Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

William Vallance Douglas Hodge

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 June 1903

Edinburgh, Scotland

7 July 1975

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

William Hodge 's prindërit ishin Janet Vallence, babai i të cilit zotëronte një biznes ëmbëlsirave në Edinburg, Skoci, dhe Archibald James Hodge i cili ka punuar në tregun e pronës. William ishte e dytë e fëmijëve të prindërve të tij, duke pasur një vëlla dhe një motër më të vjetër të rinj.

Ai ishte arsimuar në Kolegjin Xhorxh Watson në Edinburg, hyjnë në 1909 dhe studion atje deri në 1920. Ndërsa në Kolegjin ai fitoi një bursary matematikore që e lejuan atë të progresit të bërë një student në Universitetin e Edinburgut. Ai u mësoi atje nga Whittaker i cili e këshilloi atë për të vazhduar studimet e tij në Kembrixh. Pas diplomimit me nderon Klasa e parë në matematikë nga Edinburg në 1923, ai hyri në Kolegjin St John's, Cambridge. Studimet e tij në Kembrixh janë financuar nga një bursary Dunlop Pamjeje për të cilën ai e kishte fituar nga Edinburg dhe një bursë në Kolegjin St John's. Pas fitimit dallim në Tripos matematike të 1925 ai shkoi për të fituar çmimin Smith dhe kaloi një vit të mëtejshme kërkimore në Kembrixh të financuar nga një bursë Fergusoni.

Hodge ishte emëruar në një lectureship asistent në Universitetin e Bristolit në vitin 1926 dhe kaloi pesë vite atje. Gjatë kësaj periudhe ai u martua me Kathleen Anne Cameron, bija e menaxherit të degës Edinburg e Oxford University Press. Ata kishin një djalë dhe një vajzë.

Interesat kryesore e tij matematikore ishin në gjeometrinë algjebrike dhe gjeometrisë diferenciale. Në 1930 ai aplikuar idetë e Lefschetz për të zgjidhur një problem që vjen nga Severi. Në të njëjtin vit ai fitoi zgjedhjet për një bursë në Kolegjin St John's, Cambridge. Në vitin e ardhshëm, pasi fitoi një bursë studimesh 1851 Ekspozita, ai shkoi në Princeton, kështu që ai mund të punojë me Lefschetz që ai admironte shumë. Ndërsa në Shtetet e Bashkuara Hodge kaloi dy muaj në Universitetin Johns Hopkins studiuar me Zariski.

Pas vizitës së tij në Shtetet e Bashkuara, Hodge u kthye në Kembrixh në vitin 1932. Ai u emërua si lektor në universitet vitin e ardhshëm dhe, në 1935, u zgjodh për një shoqëri në Pembroke College, Cambridge. Gjatë kësaj periudhe ai zhvilloi marrëdhënie mes gjeometri, analizë dhe topologji dhe prodhoi disa nga punimet e tij më të mirë kujtohej të teorinë e integrals harmonik. Për këto kontribute Hodge fitoi Çmimin Adams ne vitin 1937 dhe Weyl përshkroi këtë kontribut si:

... një nga monumentet e madhe në historinë e shkencës në shekullin e pranishëm.

Hodge publikuar një llogari lëmuar e teorisë së tij të rëndësishme në vitin 1941. Kjo punë shënoi një ndryshim të rëndësishëm në drejtim të shkollës Kembrixh të gjeometrisë së e cila, sipas Baker 's udhëheqje, ishte bërë disi të izoluar nga zonat e tjera të matematikës.

Në 1936 Hodge ka qenë i emëruar si Profesor i Lowndean Astronomi dhe Gjeometria, duke pasuar Baker, dhe ai e mbajti këtë karrige në Kembrixh deri në 1970. Ai vazhdoi të punonte në Kembrixh gjatë Luftës së Dytë Botërore, por mori me detyra shtesë për të kompensuar mungesën e stafit të cilët ishin larguar në forcat, në veçanti ai veproi si administrator i Pembroke. Në 1958 ai u emërua si Kandidat i Pembroke, duke mbajtur postin derisa ai të tërhiqej nga jeta universitare në vitin 1970.

Hodge ishte një nga originators e Colloquium matematike britanik, një konferencë vjetore që vizita universitete të ndryshme britanik. Ai gjithashtu ka luajtur një rol të madh në ngritjen e matematike Bashkimi Ndërkombëtar në vitin 1952, u zgjodh si zëvendës-president 1954-1958. Në 1959 në Londër matematike Shoqëria dha atij Medaljen Morgan De tyre. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore të Londrës në 1938, ka marrë Medaljen e Shoqërisë Mbretërore në vitin 1957 dhe ishte nën-president 1959-1965. Medaljen Royal ishte dhënë në:

... njohja e punës së tij të shquar në gjeometrinë algjebrike.

Ai u dha edhe Medaljen Copley nga Shoqërisë Mbretërore në vitin 1974:

... në njohjen e punës së tij pioniere në gjeometrinë algjebrike, sidomos në teorinë e tij të integrals harmonik.

Ai mori nderon shumë të tjera. Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore të Edinburg, dhe Kombëtar Amerikan Akademia e Shkencave. Ai u dhënë diploma nderi nga shumë universitete duke përfshirë Bristol (1957), Edinburg (1958), L. (1959), Dinamo (1960), Exeter (1961), Uells (1961), dhe Liverpool (1961). Ai ishte knighted në vitin 1959.

, Ai është përshkruar si më poshtë:

Hodge ishte shumë ndryshe nga foto konvencionale të një matematikan. I qeshur, joformale dhe me këmbë në tokë, ai mund t'i kishin dhënë për një biznesmen.

Atiyah Hodge shkruan se ishte:

... modest dhe pa pretendime. Genial në mënyrë dhe temperamentit, të pajisura me Sicilianu guximshëm sens të përbashkët, ai mori edhe me kolegët e tij dhe studentët.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland