Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jakob Hermann

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 July 1678

Basel, Switzerland

11 July 1733

Basel, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jakob Hermann, i cili ishte një i afërm i largët i Euler, studioi teologji dhe matematikë në Bazel. Ai studioi matematikë në Jacob Bernoulli në Basel, duke marrë shkallën e tij të parë në 1695.

Në 1701 ai u bë anëtar i Akademisë Berlinit, zgjedhja e tij është shumë e shumë për shkak të mbështetjes nga Leibniz.

Në 1707 u emërua Hermann, në Leibniz 's rekomandim, për kryesues i matematikës në Universitetin e Padovës ai. Ai e mbajti këtë post në Itali deri në 1713 kur ai shkoi në Gjermani. Ai kaloi 11 vjet në Frankfurt-an-der-Oder, por në 1724 ai shkoi në Rusi dhe ka mbajtur një karrige e matematikës të lartë në Akademinë e Shën Petersburg.

Ndërsa në Shën Petersburg Hermann dha mësim në matematikë për të Pjetrit të Madh e nip, Peter Aleksevevich. Peter Aleksevevich u kurorëzua Peter II në 1727 në moshën 12, por vdiq në vitin 1730. Hermann Në 1731 u kthye në Bazel në karrige të etikës dhe ligjit natyror.

Hermann punuar në mekanikë dhe studiuar problemin 'inversi' ku ka një orbitë të përcaktuar nga një njohuri të ligjit të forcës. Ai propozoi phoronomia termi 'në 1716 për temën e cila ishte quajtur ndonjëherë "Mekanika e racional" dhe tani quhet' Mekanika teorike.

Në kontribut Hermann për dinamika është përshkruar në këto kushte:

Ai i përkiste shkollës Bazel kryesuar nga Bernoullis dhe, ndarjen metodologjinë e tyre, ka dhënë një kontribut të rëndësishëm për trajtim analitik të dinamikës. Megjithatë, ai gjithashtu leaned drejt Njutonit dhe, në shumë raste, preferohet që të merret me problemet e dinamike në drejtim të gjeometrisë.

Në 1733 u zgjodh në Hermann Académie des Sciences Royale në Paris.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland