Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernest William Hobson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Oct 1856

Derby, England

19 April 1933

Cambridge, Cambridgeshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernest Hobson 's nënë ishte Josephine Atkinson. Babai i tij, William Hobson, ishte redaktor i reklamuesit Derbyshire, së bashku zotërojnë letre dhe gjithashtu luajnë një rol të madh në politikën vendore. Ernest ishte

Solli deri në një mjedis të ulët rigidly Kisha ... [dhe] duket se kanë ndjerë hidhërim pranga e dogmatizëm dhe zgjidhur për të shkundur të tyre.

Ai nuk ishte vunderkind se Matematikanë shumë janë, por e kundërt në fakt ai u konsiderua si një fëmijë të jetë pa dhurata të shumta. Ai mori pjesë në Derby Shkollës ku mësoi se ai ishte mirë, por nuk arriti të shkëlqejë, derisa ai ishte 13 vjeç kur ai papritmas i habitur nga të gjithë duke fituar dallim në provimit Junior Kembrixh lokale në matematikë, shkencat natyrore, frëngjisht dhe muzikë. Ndërsa në shkollë:

... ai i zhvilluar pikëpamjet e fortë e racionalizmit, duke u bërë ... një i hapët radikale dhe agnostik.

Ai studioi në Kolegjin Mbretëror të Shkencës dhe fitoi një bursë Whitworth në vitin 1871 e cila ia ka mundësuar të studiojnë fizikën me Frederick Guthrie në Shkollën Mbretërore të Minierave. Këto dy institucione kombinuar në 1907 për t'u bërë Imperial College i Shkencës dhe Teknologjisë e cila ishte një Kolegji të Universitetit të Londrës nga 1908. Pastaj Hobson fitoi një bursë në Kolegjin e matematikës Krishtit, Cambridge, hyjnë në 1874.

Ai u diplomua si grindavec i lartë (renditet e para në listën e nxënësve Klasa e parë) në Tripos matematike te 1878, pavarësisht, siç është cekur në, janë:

... më dukshëm si një mendimtar sesa si një kalkulator.

Ai ishte emëruar në një bursë në Kolegjin e Krishtit në vitin 1879 dhe dha mësim në Kembrixh për pjesën tjetër të jetës së tij. Për shumë vite, megjithatë, ai vetëm mësoi në Kolegjin, vështirë të luajë ndonjë rol në jetën universitare jashtë College:

Puna e tij konsistonte në stërvitje privat dhe pedagog në Krishtin e në matematikë më shumë ose më pak elementare për Pass dhe provimeve nderon.

Ndoshta, por çuditërisht, ai coached Philippa Fawcett, Gruaja lartë grindavec i 1890, pavarësisht nga pikëpamjet e tij të njohur dhe të mbajtur me forcë kundër grave. Ai u martua me Selina Rosa Knüsli, i cili erdhi nga Glarus në Zvicër, në 1882 dhe vazhdoi me Kolegjin jetën e tij deri 1904 kur ai u emërua në një lectureship universitet. Cambridge kishte ngritur dy lectureships reja prestigjioze në vitin e kaluar, lectureship Cayley dhe lectureship Stokes. Hobson ishte emërimi i parë që lectureship Stokes.

Hobson botuar një traktat të Trigonometria në vitin 1891:

... që posedonin një standard i ashpërsi të reja për të Kembrixh.

Ai u prezantua me analizat moderne nga e rinj dhe pas kësaj ai filloi të bëjë një kontribut real për hulumtim. Hulumtimi i tij u përqendrua në konvergjencë, në konvergjencë të veçantë seri e funksioneve Puna.

Teoria e tij Libri i funksioneve të një variable reale të botuar në 1907 ishte libri i parë në anglisht në masë dhe integrimin e zhvilluar nga Baire, Borel dhe Lebesgue. Çartur besonin se kjo punë ka qenë e një rëndësie të madhe në zhvillimin e matematikës të pastër në Britani. Ndoshta kryesisht për shkak të kësaj pune të veçantë me ndikim, Hobson Sadleirian u zgjodh profesor në Kembrixh në vitin 1910. Karrige Sadleirian vetëm u bë e lirë se vitin e Forsyth sepse kishte qenë e detyruar atë të japë dorëheqjen karrige pas një skandali rezultuar nga puna e tij dashuri me gruan e Boys CV. Teoria e funksioneve të një variable reale ishte një:

... Libri i fortë e referencës, për të cilat bota matematik i detyrohet një borxh mirënjohjeje për të autorit, [por u] shpejt nga e shtypura dhe nga data. Kohë të lirë që gëzonte Hobson pas zgjedhjes së tij në rang profesori Sadleirian ia ka mundësuar t'i përkushtohej për rishkrimin e saj të plotë, dhe Edicioni i dytë (1922-25) ishte dyfishi madhësinë e parë. Ajo karakterizohet jo vetëm nga një gjerësi të madhe të informacionit dhe një konsultë kritik dhe i ndërgjegjshëm i autoriteteve të kombësive më të ndryshme, por më shumë i dukshëm sidomos me objektivitet dhe drejtësi.

Një libër që është botuar Hobson Squaring rreth në 1913. Kjo është një punë që unë i lezetshëm pak [EFR] gëzonte shumë lexim. Shkruar Entertainingly, ende e mbushur me informacione të dobishme, ajo e lë mua të cilët dëshirojnë që ai kishte shkruar veprat më popullore.

Hobson u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1893, duke shërbyer si një anëtar i këshillit të saj, dhe duke u dha Medaljen e Shoqërisë Mbretërore në 1907. Ai ishte një anëtar aktiv i Shoqërisë matematike në Londër, presidenti po i Shoqërisë 1.900-2 dhe pranimin Morgan De Medaljen e Shoqërisë në vitin 1920. Ai ishte gjithashtu kryetar i Seksionit A të shoqatës britanike në takimin e saj në Winnipeg, Kanada, në 1909.

Për Hobson shumë është i njohur mirë për Gifford leksione ai dha në fushën e shkencave natyrore në Universitetin e Aberdinit në 1921-22 sesa për kontributin e tij matematikore. Ky koment është në asnjë mënyrë për qëllim për të minimizuar vlerën e kontributet e tij matematikore, por kjo është për të vënë theksin në lidhje të lartë në të cilën Gifford leksionet e tij u mbajtën. Këto ligjërata u botuan në vitin 1923.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland