Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Israel Nathan Herstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 March 1923

Lublin, Poland

9 Feb 1988

Chicago, Illinois, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Yitz Herstein u emërua Yitzchak dhe i njohur si 'Yitz' nga shokët e tij. Familja e tij emigroi në Kanada në vitin 1928. Ai studioi në Manitoba, duke marrë BA e tij në vitin 1945, pastaj në Toronto, ku ai u dha një MA vitin e ardhshëm.

Herstein kaloi në Universitetin e Indianës dhe mori një Ph.D. në vitin 1948 për një tezë shkruar nën Zorn 's mbikëqyrje.

Herstein punoi në Universitetin e Kansas për dy vjet, pastaj në Ohio State University për një vit përpara se të emërohen në Çikago në 1951. Atje ai u ndikua nga Albert Ibrahimi. Gjatë kësaj kohe ai punonte në një temë e cila do të jetë një nga temat kryesore të punës së tij, domethënë në kushtet në një rrjet që nënkuptojnë commutativity. Për shembull, ai ka punuar në kushtet e llojit x n = x studiuar parë nga Jacobson në vitin 1945.

Pas posts në Pensilvani dhe Cornell, u kthye në Çikago në vitin 1962 dhe mbeti aty për pjesën tjetër të jetës së tij.

Përveç për të punuar në unaza dhe algebras Herstein gjithashtu ka punuar në grupe dhe fusha. Në veçanti ai shqyrtoi nëngrupe fundme e një rrjeti të ndarjes. Në 115 botime mbi këto tema janë të listuara.

Herstein është ndoshta më i njohur për tekste të shkruara bukur e tij algjebër, veçanërisht Tema universitare tekst në algjebër (1964). Libra të tjerë algjebër përfshiu një libër më të avancuar teori unazë unaza Noncommutative (1968) dhe një libër që ai ka punuar në në dy vitet e fundit te jetes se tij Abstract algjebër (1986). Pjesa më e madhe e kërkimit të tij është vënë në kontekst në unaza librin e tij me ngritje në fuqi (1976).

Herstein mbikëqyrur 30 studentë kërkimore. Një thënë për të:

Ai ishte dikush e ngrohtësi madh, i cili mori një interes intensiv personal në studentët e tij dhe kishte një aftësi për të marrë ata të besojnë në veten e tyre.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland