Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Kurt August Hirsch

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Jan 1906

Berlin, Germany

4 Nov 1986

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kurt Hirsch studiuar në Universitetin e Berlinit, ku ai u mësoi nga Bieberbach, von & Përditësime, Schmidt dhe Schur. Edhe pse shumica e ndikuar nga Schur, disertacion i doktoratës e tij ishte në filozofinë e matematikës. Teza shqyrton mosmarrëveshjen midis viteve 1920 dhe Hilbertit Brouwer mbi bazat e matematikës. Përfunduar dhe shqyrtohet në 1930 (Bieberbach ishte një pedagog), nuk ishte deri në 1933 që Kurt mund të përballojë për të marrë atë të shtypur, kështu që ai nuk ka marrë shkallën deri në 1933.

Kurt u bë një gazetar, të shkruarit e një shtylle shkencore. Megjithatë ai e mbajti deri matematika e tij pjesë në një grup studimi, ku ai studioi Emmy Noether 's punës dhe lexoni Schreier' s letër në Jordani - Teorema e zotëruesit. Ndikuar nga këto ide ai vendosi të studiojë grupe shpjegueshëm me kusht maksimale në nëngrupe.

Gruaja Kurt, të cilët ai u martua në vitin 1928, ishte hebre dhe ai miratoi besimin për hir të saj. Ai kishte zgjedhur pak, por të niset për në Angli (ku ai kishte të afërmit e largët). Më vijnë në Angli në vitin 1934 ai u prit nga Bernhard von Neumann dhe Hanna Caemmerer (më vonë të bëhet Hanna Njuman i cili ishte për vizitë në Bernhard). Ai e kishte njohur si student Bernhard shokët në Berlin. Kurt ishte futur tek bashkia dhe ai ishte i inkurajuar të ndjekin qëllimin e tij për të punuar në grupe të shpjegueshëm me kusht maksimale në nëngrupe.

Pavarësisht që ka një doktoraturë, Hirsch përfunduar një të dytë në Kembrixh në vitin 1937 në grupe polycyclic nën Hall 's mbikëqyrje. Emëruar në Leicester në 1938 ai ishte internuar si "një armik i huaj" në 1940 në një kamp POW në Ishulli i Njeriut. Ai punoi atje si një kuzhinier (dhe mbajti një interes në të gjitha recetave të jetës së tij), por u lirua shpejt dhe u kthye në Leicester. Se ai kishte interesat jashtë matematikë ilustrohet nga fakti se ai ishte Leicester Qarkut Chess Champion in 1945-46.

Në 1948 Hirsch lëvizur në King's College, Newcastle (themeluar në 1937 si një pjesë e Universitetit të Durhamit dhe duke u bërë Universiteti i Newcastle në vitin 1963). Ndërsa në Newcastle ai filloi përkthimin Kurosh 's Teoria e grupeve në anglisht, një projekt ai ishte në punë për për një numër vitesh. Ai ishte një reformator kryesor planin mësimor të matematikës në Newcastle ku përsëri ai gjeti kohë për të fituar kampionatin shahut Qarkut në vitin 1950.

Pastaj në 1951 u emërua Hirsch mbretëreshës Maria College të Universitetit të Londrës, ku ai mbeti i ndërtimit të një shkolle të fortë algjebër. Ai kërkoi Hall 's këshilla në emërimet e algebraists dhe tërhoqi shumë studentë kërkime për të bërë një lulëzuar teori shkollë grup. Në Gruenberg shkruan:

Hirsch ishte një gjyqtar mendjemprehtë e njerëzve dhe arritën të krijojnë në Queen Mary College një mjedis jashtëzakonisht miqësore për studentë, si dhe stafit. Gjithkush ndihet inkurajohen që të jenë bashkëpunuese. Anëtarë të rinj të stafit të gjetur atë të lehtë për të punuar me të dhe e dinte se mund të mbështeten në ndihmën e tij dhe mbrojtjen. Ai u dha atyre me zemërgjerësi nga koha e tij me këshillë të shëndoshë për mësimdhënie, për shqyrtimin dhe për mbikëqyrjen e nxënësve kërkimore.

Publikimet gjitha Hirsch ishin në teori grup, përveç punës në grupe polycyclic ai botoi në nivel lokal dhe grupe grupe nilpotent rrotullim automorphism e grupeve falas abelian.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland