësishëm për matematikanët.

Në 1950 Remington Rand Corporation kishte fituar Eckert-Mauchly Computer Corporation dhe ndryshoi emrin e saj për të Divizionit UNIVAC e Remington Rand. Plesht u bë një Engineer Sistemet dhe Drejtor i Programim Automatik I Zhvillimi i Divizionit UNIVAC. Ajo vazhdoi punën e saj mbi hartuesit, duke botuar gazeta e saj të parë në këtë temë në vitin 1952. Ajo pastaj ka marrë pjesë në punën për të prodhuar specifikimet për gjuhën e biznesit të përbashkët. Që Flow-Matiq ishte vetëm gjuhën e biznesit ekzistues në atë kohë, ishte e pashmangshme që ajo duhet të ofrojë themelet për specifikimin e COBOL gjuhën (të përbashkëta-Biznes Language Orientuar), të cilat përfundimisht doli në vitin 1959. Ajo kishte një tjetër qëllim i rëndësishëm në lidhje me hartuesit, dmth se nuk duhet të standardizimit. Qëllimi i saj ishte se nuk duhet të jetë ndërkombëtare e standardizimit të gjuhës kompjuter dhe ajo mbrojti fort procedurat validation.

Hopper ishte kurrë e për të zhvilluar një punë të vetme në çdo kohë. Ajo ishte përfshirë të dy me botën akademike dhe me marinës gjatë kohës që ajo të mbajtur pozitat e saj në Korporatën Rand Remington, pastaj prej 1955 në Korporatën Sperry e cila kishte bashkuar në këtë vit me Remington Rand. Lidhjet e saj me botën akademike ishin shumë, ndonjëherë duke vizituar pozitat si në vitin 1959 kur ajo ishte vizituar Ligjërues në Shkollën Moore e Inxhinierisë Elektrike të Universitetit të Pensilvanisë. Ajo ishte një konsulent dhe lektor për Rezervat Shtetet e Bashkuara detare deri në pensionimin e saj në dhjetor 1966, me të cilën kohë ajo kishte arritur gradën e Komandantit.

Lojrat marinës dhe nuk ishin larg për shumë kohë për të, në gusht 1967, ajo u tërhoq në detyrë aktive në të marinës. Në këtë kohë ajo mori leje ushtarak nga Korporata Sperry dhe nuk kthehen me atë punë, pension prej saj në vitin 1971 kur ajo arriti në 65 vjeç. Kthimin e saj të Marinës synonte të jetë vetëm për një periudhë gjashtë muaj:

... në kërkesën e Norman sasi e madhe, pastaj Asistent Special të Sekretarit të Marinës për Automatic Data Processing. Pas gjashtë muaj u rritën, urdhrat e saj janë ndryshuar për të thonë se shërbimet e saj do të jetë e nevojshme një kohë të pacaktuar. Ajo u gradua kapiten në vitin 1973 nga admirali Elmo Zumwalt, Jr, shef i Operacioneve Detare. Dhe në vitin 1977, ajo u emërua këshilltar special i Komandantit, Automatizimi dhe Komanda e Marinës të dhënave, ku ajo qëndroi deri sa ajo në pension.

Shërbim aktiv në të marinës nuk e ka penguar që mbajnë emërimet Lojrat akademike, dhe ajo ishte një Ligjërues në Menaxhimin e Shkencave në Universitetin George Washington midis 1971 dhe 1978.

Kur Lojrat pension nga Marinës në gusht 1986, në moshën 80 vjeçare, ajo ishte më i vjetër detyrë oficer aktiv në Shtetet e Bashkuara. Ajo kishte arritur gradën e pasme admirali, duke u promovuar në rangun e komodori në Shtëpinë e Bardhë një ceremoni në dhjetor të vitit 1983, pastaj duke u bërë Rear Admiral Hopper në vitin 1985. Në një festë të mbajtur në Boston të Kushtetutës USS për të festuar e daljes në pension të saj, u dha Lojrat nderuar Medaljen e Shërbimit të Mbrojtjes, çmimin më të lartë të mundshëm nga Departamenti i Mbrojtjes.

Pas një karriere që përfshinte shumë vende pune në fusha të shumta krejt të ndryshme, dikush mund të pritet të saj të shikojmë përpara për një pension të qetë. Megjithatë, kjo nuk ishte e stilit të saj dhe, mrekullueshëm, ajo u emërua këshilltar i lartë për Digital Equipment Corporation pas në pension nga Marinës, një pozicion ajo e mbajti deri në 1990. Puna e saj e përfshirë përfaqësojnë:

... Digital në forumet industrinë e kompjuterëve, duke e bërë prezantime për informatikë koncepte të avancuara dhe vlera e informacionit dhe të dhënave, dhe duke shërbyer si një ndërlidhës korporate me institucione arsimore.

Në Lojrat e gjatë karrierës së saj ka marrë çmime aq shumë se do të ishte e pamundur të vini re më shumë se disa në këtë artikull. Ajo u zgjodh anëtar i Institutit të Elektrike dhe Elektronike Inxhinierët (1962), një anëtar i Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës (1963), dhe ka marrë çmime nga Arritja Shoqata e Inxhinierëve Grave (1964) dhe nga Instituti i elektrike dhe Inxhinierëve Elektronikë (1968).

Plesht u emërua i parë shkenca kompjuterike Njeriu i Vitit nga Shoqata e Menaxhimit të përpunimit të të dhënave në vitin 1969. Në vitin 1970 ajo mori M Harry Goode Memorial Award, një medalje dhe 2,000 $ dhënë nga Shoqëria në kompjuter:

Për punën e saj dhe nismëtare dhe udhëheqëse në zhvillimin e programeve kompjuterike, si dhe për ndikimin e saj dhe ndikimi i profesionit informatikë dhe kolegët e shokët e saj, dhe për punën e saj dhe nismëtare dhe udhëheqëse në zhvillimin e koncepteve matematikore dhe të rëndësishme për hartuesit e biznesit, dhe për të kontributet për zhvillimin dhe pranimin e në gjuhën angleze, problemi-programimit të orientuar, dhe për punën e saj të shquara dhe përpjekje të vazhdueshme në edukimin dhe trajnimin e meshkujve dhe femrave për karrierë në shkencat kompjuterike dhe përpunimit të të dhënave.

Ajo u bë gruaja e parë që të jetë zgjedhur tjetër, nderuar e Shoqërisë Computer britanike në 1973, duke i parë amerikan i zgjedhur në këtë nder. Gjithashtu në vitin 1973 ajo u zgjodh në Akademinë Kombëtare të Inxhinierisë dhe Legjioni i Meritës. Plesht mbledhur një numër të shquar e diplomave të nderit, duke marrë të paktën 37 midis 1972 dhe 1987.

Në 1991, Xhorxh Bush dhënë Lojrat Medaljen Kombëtare të Teknologjisë. Ajo ishte:

... gruaja e parë për të marrë çmimin më të lartë të Amerikës teknologji si një individ. Çmimin e njeh atë si një pionier kompjuter, i cili kaloi një shekull e gjysmë të ndihmuar të mbajtur Amerikën në buzë kryesor i teknologjisë së lartë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland