Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Heinrich Eduard Heine

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 March 1821

Berlin, Germany

21 Oct 1881

Halle, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Eduard Heine 's prindërit ishin Karl Heinrich Heine, një bankier, dhe Henriette Maertens. Eduard ishte tetë e prindërve të tij nëntë fëmijë. Ai mori mësimin e tij herët në shtëpi, pastaj hyri në gjimnazin Friedrichswerdersche. Ai më vonë u ndryshua për të studiuar në gjimnaz Köllnische në Berlin, ku matematika dhe shkencat natyrore, u mësoi. Pas Abitur tij në vjeshtë 1838, Heine hyri në Universitetin e Berlinit. Pas një semestër ai shkoi në Universitetin e Göttingen, ku ai ndoqi leksione me i Gausit dhe nga MA Stern në teorinë e numrave.

Pas tre semestra në Göttingen, Heine u kthye në Universitetin e Berlinit, ku ai ku ai është mësuar nga Dirichlet. Ai mori pjesë gjithashtu në gjeometri leksione nga Shtajner, dhe astronomi ligjerata nga JF Encke, drejtor i Observatorit. Megjithatë, ai gjithashtu mori të dini Matematikanë të tjera të mbetura në Berlin: Weierstrass, Kummer, Kronecker, dhe Borchardt. Gjatë gjithë jetës së tij ai mbajtur kontaktet e tij me këto Matematikanë, duke bërë udhëtime të shumta në Berlin. Ai ka mbetur në Berlin për të ndërmarrë kërkime e cila ishte e mbikqyrur nga Enno Dirksen dhe Martin om. Heine parashtruar tezën e tij De aequationibus nonnullis differentialibus dhe u dhënë shkallën më 30 prill 1842. Teza ishte e dedikuar për Dirichlet. Pas kësaj ai kaloi një vit në Königsberg studiuar me Jacobi dhe Franz Neumann. Ai mori pjesë në semiar Königsberg matematikore e cila u ndoq gjithashtu nga Arnhold, Kirchhoff, dhe Seidel.

Më 20 korrik 1844 Heine habilitated në Universitetin e Bonit, ku ai u emërua si një Privatdozent. Atje ai u gradua në profesor të jashtëzakonshme më 13 maj 1848 dhe në 1850 ai u martua me Sophie Wolff, vajza e një tregtari nga Berlini, ata kanë pesë fëmijë, katër vajza dhe një djalë. Më 6 shtator 1856 u gradua Heine profesor i zakonshëm në Halle. Para mbërritjes në Halle, Heine botuar në ekuacione diferenciale dhe të pjesshme gjatë mësimdhënies së tij të parë disa vjet në Halle ai shkroi gazeta në teorinë e ngrohjes, përmbledhje e seri, fraksionet e vazhdueshme dhe funksionet eliptik.

Në Halle, Heine mësoi një shumëllojshmëri të kurseve të tilla si: Teoria e mundshme dhe kërkesat e saj, teoria numër, Furierit seri, seri trigonometrik, mekanikë, dhe teoria e ngrohjes. Wangerin, i cili ishte një student në Halle në 1862, dhe mori pjesë në leksione nga Heine, ka shkruajtur:

Heine akademik si mësues ishte shumë i pëlqente. Leksionet e tij ishin të shquar me qartësi dhe u prit mirë. Ai gjithmonë vuri në dukje që të studentëve të tij se nuk është e mjaftueshme për të lexuar libra dhe manuale të tekstit, në vend ishte e nevojshme për ta për të studiuar qasje në dokumente origjinale.

Heine punuar në polynomials Lazhandrian, funksionet Lame dhe funksionet Bessel. Ai është i kujtohej mirë për Heine-Teorema Borel:

... një mesin e të reals është kompakt nëse dhe vetëm nëse ajo është e mbyllur dhe kufizohet.

Heine formuluar edhe konceptin e vazhdimësisë uniforme.

Analiza letër letrat e shkruara nga Heine dhe gjeti në vitin 1988 në Poincare Henri Institut. Pjesa e dytë e këtij dokumenti mbulon historinë e Heine-teorema Borel dhe është përmbledhur në shqyrtimin e mëposhtme:

Gjysmën e fundit të gazetës i kushtohet një llogari më sistematik i zbulimit gradual dhe formulimin e të ashtu-quajtur Heine-Teorema Borel. Ai fillon me use implicit e teorema e në prova të ndryshme të teorema deklaruar se një funksion i vazhdueshëm në një të mbyllura, intervali kufizohet është në mënyrë uniforme të vazhdueshme. Prova e parë të këtij teorema është dhënë nga Dirichlet në leksionet e tij të 1862 (Botuar 1904) para Heine provuar se në vitin 1872. Dugac tregon se Dirichlet përdorur idenë e një mbulesë dhe një subcovering fundme më shumë në mënyrë eksplicite se Heine. Kjo ide u përdor edhe nga Weierstrass dhe Pincherle. Borel formuluar Teorema e tij për mbulesa countable në vitin 1895 dhe Schönflies dhe Lebesgue përgjithësuar atë në çfarëdo lloji e mbulon në vitin 1900 dhe 1898 (Botuar 1904), përkatësisht. Dugac tregon se historia është në fakt shumë më i komplikuar dhe përfshin emra të tillë si kushëri, Thomae, Young, Vieillefond, Lindelöf. Pyetjet janë ilustruar bukur prioritet me citate nga korrespondenca ndërmjet Lebesgue dhe Borel dhe letra të tjera.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland