Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Percy John Heawood

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 Sept 1861

Newport, Shropshire, England

24 Jan 1955

Durham, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

PJ Heawood 's babai ishte Reverend John Richard Heawood. Ai kishte një vëlla, Edward Heawood, i cili vazhdoi të bëhet bibliotekare për të Shoqërisë Mbretërore gjeografike, duke mbajtur pozicionin e për më shumë se 30 vjet.

Heawood ndoqi Grammar School Elizabeta në Ipswich duke u dhënë një Bursave hapur për të studiuar në Exeter College, Oxford, në 1880. Ka Heawood ishte më e ndikuar nga Henry Smith dhe ai vazhdoi të jetë një grindavec në 1883 (viti në të cilin, Henry Smith vdiq).

Heawood ishte dhënë një matematike Junior Bursave në 1882 dhe një matematike të lartë Bursave në 1886. Në 1886 ai u dha edhe Herschell Zonja Çmimin.

Në 1887 u emërua Heawood Ligjërues në Matematikë në Durham Kolegje (më vonë Durham University). Tre vjet më vonë, në qershor 1890, ai u martua me Christiana Tristram që ishte bija e Canon HB Tristram i cili ishte një studiues biblik, udhëtimi dhe natyralist. Ata kishin një djalë dhe një vajzë dhe gëzonte gjatë viteve gjashtëdhjetë e martesës, duke festuar martesën e tyre diamanti në qershor 1950.

Në fakt Heawood punoi në Universitetin Durham gjithë jetën e tij duke u emëruar në Kryetari i matematikës atje në 1911. Ai shërbeu në pozita të universitetit shumë, në mënyrë të veçantë ai ishte anëtar i Senatit nga 1905 dhe ka shërbyer si zëvendës-kancelari 1926-1928. Ai nuk u dalin në pension deri në 1939 kur ai ishte 78 vjeç, por ende vazhdoi të gëzojnë 16 vjet të daljes në pension.

Heawood kaloi 60 vjet të jetës së tij të punës në teorema e katër ngjyra. Ai botoi gazeta e tij të parë në Teorema temë Harta ngjyra në 1890, kur ai vuri në dukje gabim në Kempe 's dëshmi. Në të njëjtën letër ai dëshmon se pesë ngjyra të mjaftojë. Ai gjithashtu ka treguar në këtë letër se për një sipërfaqe prej h lidhje, një hartë kërkon jo më shumë se

[7 / 2 + √ (24 h - 23)) / 2]

ngjyrave. Një tjetër rezultat të njëjta gazetë konsiderohet perandorive, vendet të cilat kanë një numër të kolonive të cilat duhet të jenë me ngjyrë të gjithë me të njëjtën ngjyrë. Heawood provuar se nëse një perandori përmban jo më shumë pjesë të veçoj r pastaj në një sipërfaqe prej h lidhje, një hartë me ngjyrë mund të jetë jo më shumë

(6 r + 1 + √ (24 h + (6 r + 1) 2 - 72)) / 2

ngjyrave. Ai dha një hartë me 12 vende, secili në dy pjesë veçoj, e cila kërkonte 12 ngjyra.

Heawood shkroi mbi problemin e katër ngjyra përsëri në 1897, 1932, 1936, 1943, 1944 dhe gazeta e tij përfundimtar mbi temë në vitin 1949 ishte dhënë të njëjtën titull Teorema Harta ngjyra si letër e tij të parë.

Tema të tjera që Heawood shkruante fraksionet kanë qenë të vazhdueshme, teoria e afrimit, dhe mbeturinat katror. Ai gjithashtu shkroi pesë letra dhe 23 shënime për Gazetën matematike në një larmi temash matematikore por ndoshta më shumë në gjeometri se çdo temë tjetër.

Dirakut, në, përshkruan pamjen Heawood dhe karakterin në fjalët e mëposhtme:

Në paraqitjen e tij, sjelljes, dhe zakonet e mendimit, Heawood ishte një njeri extravagantly pazakontë. Ai kishte një mustaqe të madh dhe një i varfër, shifër pak stooping. Ai zakonisht veshur një pelerinë Inverness e modelit të çuditshme dhe të antikitetit të qarta, dhe kreu një kuletë të lashtë. Shëtitje e tij ishte delikate dhe të nxituar, dhe ai u shoqëruar shpesh me një qen, i cili u pranua në leksionet e tij. ... Sinqeritetin e tij transparente, devotshmëria dhe mirësia e zemrës, dhe sjellje e çuditshme e tij dhe përzierje të jashtëzakonshme dhe mendjehollësi naiveté siguruar për vete jo vetëm interes i hipnotizuar, por edhe lidhje dhe respekt për kolegët e tij.

Heawood kishte një pasion jashtë matematikë dhe jetës universitare. Në vitin 1928 Kalaja Durham ishte gjetur të pasigurt me themelet lëviz mbi shkëmb në të cilat është ndërtuar. Sasi shumë të madhe parash ishte kërkuar për të ruajtur kështjellë dhe Universitetit të Durhamit dështoi në orvatjen e saj për të ngritur paratë e nevojshme. Heawood megjithatë refuzoi të heqë dorë dhe për vite me rradhë ai punoi gati në e tij si Sekretar i Kalaja e Durhamit Restaurimit Fondi për të rritur të holla.

Pa përpjekjet e Heawood e Durhamit Kalaja nuk do të jetë në këmbë sot. Ai pasoi kundër të gjitha shanset për të ngritur paratë e nevojshme për të siguruar që themelet ishin siguruar përgjithmonë. Ai mori OBE në 1939 për këtë punë.

Interesa të tjera Heawood janë përmendur në:

... ai u dua pursuits vendit, dhe një nga interesat e tij, e pazakontë për një matematikan, u Hebrew.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland