Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Earle Raymond Hedrick

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Sept 1876

Union City, Indiana, USA

3 Feb 1943

Los Angeles, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Earle Hedrick mori pjesë në Shkollën e Lartë në Ann Arbor 1891-1892 përgatitur për të hyrë në Universitetin e Miçiganit. Ai ka studiuar 1892-1896, u diplomua me një AB Pastaj ai kaloi një vit si mësues i matematikës në Shkollën e Lartë në Sheboygan, Wisconsin para fillimit të studimeve pasuniversitare në Universitetin e Harvardit në 1897. Në studimet e tij të Harvardit u drejtuan nga Bôcher dhe Osgood ndër të tjera dhe u shpërblye me diplomë masteri e tij në 1898.

Ndërsa në Harvard ai i shkroi letër e tij të parë që ishte përcaktues në tre dimensione. Ai mori një bursë për të studiuar jashtë vendit dhe ai kaloi seanca 1899-00 dhe 1900-01 në Universitetin e Göttingen në Gjermani. Atje ai kishte përfituar shumë nga të ndjekur leksione nga Hilbert, Klein dhe matematikanë të tjera të jashtëzakonshme. Ai u dha një doktoraturë nga Göttingen në shkurt 1901 për një disertacion, e mbikqyrur nga Hilbert, analytischen Über den Charakter der Lösungen von Differentialgleichungen (Më karakter analitik i zgjidhjeve te ekuacioneve diferenciale).

Harvard Hedrick dha një bursë për një vit të tretë për të studiuar në Supérieure Ecole Normale në Paris dhe atje ai kaloi pjesë e 1901 në kontakt me Goursat, Emile Picard, Hadamard, Appell dhe Jules fabrikë lëkurësh. Kjo forcuar interesat e tij në ekuacionet diferenciale, gur e variacioneve, dhe funksioneve të një variable reale që ai do të punojë më për pjesën tjetër të jetës së tij. Ai gjithashtu çuan në Hedrick perkthyer Goursat 's Cours d'Analyse në gjuhën angleze e cila ka dhënë një tekst i rëndësishëm për studentët.

Pas kthimit në Shtetet e Bashkuara, Hedrick u emërua një mësuesi i matematikës në Universitetin e Yale, një post që ai mbajti 1901-1903. Në 1903 ai u emërua profesor i matematikës në Universitetin e Missouri dhe mbeti aty deri më 1920 kur ai u emërua profesor i matematikës, dhe kreu i departamentit, në Universitetin e Kalifornisë në Los Anxhelos. Në 1937 ai u bë kryetar bashkie i Universitetit të Kalifornisë.

Përveç kërkimit të tij në matematikë të pastër, Hedrick ishte gjithashtu e interesuar në aplikimin e matematikës dhe letra ai i shkroi në një formë të përgjithësuar të Hooke 's ligj dhe transmetimin e nxehtësisë në kaldaja. Ai u bë një anëtar aktiv i Shoqërisë për Promovimin e Inxhinierisë Elektrike, Shoqëria Amerikane e Inxhinierisë Mekanike dhe Instituti Amerikan i Inxhinierëve elektrike.

Punës Hedrick e editoriale, megjithatë, ishte e jashtëzakonshme. Ai ishte redaktor i mujore American Mathematical 1913-1915, editor-in-shefi i Buletinit të Shoqërisë American Mathematical 1921-1937, ai ishte redaktor i 34 vëllime në Seria e Shkencave Inxhinierike dhe 35 volume në Seria e matematike Texts. Përveç punës së tij redaktuese për Shoqëri American Mathematical ai ishte nën-president në vitin 1916 dhe president në 1929-30.

Archibald lidhet se hobi i tij kryesor është kryer:

... gjatë eksperimenteve të vazhdueshme në kalim varietetet e lule për prodhimin e llojeve të reja.

Hedrick është varrosur në Glendale City, Los Angeles qarkut, Kaliforni në Parkun Memorial Forest Lawn një varrezë që është i famshëm për statutet e tij të përpunuar dhe riprodhimet e tempujt e famshme dhe veprat e artit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland