Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Otto Ludwig Hölder

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Dec 1859

Stuttgart, Germany

29 Aug 1937

Leipzig, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oto mbajtës punuar në konvergjencën e seri Furierit dhe në 1884 ai zbuloi pabarazia emrin tani pas tij. Ai u bë i interesuar në teori grup përmes Kronecker dhe Klein dhe provoi unike e grupeve faktor në një seri përbërje.

Mbajtës studiuar inxhinieri në shkollë politeknike në Shtutgart për një vit më pas, nga 1877, ai ka studiuar në Universitetin e Berlinit. Në Berlin ai ishte një student shokët e Runge dhe ai ndoqi leksione me Weierstrass, Kronecker dhe Kummer. Interesin e mbajtësit në algjebër erdhi pjesërisht përmes ndikimit të Kronecker në këtë kohë dhe Kronecker 's simpati për ashpërsi pothuajse me siguri është që të ketë një ndikim të thellë në punën me vone mbajtës në algjebër.

Mbajtës paraqiti disertacionin në Universitetin e në Tübingen 1882. Disertacioni i tij heton funksioneve analitike dhe procedurat mbledhje me anë aritmetikë.

Pas marrjes së doktoraturës së tij Mbajtëse shkoi në Leipzig. Klain ishte atje në kohë, por nuk duket të ketë qenë pak ndërveprim ndërmjet dy në kohe, mbajtësja në këtë kohë ende duke u interesuar në teori funksionon, edhe pse Klain kishte një ndikim të fortë në mbajtës më vonë.

Zotëruesi u bë një lektor në Göttingen në 1884 dhe në fillim ai punoi në konvergjencën e Furierit seri. Menjëherë pas të fillonin punën në Göttingen ai zbuloi pabarazia emrin tani pas tij. Duket se u bë mbajtës i interesuar në teori grup ndërsa në Göttingen, përmes von Dyck dhe Klein.

Mbajtës ishte ofruar një post në Tübingen në 1889, por për fat të keq ai pësoi një kolaps mendore. Fakulteti në Tübingen mbajtur besimin e tyre në mbajtës dhe ai bëri një rikthim të qëndrueshëm, duke i dhënë leksion e tij të parë në 1890.

Ai filloi të studiuar teorinë e Galois ekuacione dhe prej andej ai u drejtua për studim seri compostion e grupeve.

Edhe pse mbajtës nuk mendojnë se ai e shpiku idenë e një grupi faktor, koncept duket qartë për herë të parë në një letër të mbajtësit të 1889. Mbajtës sqaron koncept, të cilin ai pretendon se nuk është as e re as e vështirë, por nuk është mjaft appreciated.

Mbajtës provuar unike e grupeve faktor në një seri përbërjen, teoremë që tani quhet Jordan-teorema e zotëruesit.

Me ndihmën e teorisë së grupit dhe teorinë metodat e Galois Mbajtëse u kthye në një studim të rastit i pakalueshëm të kub në Cardan - formulë Tartaglia në 1891.

Mbajtës ka dhënë një kontribut shumë të tjera për teorinë grup. Ai kontrolloi për grupet e fundme të thjeshta dhe në një letër 1892 ai tregoi se të gjitha grupet e thjeshtë deri në 200 që janë të njohura tashmë. Metodat e tij përdorin Teorema Sylow në një mënyrë të ngjashme si problem do të zgjidhet sot. Mbajtës studioi edhe grupet e urdhrave p 3, pq 2, pqr dhe p 4 për p, q, r primes, botuar rezultatet e tij në 1893, këto rezultate përsëri rëndë mbështetet në përdorimin e Teorema Sylow.

Konceptet që u prezantua nga mbajtësja e përfshijnë automorphisms brendshme dhe e jashtme. Në 1895 ai shkroi një letër të gjatë për shtrirjen e grupeve.

Nga 1900 ai u bë i interesuar në gjeometria e linjës projektive dhe më vonë ai ka studiuar pyetje filozofike.

Në van der Waerden shkruan:

Shqyrtimi i dokumenteve mbajtësit përsëri dhe përsëri është një trajtojnë të thellë intelektual.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland