Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George William Hill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 March 1838

New York, USA

16 April 1914

West Nyack, New York, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

George Hill 's nënë ishte Catherine Smith dhe babai i tij ishte Gjon William Hill i cili ishte një artist të specializuar në gdhendje. Në 1846, kur Hill ishte tetë vjeç, familja e tij kaloi në një fermë pranë Perëndimit Nyack, në Nju Jork, ku Xhorxh frekuentuar shkollën. Ai mori një arsim disi bazë në shkollën e mesme, por ai shkëlqeu në klasat e matematikës. Pas diplomimit të shkollës së mesme ai hyri në Kolegjin e Rutgers 1855. Ajo kishte qenë një institucion i arsimit të lartë prej 1766 dhe ishte riemëruar Rutgers Kolegji tridhjetë vjet përpara se të Diellit studiuar atje. Hill kishte mbaruar vetëm pak para Aktit Morrill e 1862 çoi në Rutgers Kolegjin bërë tokë New Jersey-së grantit kolegj në 1864.

Sigurisht studimet universitare në Rutgers Hill College ishin të pazakontë për studentët amerikanë të kësaj periudhe. Ai u mësoi në Kolegjin nga një matematikan shumë i fortë në gjendje të quajtur Thomas i cili ishte një mik i Bowditch. Fortë kishte një bibliotekë gjobë prej teksteve klasike matematikës që ai ishte i kënaqur për të lejuar universitare talentuar Hill për të studiuar. Këto tekste të përfshira Traité Lacroix 'du calcul différentiel integrale et, Lagranzhit' s analytique Méchanique, Laplace 's Celeste Méchanique dhe Lazhandrian' s elliptiques Fonctions. Hill diplomuar nga Rutgers College në vitin 1859 me AB e tij vitin e ardhshëm filloi studimet e tij të hënor Teoria e Delaunay dhe Hansen. Ai ishte për të vazhduar këtë studim për dymbëdhjetë vjet para se ai të prodhuar ndonjë botimet e tij. Ai ishte dhënë PM tij nga Rutgers në 1862.

Në 1861 u bashkua Hill Almanac Nautical Zyra e punës në Cambridge, Massachusetts. Në të njëjtin vit ai fitoi çmimin e parë për esenë e tij Mbi konfrontimin e Tokës në një konkurs që ishte e drejtuar nga Mujor Runckle e matematike. Pas dy vite në Kembrixh, Masaçusets ai u kthye në Perëndim Nyack ku ai ka punuar nga shtëpia e tij. Kjo i përshtatshëm Hill reclusive i cili preferuar që të tij. Përveç për një periudhë prej 10 viteve të 1882-1892, kur ai punoi në Uashington mbi teorinë dhe tavolina për orbitat e Jupiteri dhe Saturni, kjo do të ishte model të punës për pjesën tjetër të jetës së tij.

Duke shkruar në, EW Brown thotë:

Ai ishte në thelb të llojit të dijetarit dhe hetues i cili duket se nuk ka nevojë të ndjehen të kontakteve personale me të tjerët. Ndërsa disa që e njihnin atë flasin për kënaqësinë e tij në shoqëri tramps shpeshta mbi vendin përreth Uashington, ai ishte mjaft i lumtur me sa duket vetëm, qoftë në punë apo duke rekreative.

Ai filloi studimet e tij të transit të Venus shpejt pas bashkimit Almanac Nautical Office dhe në këtë fazë të hershme ai zotëruar metodat e përcaktuara nga Delaunay në dy vëllimit e tij traktat Théorie du mouvement de la Lune. Hill ishte parë të përdorin determinants pafund të studim orbitën e Moon në Në pjesën e levizjes perigje hënor i cili është një funksion i levizjes thotë e diellin dhe hënën. Ai botuar këtë punë me shpenzimet e tij në 1877 (ajo u ribotuan në Acta Mathematica në 1886 ). Hulumtimet e tij në Lunar Teoria u shfaq në vitin 1878 në të sapo themeluar American Journal of Mathematics. Ky publikim përmban ide të reja të rëndësishme në tre problemit trup. Ai gjithashtu paraqiti përcaktues pafund dhe metodat tjera për të dhënë saktësinë rritur në rezultatet e tij. Brown ka shkruajtur në 1915 që biografi Hill Researches në Lunar Teoria:

... por faqet e pesëdhjetë faqe çerekëshe është bërë themelore për zhvillimin e mekanikës qiellore në tre drejtime të ndryshme. ... Poincare 's komentoj se në të mund të perceptojnë ne embrion i gjithë përparimin që është bërë në mekanikë qiellore që nga publikimi i saj është pa dyshim e justifikuar plotësisht.

Njukomb bindi Hill për të zhvilluar një teori e orbita e Jupiterit dhe Saturnit dhe të punojnë Hill për këtë temë është një tjetër kontribut i madh në astronomi matematikore. Punë më të rëndësishme Hill trajtohen me efekte gravitacionale e planeteve në orbitën Hënë e kështu që në këtë punë ai ishte duke e shqyrtuar problemin e 4-trup. Shembuj të dokumenteve ai botoi në analet e matematikës janë: Në pabarazitë hënor prodhuar nga levizjes (1884 ekliptik), lëvizje Coplanar e dy planete, e ka një masë zero (1887), mbi ekuacionet diferenciale me integrals periodik (1887 ) (këto ekuacione diferenciale të quajtur tani ekuacion diferencial Hill), Në kushtetutën e brendshme e tokës si e respekton densiteti (1888), perturbations laik i dy planeteve duke ecur në të njëjtën aeroplan, me kërkesën për të Jupiteri dhe Saturni (1890), Në orbita e ndërmjetme (1893), shprehje Literal për mocionin e perigje Moon's (1894) dhe zbatimi i parimit Chebyshev në projektim e hartave (1908). Ai botoi gjithashtuzgjerimin e metodës Delaunay në teori hënor për problemin e përgjithshme e levizjes planetaretransaksionet e Shoqërisë American Mathematical në 1900.

Edhe pse ai duhet të konsiderohet si një matematikan, matematika e tij ishte bazuar tërësisht në se e nevojshme për të zgjidhur problemet e orbita e tij. Ideja e tij të ri se si t'i qasen zgjidhje për problemin e tre trupit përfshirë zgjidhjen e problemit të kufizuara. Në këtë ai mori se tre organet qëndrojnë në të njëjtën aeroplan, se dy trupat rrotullohej qendër të përbashkët të tyre në masë, dhe se trupi i tretë rrotullohej dy të tjerë, por ai ishte supozuar të jetë me masë të papërfillshme kështu që nuk ndikojnë në orbitat e dy (mori masiv) organet. Ai nuk kishte asnjë interes në të gjitha zhvillimet moderne në fushat e tjera të matematikës të cilat nuk kanë të bëjnë me zgjidhjen e problemeve rreth orbitave. Në fakt Hill punuar mbi problemet shumë të ngjashme me Adams. Nuk është rastësi që Adams u drejtua edhe për të hetuar përcaktuesve pafund dhe ai e bëri këtë punë mjaft të pavarur nga Hill.

Nga 1898 deri 1901 Hill leksione në Universitetin Kolumbia, por:

... karakteristike u kthye pagë, me shkrim se ai nuk kishte nevojë për para dhe se ajo bothered atë të kujdesen për të.

Zund shkruan në:

Hill nuk i martuar dhe ka kaluar shumicën e jetës së tij në fermën e familjes në Perëndim Nyack. Të ardhurat e tij ishte i vogël, por kështu janë nevojat e tij, dhe disa nga vëllezërit e tij jetoi pranë. Edhe pse një i tërhequr nga bota virtuale, ai ishte i lumtur atje mes bibliotekën e tij të mëdha, ku ai ishte i lirë të ndjekin studimin e tij. Ai vdiq në shtëpinë e tij në Perëndim Nyack.

Hill u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave (Shtetet e Bashkuara) në 1874. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore (1902) marrë Medaljen Copley e saj në 1909. Ai u zgjodh në Royal Astronomical Society dhe ata i dha atij Medaljen e artë e tyre në 1887, ajo u prezantua nga Glaisher i cili ishte president i Shoqërisë. Hill ishte president i Shoqërisë American Mathematical 1894-1896 dhënë fjalën e tij presidenciale, të vë në dukje përparimin e mekanikës qiellore që nga mesi i shekullit. Ai u zgjodh në frëngjisht Akademia e Shkencave i cili i dha atij Çmimin Damoiseau e tyre në 1898, dhe të Akademisë ruse të Shkencave që paraqiti atë me çmimin Schubert e tyre (1905). Shoqëria Astronomical e Paqësorit i dha atij Medaljen Brus e tyre në vitin 1908. Ai u zgjodh edhe të Shoqërisë Mbretërore të Edinburg në 1908, Belgjikë Akademia Mbretërore e Shkencave (1909), Akademia norvegjeze e Shkencave (1910), Akademia Mbretërore suedeze e Shkencave (1913), dhe Accademia dei Lincei në Romë ( 1913).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland