Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans Arnold Heilbronn

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Oct 1908

Berlin, Germany

28 April 1975

Toronto, Canada

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hans Heilbronn 's prindërit ishin kushërinjtë, Gertrud dhe Alfred Heilbronn Heilbronn. Hans ka lindur në një klasë të mesme-familje hebreje gjermane. Kur ai ishte gjashtë vjeç, ai hyri në Berlin Realgymnasium-Schmargenhof. Kjo shkollë, që ai ndoqi për dymbëdhjetë vjet 1914-1926, me kusht atë me një sfond të mirë në shkencë dhe gjuhët moderne. Gjatë viteve të tij të shkollës ai u tërhequr në drejtim të shkencës dhe matematikës, por kur ai filloi studimet e tij universitare në vitin 1926 ai ende nuk kishte bërë ndonjë vendim të caktuar për të specializojnë në matematikë. Ai hyri në Universitetin e Berlinit duke marrë kurse nga fizikë, kimi dhe matematikë, por shpejt ai ishte specializuar e më shumë në matematikë.

Siç ishte zakon të studentëve gjermanë në këtë kohë, Heilbronn lëvizur nga një universitet në tjetrin si ka përparuar përmes studimeve të tij. Nga ai u zhvendos në Berlin, Freiburg, ai mbërriti në Göttingen i cili ishte udhëheqës kërkimore në qendër matematikën botë në atë kohë. Ka Heilbronn filloi të ndërmarrë kërkime në teori numër, studimet e tij duke u drejtuar nga Edmund Landau. Nga të gjitha llogaritë Heilbronn duket se kanë marrë pjesë në jetën e studentit tipik të asaj kohe. Në të vihet re se:

Ishte rebelëve vetëm që i frikësuar duelling - Heilbronn kryer një mbresë duelling nga ditët Göttingen e tij gjatë gjithë jetës së tij.

Në 1930 u emërua si Heilbronn Landau 's asistent dhe ai vazhdoi të punojë për doktoratë e tij.

Problem i cili ka punuar në Heilbronn për doktoraturë e tij ishte e lidhur me një hamendje bërë nga Bertrand në 1845. Bertrand conjectured se kishte gjithmonë të paktën një kryeministër midis x dhe 2 x për x> 1. Chebyshev provuar Bertrand 's hamendje në 1850 dhe pastaj në vitin 1930 Hoheisel vërtetuar se ekziston një t <1 të tilla që për të gjithë të mëdha x, ka një p kryesor midis x dhe x + x t. Heilbronn gjetur një provë të thjeshtë për të që i është dhënë nga Hoheisel dhe ai doli edhe një rezultat më të fortë, duke i dhënë një vlerë më të vogël i t. Në tezën e tij Heilbronn aplikuar edhe rezultat e tij për të primes në një progresion aritmetik dhe vlerësimeve të shuma e funksionit Möbius.

Kjo tezë fituar doktoraturë Heilbronn e tij në 1933 dhe deri në fund të atij viti ai kishte gjashtë botime, disa prej tyre publikimeve të përbashkët me Landau. Këto botime të përbashkët shikuar Teorema Taüberian, duke dhënë argumente të thjeshta dhe duke i dhënë edhe aplikimet e teorema. Autorët e përshkruajnë marrëdhëniet Heilbronn me Landau:

Nga të gjitha llogaritë Landau ishte një njeri tepër i vështirë dhe një master duke kërkuar punë. Heilbronn duket, megjithatë, që kanë arritur shumë mirë. Landau u që të ketë një mendim shumë të lartë të tij dhe, duke gjykuar nga letra që ai shkroi në emër të tij në 1933, duke e konsideruar atë nxënës të tij yll. Nga ana tjetër, ato vite me Landau ishin ato formues për Heilbronn. Gjatë gjithë jetës së tij interesi kryesor i tij kërkimore mbeten me teori numër, kryesisht analitike. Në afat të shkurtër, Landau gjithashtu ushtruar një ndikim të qartë në stilin e matematike Heilbronn ...

Kjo nuk ishte vetëm Landau i cili formoi një mendim të lartë të Heilbronn. Davenport vizitoi Göttingen për muajt e verës të vitit 1933 dhe ishte i impresionuar shumë nga ai. Kjo ishte një copë e për fat Heilbronn i cili e kuptoi se ai ishte në një pozicion gjithnjë e më i vështirë në Gjermani. Më 30 janar 1933 Hitlerit kishte ardhur në pushtet dhe më 7 prill 1933 Shërbimin Civil të Ligjit kishte kaluar e cila siguroi mjetet e heqjes mësues hebre nga universitetet, dhe sigurisht edhe për të hequr ato me origjinë hebreje nga rolet e tjera. Gjithë nëpunësve civil të cilët nuk ishin me prejardhje Ariane (duke pasur një gjysh e fesë çifute bërë jo dikush-arian) janë të pensionuar. Heilbronn u shkarkua nga posti i tij si Asistent në Göttingen dhe iku në Angli, duke arritur në Kembrixh me të holla të mjaftueshme për mbështetjen e tij për rreth gjashtë muaj.

Sigurisht Heilbronn nuk ishte vetëm shkencëtar gjerman në këtë pozicion dhe një ndihmës akademik Këshilli kishte qenë vendosur në Britani që të merren me raste të tilla. Megjithatë, ajo nuk ka fondet e nevojshme për të ndihmuar mbështetjen e akademikëve të cilët u vijnë në Britani, por megjithatë Heilbronn i shkroi ato për ndihmë shpjeguar:

Nuk ka asnjë mundësi për mua për të vazhduar punën shkencore në Gjermani.

Këshilli i Ndihmës akademik tashmë ishte informuar në lidhje me Heilbronn para se ai u largua nga Gjermania prej Davenport e kishte shkruar për ta në muajin gusht 1933, pas kthimit nga Göttingen, dhe çartur kishte shkruar edhe në tetor të atij viti. Mordell organizuar strehim për Heilbronn në Mançester dhe i kërkoi ndihmë akademik Këshillit nëse ata mund të japë një rrogë të vogël. Megjithatë, Këshilli i Ndihmës akademik nuk kishte fonde. Edhe kur Hasse, Shef i Departamentit në Bristol, i shkroi duke thënë se ai kishte mbështetjen e pjesshme të ofruara nga komuniteti hebre rreth Bristol për të mbështetur Heilbronn, Këshilli i Ndihmës akademik nuk mund të përbëjnë ndryshim të nevojshme. Anëtarët e departamentit të matematikës në Bristol pastaj ranë dakord për të ndihmuar dhe nga një ftesë shkoi në Heilbronn në mes të dhjetorit i ofruar atij një post të përkohshme në Bristol.

Heilbronn me gëzim e pranoi ofertën nga Universiteti i Bristolit dhe ai kaloi rreth tetëmbëdhjetë muaj atje. Kjo ishte një kohë shumë të frytshme për Heilbronn që botoi atë që doli të jetë rezultati i tij më i njohur gjatë kësaj kohe. Ndërsa në Göttingen, Heilbronn kishte filluar një bashkëpunim me EH Linfoot dhe dy letra që Heilbronn ka shkruajtur shpejt pas mbërritjes në Bristol doli nga ky bashkëpunim. Një letër duket nën emrin Heilbronn të vetëm, të tjerë nën autorësinë e përbashkët të Heilbronn dhe Linfoot.

I parë i dy dokumenteve provoi një supozim i Gausit në fushat imagjinare numrin katror duke përdorur idetë e Hecke, Deuring dhe Mordell. Heilbronn provuar supozim i cili pohon se numri i klasës katror Q fushë numri (√ - d) tenton të pafundësi si d tenton të pafundësi. Kjo është përgjithësuar nga Siegel dhe Brauer. Në letër të përbashkët me Linfoot, Heilbronn dëshmuar se ka jo më shumë se dhjetë fushat katror numri Q (√ - d) e numrit një klasë. Nëntë fusha të tilla, pra ato me d = 3, 4, 7, 8, 11, 19, 43, 67, dhe 163, në thelb kishte qenë i njohur që Ojler 's kohë. Vlen të përmendet se Heilbronn dhe Linfoot mbetur miqtë e gjatë gjithë jetës së tyre, por interesat e tyre të kundërta me interesat e Linfoot e kthyer nga teoria e numrit të kërkimit në optikë dhe astronomi.

Sigurisht këto rezultate të rëndësishme ndihmuar Heilbronn marrë më tej postimet e përkohshme në Britani. Ai u zhvendos nga Bristol në Mançester kur Mordell ofroi një bursë për dy vjet pranë fund të 1934. Qëndrimit të tij në Mançester ishte i shkurtër, megjithatë, pasi ai u ofrua Fellowship Bevan në Trinity College, Cambridge, në maj 1935. Ai e pranoi këtë ofertë, e bëri kryesisht përmes çartur 's përpjekjeve, me kënaqësi dhe u zhvendos në Kembrixh. Atje ai bleu një shtëpi dhe prindërit e tij dhe motra e ardhur nga Gjermania mbi të jetojë me të. Patrick du Val jep një përshkrim të mirë të Heilbronn në këtë kohë:

Takova kur ai erdhi në Kembrixh të parë ... Unë mendoj se ai ishte tepër i trembur, dhe jo e lehtë për t'u njohur me shpejt. Nëna ime ka jetuar në Kembrixh pastaj, dhe ai shkoi në çaj me të një herë, ndërsa unë kam qenë jashtë vendit ..., ajo ka shkruajtur me mua duke cituar Dr Johnson, "intelekti i tij është lartësuar si si shtat e tij, unë jam gjysma frikë prej tij, por ai është jo më pak i frikshëm se sa i dashur ". Kjo duket për mua për të dhënë një përshtypje shumë të mirë të tij në ato ditë. Pasi ai mori prindërit dhe motrën e tij nga Gjermania, dhe vendosur ato në një shtëpi në Chesterton Road, ne u bë shumë miqësor, unë kam qenë shpesh në shtëpinë e tyre, dhe ato të përdorura për të ardhur në jona. Nëna e tij ishte shumë e muzikore, mbledhur një rreth të muzikantë të refugjatëve, dhe përdoret shpesh për të dhënë partive muzikore, ajo vetë ishte një pianist i shkëlqyer. Unë kam qenë në shumë prej këtyre partive, ata më tepër i mërzitur, Hans, i cili nuk ka pasur interes në muzikë, por ai ishte i pranishëm në shumë prej tyre, si një presë shumë korrekt dhe i vëmendshëm.

Pas Heilbronn lëvizur në Kembrixh ai filloi një bashkëpunim me Davenport i cili filloi në 1936 dhe zgjati deri Davenport 's vdekje në vitin 1969, me botimin më tej gazeta Heilbronn të përbashkët me Davenport deri në 1971. Ndërsa në Kembrixh ai botoi katër letrat me Davenport, dhe një letër të tij, në Waring 's problem. Këto marrëveshje me shkrim integers si shuma të kompetencave të katërt, në shuma e dy kube dhe një katror, dhe mbi shumën e një kryeministër dhe një k-fuqi-të. Heilbronn publikuar edhe rezultatet për Zeta Epstein-funksion tregon se Hipoteza Riemann dështon për këtë funksion Zeta.

Në prill 1939 Heilbronn aplikuar për nënshtetësi britanike, por ai ishte një ditë pak tepër vonë për të mundësuar gazetat që do të përpunohen para fillimit të Luftës së Dytë Botërore. Si një kontribut për përpjekjet e luftës Heilbronn organizuar Kolegjit Trinity ARP Fire Service. Megjithatë, ai ishte i internuar në Isle of Man në 1940 si një i huaj armik, gjë të cilën ai shumë resented që askush nuk mund të ketë qenë më shumë kundër nazistëve se ishte ai. Asistenca e Këshillit Akademik, çartur dhe të tjerët bërë përfaqësime që kanë të forta në emër të tij dhe ai u lirua pas shumë muaj e paraburgimit. Më pas, ai shërbeu me forcat britanike me sinjale dhe Korpusi i Zbulimit Ushtarak deri në vjeshtë të vitit 1945.

Fellowship Bevan në Trini do të kishte përfunduar në 1940 dhe Trinitetit kishin bërë tashmë rregullimet për të vazhdojë të paguajë pagën e tij. Megjithatë internment e tij dhe shërbimit ushtarak të mëvonshëm i dha fund të këtij plani. Ai u kthye në Angli në vitin 1946, kur ofruan një Lexueshmëria atje. Në vitin 1949 ai u graduar profesor dhe ai u bë Drejtor i Departamentit të matematikës. Ndërsa në Bristol ai punoi në algorithm Euklidiane (funksioni normë) në vendosjen e përgjithshme që ka provuar tashmë, ndërsa në Kembrixh se ka vetëm finitely shumë fusha të vërtetë katror me një algoritmi Euklidiane. Ai shqyrtoi ekzistencën e një funksioni normë për një klasë të gjerë të fushave ciklike. Me Davenport ai tregoi se çdo e vërtetë të pacaktuar forme diagonale katror, në 5 ose më shumë ndryshore, merr vlera të vogla në mënyrë arbitrare për argumentet nonzero integrale. Për kontributin e tij të shquar në matematikë, ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1951.

Gjatë kësaj periudhe si Shef i Departamentit në Bristol Heilbronn ishte ende, sipas du Val:

... tepër i ngurtë dhe formal në mënyrë të jashtme ... Unë kam një ndjenjë se donte të njohura, por nuk gjeti atë punë përpjetë.

Heilbronn u interesuar shumë në sport, veçanërisht me rrema dhe tenisi, dhe ndërsa në Bristol ai coached Boat Universitetit Club.

Në shumë mënyra Heilbronn ishte shumë i suksesshëm në Bristol, ndërtimin e një departamenti të fortë. Autorë të shkruani:

... shumë anëtarë të tjerë të departamentit, sidomos theoreticians numri, u stimuluar nga Heilbronn dhe ndihmuar nga interesin e tij aktive në kërkimin e tyre. Ai ishte gjithmonë arritshëm. Mënyrën e tij ishte më e drejtpërdrejtë dhe ndershmëria e tij intelektual nuk e lejojnë atë të kalojë në edukatë mbi çfarë ai ka menduar se ishte nën standart. Por edhe pse disa mund të keni gjetur atë pak të frikshme në njohje të parë, ai ishte një njeri i butë dhe modest, i cili i mungonte krejtësisht pompozitet apo agresiviteti.

Situata në universitetet britanike filloi të shqetësuar Heilbronn. Raporti Robbins propozuar hapjen e arsimit universitar në një pjesë të madhe të të rinjve. Kërkohet zgjerimi i shpejtë i shqetësuar në masë të madhe Heilbronn që mendonin se ajo ishte e pashmangshme se një zgjerim të shpejtë do të sjellë në stafin e universiteteve të cilët ishin nën standart. Ai argumentoi fuqishëm kundër propozimeve të dy në nivel kombëtar dhe brenda universitetit e tij. Kuptuar se kjo ishte një betejë ai nuk mund të fitojë, ai dha dorëheqjen në vitin 1964 dhe shkoi në Amerikën e Veriut, pa pasur një punë. Jo shumë kohë më parë dha dorëheqjen, Heilbronn martuar Dorothy Greaves i cili ishte një ve të cilin ai e kishte njohur përmes një interes të përbashkët në urë që nga ditët e tij në Kembrixh.

Pas një qëndrimi të shkurtër në Kaliforni Institutin e Teknologjisë në Pasadena si mysafirë të Olga Taussky-Todd, Heilbronn dhe gruaja e tij u shpërngul në Toronto, ku ai u emërua në një karrige të matematikës në Universitetin e Torontos. Heilbronn u bë një qytetar kanadez në 1970 dhe kaloi pjesën tjetër të jetës së tij në Kanada, duke marrë një pjesë aktive rol kombëtare në matematikë atje. Ai mori pjesë në Kongresin Ndërkombëtar të matematikanëve në Nisë në vitin 1970 si një delegat kanadez dhe paraqiti ftesën zyrtare për të delegatëve për të marrë pjesë në Kongresin e 1974 në Vankuver. Megjithatë, Heilbronn nuk ishte në gjendje të vënë sa më shumë përpjekje në organizimin e Kongresit të 1974 si ai do të pëlqente që ai pësoi një atak në zemër në nëntor 1973. Ai bëri një rikthim të mirë, por kishte për të udhëhequr një jetë të qetë. Tij vdiq, ndërsa nënshtruar një operacioni të përshtaten një mbajtës i ritmit të zemrës së tij.

Së fundi duhet përmendur se Heilbronn ishte president i Shoqërisë matematike Londër 1959-1961, dhe një anëtar i këshillit të Shoqërisë Mbretërore e Kanadasë 1971-1973.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland