Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ludwig Otto Hesse

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 April 1811

Königsberg, Germany (now Kaliningrad, Russia)

4 Aug 1874

Munich, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oto Hessen studiuar nën Jacobi në Königsberg dhe kaloi një kohë si mësues i fizikës dhe kimisë para se ai u diplomua nga Königsberg në 1840.

Hessen u bë pastaj një lektor në Königsberg dhe kaloi 16 vjet ka publikuar punën e tij në Crelle 's Journal. Në 1856 ai u emërua në Heidelberg dhe mbeti aty deri 1868 kur ai mori një post në Mynih.

Puna kryesore Hessen ka qenë në zhvillimin e teorisë funksioneve algjebrike dhe teorinë e invariants. Ai paraqiti përcaktues pëlhurë kërpi për çanta në një letër në 1842 gjatë një hetim të kthesa kub dhe katror.

Puna e tij është ndikuar nga Shtajner, veçanërisht punën që ai bëri në interpretimin e transformimeve algjebrike gjeometrike.

Hessen ka punuar në disa tema që Cayley ishte gjithashtu duke punuar në të dyja dhe prodhuar një teori e formave homogjen që ata shkruan e botuan në të njëjtën kohë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland