Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Herman Hollerith

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

29 Feb 1860

Buffalo, New York, USA

17 Nov 1929

Washington D.C., USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Herman Hollerith 's prindërit ishin emigrantë në Shtetet e Bashkuara nga Gjermania në 1848 pas çrregullimeve politike në atë vend. Shkolla nuk ishte shumë e lehtë për Herman pavarësisht faktit se ai ishte i zgjuar. Ashurst rrëfen:

Herman thuhet se ka qenë një fëmijë të ndritshme dhe të aftë në shkollë, por kishte një paaftësi për të mësuar spelling lehtë. Përcaktuar mësuesin e tij e bëri jetën e tij të mjerë sa që ai përdori për të shmangur shkollë kur është e mundur dhe ik përpjekje kur mësuesi i tij tregoi përtërirë për të përmirësuar gabimet ortografike e tij.

Pasojë e këtyre problemeve të shkollës ishin se Herman u muar përfundimisht larg nga shkolla dhe ai ishte tutored privatisht në shtëpi nga ministri Lutheran familjes.

Hollerith hyri në Kolegjin e Qytetit të Nju Jorkut në vitin 1875 dhe ai u bë një inxhinieri të diplomuar Shkollën e Minierave Kolumbia në vitin 1879, marrja e një dallim në provimet e tij të fundit. Rekordin e tij universitare ka qenë shquar dhe një nga mësuesit e tij, Profesor wp u mbyllën, ishte aq i impresionuar sa që ai kërkoi Hollerith të bëhet asistent i tij.

Kështu, pas diplomimit Hollerith u bë një asistent të u mbyllën, së pari në Universitetin Kolumbia, por më vonë ai u bashkua me SHBA Census Bureau si u mbyllën statisticien kur u emërua Shefi Agjenti Special të Zyrës Regjistrimit. Ky takim ishte shumë i rëndësishëm, sepse ai ishte në zgjidhjen e problemeve të analizimit të sasive të mëdha të të dhënave të krijuara nga regjistrimi 1880 Hollerith SHBA që u drejtua për të kërkuar mënyra për manipulimin e të dhënave mekanikisht. Ide në fakt ka ardhur nga Billings Dr John Shaw Hollerith i cili erdhi në kontakt me të në punën e tij për SHBA Census Bureau. Hollerith ka shkruajtur shumë më vonë (shih):

Një mbrëmje në tryezën Dr B's çaj ai më tha: 'Nuk duhet të jetë një makinë për të bërë punë thjesht mekanike të popullsisë tabelimit dhe statistika të ngjashme'.

Në një version pak të ndryshme të Billings njëjtën histori Dr u raportua të ketë thënë (shih për shembull):

Nuk duhet të jetë një mënyrë mekanike të bërë këtë punë, diçka mbi parimin e Jacquard vegjë, ku vrima në një karte rregullojnë model të endura.

Në 1882 u bashkua me Hollerith Massachusetts Institute of Technology ku ai mësoi inxhinieri mekanike. Në këtë kohë ai hetoi Billings sugjerim, shqyrtuar mënyrën se Jacquard gjergjef ka punuar me një qëllim që të shohim nëse mund të përdoret në punën e regjistrimit. Ai konstatoi se në shumicën e respekton funksionin e Jacquard hije u larguar shumë larg nga ajo që mund të jenë të dobishme për punën e regjistrimit, por ai nuk e kuptojnë se karta punched ishin një mënyrë efikase për të ruajtur informacione. Një tjetër ide e goditur atë një ditë në një udhëtim tren si ai të shiquarat bileta biletë kolektorit grushtim. Kjo ishte një mënyrë e thjeshtë për të shënoj informacionet mbi kartat.

Ndërsa ai punoi në Institutin Teknologjik Massachusetts Hollerith filloi eksperimentet e tij të parë. Këto përdorur një kasetë letër, në vend se karta, me këmbët që do të kalojnë nëpër një vrimë në kasetë dhe të plotë një kontakt elektrik. Ideja ishte gati të drejtë, por kishte kasetë meta që ai kishte për të ndaluar për të lejuar PIN për të shkuar nëpër vrimë të bëjë kontakt. Hollerith kuptoi se kartat do të sigurojë një zgjidhje më të mirë.

Hollerith nuk gëzojnë të mësimit në mënyrë që së shpejti të kërkuar një tjetër punë. Në 1884 ai të marrë një post në Zyrën e Patentave SHBA-ve në Uashington, DC Kjo ishte ose fat të mirë apo një masë e shkëlqyer e karrierës në varësi të se sa larg Hollerith kthjellët ishte në shohim se ai do të jetë në pozitë më të mirë të mundshme për ta bërë përdorimin e plotë të aftësive të mësuara në zyrën e patentave në patenting shpikje e tij.

Në 1884 Hollerith aplikuar për patentë e tij të parë (ai do të marrë më shumë se 30 patentat nga Shtetet e Bashkuara gjatë karrierës së tij dhe patentave shumë jashtë shtetit). Ai zhvilluar punën në fillim ai kishte bërë në Massachusetts Institute of Technology në metodat për të kthyer informacionet mbi kartat e grushta në impulse elektrike. Këto impulse nga ana e tij do të aktivizuar kundërvihet mekanike. Ai përdoret në grushtim i parë që është përdorur për biletat në hekurudhore për të bërë vrima në kartat. Kjo tregoi se sistemi ka punuar, por që vetëm mund të shënoj të vrima pranë buzë të kartës, potencial të plotë nuk ishte duke u përdorur.

Hollerith projektuar grushta bërë posaçërisht për sistemin e tij, Electric Hollerith tabelimit System. Ai gjithashtu përmirësuar makinave që lexojnë letra. Zhvillimet Inxhinierike përmirësuar saktësinë e pin duke kaluar nëpër vrimë në kartë për të bërë një lidhje elektrike me merkur vendosur poshtë. Elektrike si rezultat i tanishëm aktivizuar një kundër mekanike dhe sasinë e informacionit që mund të trajtohen në çdo kartë rritur me shpejtësi.

Sistemit Hollerith ishte testuar parë në tabelimit statistika e vdekshmërisë në Baltimore, New Jersey në 1887 dhe përsëri në New York City. Ky sistem punched kartë ishte në përdorim nga koha e regjistrimit të 1890 SHBA, por ai nuk ishte i vetmi sistem për të konsiderohet për përdorim me regjistrim. Ajo fitoi bindshëm në konkurrencë me dy sisteme të tjera që konsiderohen të regjistrimit 1890 tregojnë se ajo mund të merren të dhëna më të shpejt.

Duke fituar, Hollerith tani duhet të kishte grushta dhe pajisjet numërim prodhuar. Grushta janë bërë nga Pratt dhe Whitney, më vonë i njohur për ndërtimin e motorët e avionit. Shënoj u ndërtua në një mënyrë të ngjashme me një makinë shkrimi të thjeshtë të paturit e një tastierë. Makinat e numërimit janë bërë nga kompania Elektrik perëndimore. Gjithçka ishte në vend nga qershor 1890 dhe të dhënave nga regjistrimi i parë mbërriti në shtator të atij viti. Numërimit ka përfunduar me 12 dhjetor 1890 ka marrë rreth tre muaj për të procesit në vend të pritet koha e dy vjet po llogarit ishte bërë me dorë. Popullsisë së përgjithshme të Shteteve të Bashkuara në 1890 u zbulua se 62.622.250.

Shpejtësisë nuk ishte përfitim vetëm për përdorimin e sistemit Hollerith së. Ajo ishte e mundur për të mbledhur të dhëna më shumë, dhe të dhëna të tilla si numri i fëmijëve të lindur në një familje, numri i fëmijëve ende të gjallë në një familje, dhe numrin e njerëzve që u foli anglisht ishin pjesë të regjistrimit 1890.

Edhe pse Hollerith kishte lënë botës akademike, ai në mënyrë të qartë ka tërhequr ende për aspekte të caktuara të tij, sepse ai ka shkruar deri detajet e sistemit të tij tabelimit dhe dorëzuar punës për një doktoraturë në Shkollën Kolumbia e minierave. Hollerith u dhënë doktoraturës së tij në 1890.

Sistemi Hollerith ishte qartazi një hap i madh përpara. Ajo shpëtoi Shtetet e Bashkuara 5 milion dollarë për regjistrimin e 1890, duke plotësuar analizën e të dhënave në një pjesë të kohës që do të merret pa dhe me një sasi më të vogël të fuqisë punëtore se sa do të kishte qenë e nevojshme ndryshe. Sistemi u përdorur përsëri për regjistrimin e 1891 në Kanada, Norvegjia dhe Austria dhe më vonë për regjistrimin e 1911 në Mbretërinë e Bashkuar.

Nderon erdhi në Hollerith nga të gjitha anët për shpikjen e tij të pazgjidhura. Ai u dha prestigjioze Elliot Cresson Medaljen nga Instituti Franklin e Filadelfia në 1890. Ai mori Medaljen e Artë të Ekspozita Parisit dhe Medaljen e Bronzit e Panairit Botërore në 1893. Ai u pyet për të adresuar shoqërive të mësuar rreth botës, për shembull ai foli për të Shoqërisë Mbretërore Statistikore në Londër.

Në 1896 Hollerith themeluar Kompania tabelimit Machine për të shfrytëzuar shpikje e tij. Në këtë kohë ai kishte shtuar një mekanizëm për të ushqyer kartat automatikisht dhe procedurat e tjera automatike zgjidhja që shtuar sofistikimit të parë procesin e numërimit të thjeshtë mekanike. Sistemi i tij ishte përdorur përsëri për regjistrimin e SHBA-së 1900, por nga kjo kohë ai ishte duke i kërkuar të tillë çmim të lartë për përdorim të teknologjisë se pyetjet e tij filloi të pyetur në lidhje me urtësinë e përdorimit të sistemit. Sepse Hollerith kishte një monopol virtual ai kishte vendosur edhe çmimi përtej asaj çka ai do të ketë kosto për të numëruar 1900 regjistrimit të të dhënave me dorë.

Zyra e Regjistrimit u bë një institucion të përhershëm nga një akti të Kongresit në 1903 dhe filloi të përgatitet për regjistrimin e 1910. Koston e përdorimit të sistemit Hollerith në 1900 bëri ata të vendosin për të zhvilluar sistemin e tyre të vet dhe, pavarësisht nga koha e shkurtër dhe vështirësia e gjetjes së patentave raundit Hollerith, ata ishin në gjendje të kenë makinat e më të avancuar të gatshëm në kohë për të regjistrimit 1910. Ka një kthesë shumë e çuditshme në këtë histori për inxhinier i cili ishte i ngarkuar me zhvillimin e makinave rivale në Byronë regjistrimit, James Fuqive, cuditerisht u lejohet të patentë këto makinat më të avancuar në emër të tij.

Pushteti tani ishte në një pozitë të fortë dhe në 1911, pas regjistrimit, ai u largua nga Zyra e Regjistrimit dhe formuan Kompania tabelimit Fuqive Machine e cila ishte tani më shumë se një ndeshje për të kompanisë tabelimit Hollerith e Machine. Një bashkim me një tjetër kompani pa kompaninë e bërë Hollerith tabelimit Computer Recording Company në 1911, por kompania e re kryesisht u detyruan të largohen nga tregu për numërim të makinave.

Hollerith shërbeu si një inxhinier i kompanisë konsultuar me tabelimit Computer Regjistrimi derisa ka dalë në pension në 1921. Tabelimit Computer Regjistrim i kompanisë e kishte gjetur rolin e saj kryesor nga 1920, për shkak të mos Hollerith por Thomait J Watson i cili u bashkua kompanisë në vitin 1918. Kompania ishte riemëruar International Business Machines Corporation (IBM), në vitin 1924.

Edhe pse sukseset Hollerith bërë një kontribut shumë të rëndësishëm për zhvillimin e kompjuterit moderne elektronike me teknologji punched kartën e tij jo të gjitha idetë e tij ishin të ngjashme të madh. Në 1880, në të njëjtën kohë si ai ishte zhvilluar sistemin e tij të parë punched kartë, ai shpiku një sistem të ri frenave për trenat. Megjithatë sistemi i frenave actuated elektrike e tij humbi me avull Westinghouse-actuated frenave.

Hollerith vdiq nga një atak në zemër në vitin 1929, tetë vjet pas pension.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland