Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Olaus Magnus Friedrich Erdmann Henrici

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1840

Meldorf, Holstein (now Germany)

10 Aug 1918

Chandler's Ford, Hampshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Olaus Henrici 's babai ishte Theodor Henrici. Olaus hyri në gjimnaz Meldorf në 1849 dhe ka studiuar atje deri në 1856. Ai pastaj ka punuar si një inxhinieri praktikant në Flensburg për tre vjet. Ndërsa trajnimi për këtë profesion, talentet Henrici u njohur nga Clebsch dhe ai hyri Polytechnicum në Karlsruhe në 1859 për të studiuar matematikë.

Clebsch bindi Hessen të marrë Henrici më si një Ph.D. student në Heidelberg në 1862. Henrici pastaj shkoi në Berlin dhe studiuar nën Weierstrass dhe Kronecker. Pasi u emëruar një dozent në Universitetin e Kiel gjeti atë se po e pamundur për të fituar para të mjaftueshme për të jetuar, kështu që ai erdhi në Angli në 1865 me (ndoshta overoptimistic) shpresoj se jeta do të jetë më e lehtë. Në Angli ai mezi ishte në gjendje për të fituar para të mjaftueshme për të jetuar me shkollë mësimin e matematikës nivelin që të paktën, ai u shpreh më vonë, në masë të madhe ka ndihmuar atë për tu bërë një mësues i mirë. Hessen futur atë në Silvester i cili nga ana e futi atë në Hirst, në atë kohë profesor i matematikës në Universitetin College, Londër. Hirst ishte emëruar në post të ketë sukses De Morgan, por ishte gjetur detyrat shumë kërkues. Henrici punësuar si asistent dukej si një mënyrë e mirë për të zvogëluar ngarkesën e punës së tij në mënyrë që është pikërisht ajo që e bëri Hirst.

Në 1869 Henrici u emërua profesor i matematikës në Bedford College për Gratë. Nëse humbja e ndihmësi i tij ishte një fakt kontributiv për të marrë Hirst keq rreth e Pashkëve të 1870 është i paqartë, por është i paaftë të kryejë detyrat e tij të mësimdhënies Henrici ai kërkoi që të marrë përsipër. Që dëshirojnë më shumë kohë për të ndërmarrë hulumtime, Hirst vendosur të marrë një pozicion më pak të kërkojnë dhe dorëheqjen e tij në karrige University College rreth verën e vitit 1870. Henrici, i cili në këtë fazë është bërë mësim gjithsesi, u emërua profesor i matematikës në Universitetin College. Ai u martua me Helen Stodart Kenedi, vajza e një ministri me xhemat, më 15 gusht 1877. Djali i tyre, Ernst Geneva Henrici, u bë një i madh në Inxhinierët Mbretërore por ishte një matematikan gjobë që bashkëpunuan me babain e tij në një letër në 1912.

Në 1879, Kliford, i cili ka qenë profesor i matematikës dhe Mekanika e aplikuar ne University College, vdiq, dhe Henrici iu kërkua që të marrë përsipër detyrat e tij të mësimdhënies. Është e qartë detyrat e dy karrige ishin shumë për një person deri në 1880 Henrici u formua zyrtarisht si profesor i matematikës dhe Mekanika e aplikuar dhe dha dorëheqjen kryetari i tij i matematikes. Në 1884 ai u zhvendos nga University College për të marrë karrige të mekanikës dhe matematike në Kolegjin e ri Qendror Teknik. Kjo Kolegji i bashkuar me Kolegjin Mbretëror të Shkencës dhe Shkollën Mbretërore të Minierave për t'u bërë Imperial College i Shkencës dhe Teknologjisë në 1907 dhe pastaj, në vitin e ardhshëm, u bë pjesë e Universitetit të Londrës.

Henrici bërë shumë risi si një mësues, për shembull ai:

... Gjeometria projektive futur, Analiza vektoriale, dhe statikë grafike në planin mësimor Kolegji matematikë University - një largim radikal nga Kembrixh paragjykuar analytically-kurs stil mësuar më parë.

Ai gjithashtu paraqiti statikë grafike në syllabus Kolegji Bedford dhe në Kolegjin Teknik Qendror ai ngriti një laborator mekanikës. Ai ishte i interesuar në instrumente matematike dhe ndërtoi një analyser harmonik përgjatë linjave të sugjeruara nga William Thomson (Zoti Kelvin). Ky instrument mund të llogaritur Koeficientët matematikore Furierit. Henrici ka shkruajtur disa libra të shkëlqyer për të futur pak studentë të ideve matematikore si gjeometria projektive në shifra shkon (1878), dhe metodat vektoriale në Vectors dhe Rotors (1903). Kjo punë ka për qëllim të fundit si futja në një traktat shumë të madhe e cila kurrë nuk ka përfunduar. Ai ishte gjithashtu një kontribues i madh për edicionin e njëmbëdhjetë e Encyclopaedia Britannica (botuar në 1910 dhe 1911) duke kontribuar artikuj mbi 'llogaritjen makina', 'gjeometri Euklidiane', 'gjeometria projektive', 'projektim', 'gjeometri deskriptive', dhe 'perspektivë .

Henrici u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1874 dhe ishte anëtar i Këshillit të saj gjatë 1882-83. Në 1882, përveç për të shërbyer në Këshillin e Shoqërisë Mbretërore, ai u zgjodh President i Shoqërisë matematike në Londër, duke mbajtur këtë pozicion 1882-1884. Ai u dha një diplomë nderi nga Universiteti i St Andrews në 1884. Ai në pension nga kryetari i tij në Imperial College ne vitin 1911 dhe u zhvendos në Maine.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland