Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Hopkins

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Feb 1793

Kingston-on-Soar, Derbyshire, England

13 Oct 1866

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Hopkins 's ati u emërua gjithashtu William Hopkins. Hopkins lartë ishte një fermer, jo në kuptimin e të punuarit në një fermë, por në kuptim të mbajnë një fermë dhe punësimit të tjerët për të bërë punë e vështirë. William i vogël ishte menduar të ndjekë hapat e babait të tij kështu që shkollimin e tij nuk u konsiderua i rëndësishëm. William treguan pak përparim, sidomos kur ai u dërgua në Norfolk dhe udhëzuar në çështjet praktike të bëjnë me drejtimin e një ferme.

Gjueti me plan që djali i tij do të bëhet një bujk, William Hopkins të lartë të blerë një fermë të vogël pranë Bury St Edmunds Suffolk në. Vogël William dhe gruaja e tij (ai kishte nga martuar tani një Braithuait Miss) bëri një përpjekje jobindës për të kandiduar fermë. Ai gëzonte as punë e as nuk është sjellë në të holla të mjaftueshme për të lejuar atë të jetojë një jetë të arsyeshme dhe borxhe filluan të malit. Kur gruaja e tij vdiq, Hopkins pa mundësi për të filluar një jetë të re se ai do të gëzojnë.

Hopkins shitur fermë të vogël që i ati i tij kishte blerë atë dhe me paratë ai ishte në gjendje të paguajë borxhet e tij. Në 1822, në moshën njëzet e nëntë, Hopkins hyrë Peterhouse, më i vjetër i Kolegjeve të Universitetit të Kembrixhit. Aty ai studioi matematikë dhe, veçanërisht kur e merr parasysh arsimimin e tij të mëparshme të dobët, ai ishte shumë i suksesshëm. Ai u diplomua në 1827 vendosi shtatë grindavec në Tripos matematike. Kjo do të thotë se ai ishte i shtati në listën e atyre që nderon fituar klasa e parë në atë vit. Vetëm përpara e tij ishte De Morgan, i cili ishte në të njëjtin vit vendoset dhe grindavec e katërt në Tripos matematike. Hopkins martuar për një kohë të dytë, për të Caroline Boys, ndërsa ai ishte një universitare në Kembrixh. Ata kishin tre fëmijë, një djalë dhe dy vajza.

Pas diplomimit Hopkins u bë një mësues privat në Kembrixh, duke Tait, Thomson, Stokes, Maksuelli dhe Todhunter midis nxënësve të tij. Ai ishte shumë i suksesshëm duke i quajtur "bërësi i lartë grindavec". Zgjim Ball lidhet që në 1849:

[Hopkins] ishte në gjendje të thonë se ai kishte në mesin e nxënësve të tij gati dyqind wranglers, prej të cilëve ishte shtatëmbëdhjetë të lartë e dyzet e katër në një nga tre vendet e para.

Një përllogaritje tregon se sa pak shquar këto shifra janë. Nga 1849 ka pasur vetëm rreth 20 wranglers të lartë gjatë kohës që tutored (nuk ishte vetëm një student në krye të çdo viti) dhe rreth gjashtëdhjetë të vendosura në tre lartë. Sigurisht një herë ai fitoi një reputacion si mësues më të mirë ai ishte në gjendje për të zgjedhur studentët më të mirë nga klasa vitin e parë të tutorit. Disa tutorët e përqendruar tërësisht në teknikë provim por Hopkins:

... ishte i dukshëm për të inkurajuar nxënësit e tij në një dashuri pa interes për studimet e tyre, në vend të kufizuar aspiratat e tyre për të nderon provim.

Hopkins bërë kontribute relativisht pak në matematikën e pastër, përveç se në tutoring e tij dhe me një dy Elemente tekst Trigonometria vëllimi i shkruar në 1833 dhe 1847 e cila përmban komente interesante historike. Megjithatë, ai bëri të japin kontribute të mëdha për aplikimin e matematikës në gjeologji.

Ai u bë i interesuar në aplikimin e matematikës në gjeologji në 1833. Kjo erdhi për shkak të miqësisë së tij me Adami Sedgwick. Sedgwick kishte trajnuar edhe si një matematikan dhe kishte qenë i emëruar profesor i gjeologjisë në Kembrixh në 1818. Sedgwick filloi puna në terren në Uells Barmouth në veri në vitin 1831, ku ai krijoi për të shkëmbinjve lokale dhe i dha emrin e Uellsit të shtresave më të vjetër fossiliferous. Emri ishte zgjedhur për shkak Uells është emri i vjetër për Uells. Hopkins shoqëruar Sedgwick të Barmouth më shumë nga këto udhëtime dhe me këtë punë, që ai gëzonte në masë të madhe, ai filloi të mendojnë se do të përfitonin gjeologji duke u vënë në një bazë të fortë matematikore. Ai bërë modele matematike që i dhanë atij Medaljen Wollaston e Shoqërisë Gjeologjike e Londrës në 1850.

Hopkins ishte President i Shoqërisë Gjeologjike e Londrës në 1851 dhe 1852 (Sedgwick kishte qenë President i Shoqërisë në 1829). Ai ishte president i Shoqatës Britanike në 1853 kur u takuan në Hull. Në adresën e tij presidencial ai:

... referuar një seri e eksperimenteve të rëndësishme, të cilat ai kishte themeluar në Mançester me këshilla e Sir William Thomson dhe ndihmën e Messrs xhaul dhe Fairbairn, për të përcaktuar temperaturën e shkrirjes substancave nën presion të madh.

Eksperimente janë duke u kryer nga Hopkins në studimin e tij të brendshëm të Tokës.

Kjo nuk do të ishte e padrejtë të thuhet se shumica e teorive gjeologjike e cila Hopkins propozuar, kanë provuar të jenë të rrejshme. Si Beckinsale shkruan:

... përveç në popullarizimin e përcaktim sasisë dhe në fushën më të gjerë të gjeofizikë, efekt Hopkins "të gjeologjisë bashkëkohore shpesh ishte regresiv dhe jo progresiv. Ai ishte shpesh mungojnë në pasqyrë gjeologjike ...

Sa i përket karakterit të tij ne i referohemi Anderson ku shkruan:

Ai ishte një njeri i dinjitetit të detajuar të karakterit dhe natyrën më të dashur. Ai mori një kënaqësi e mprehtë në poezi dhe muzikë, kishte fuqi të madhe bisedor, dhe ndjenja e tij e bukuri natyrore çuan në marrjen e tij lart, jo pa sukses, pikturë peizazhin vonë në jetë si një rikrijim.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland