Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Oliver Heaviside

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 May 1850

Camden Town, London, England

3 Feb 1925

Torquay, Devon, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oliver Heaviside 's prindërit ishin Rachel Elizabeth Perëndimit dhe Thomas Heaviside. Thomas ishte një gdhendës druri dhe ujit artist ngjyra. Oliver, më i ri i prindërve të tij katër djem, u lind në 55 King Street në Camden Town. Ai kapet fruth i keq kur ai ishte një fëmijë të vogël, dhe kjo ndikohet dëgjimi i tij. Kjo ishte të ketë një efekt të madh në jetën e tij, duke e femijerise se tij të pakënaqur me marrëdhëniet midis tij dhe fëmijët e të tjera të vështira. Megjithatë rezultatet e tij shkollore janë mjaft të mira dhe në 1865 ai u zuri vendin e pestë nga 500 nxënës.

Lëndët akademike dukej për të mbajtur pak tërheqëse për Heaviside megjithatë dhe në moshën 16 ai e la shkollën. Ndoshta ai ishte më i zhgënjyer me shkolle se sa me mësimin që ai vazhdoi për të studiuar pas largimit nga shkolla, në veçanti ai alfabet mors mësuar, studiuar e energjisë elektrike dhe studiuar gjuhët më tej në mënyrë të veçantë danisht dhe gjermanisht. Ai ishte duke synuar një karrierë si një telegrafist dhe në këtë ai është këshilluar dhe ndihmuar nga xhaxhai i tij Charles Wheatstone (pjesë e aparatit elektrik i njohur si urë Wheatstone është emëruar pas tij).

Në 1868 Heaviside shkoi në Danimarkë dhe u bë një telegrafist. Ai përparuar më shpejt në profesionin e tij dhe u kthye në Angli në vitin 1871 për të marrë një post në Newcastle upon Tyne në zyrën e Madhe Telegraph Company Veriore e cila merret me trafikun jashtë shtetit.

Heaviside u bë gjithnjë e shurdhër, por ai punoi në hulumtimin e tij në energji elektrike. Ndërsa ende pune si operator kryesor në Newcastle ai filloi të botojë dokumente të energjisë elektrike, e parë në 1872 dhe pastaj të dytë në 1873 ishte me interes të mjaftueshëm për të Maksuellit se ai përmendi rezultatet në edicionin e dytë të traktat të tij mbi Energjinë Elektrike dhe magnetizëm. Maxwell 's traktat Heaviside hipnotizuar dhe ai hoqi dorë punën e tij si një telegrafist dhe kushtuar kohën e tij për studimin e punës. Ai më vonë ka shkruajtur:

Unë pashë se ajo ishte e madhe, më të madhe, dhe më të madhe, me mundësi të jashtëzakonshëm në fuqi e tij. Unë kam qenë i vendosur për të zotëruar librin ... Ai mori me disa vite përpara se unë mund të kuptoni sa më shumë që unë mund të jetë e mundur. Pastaj i vënë mënjanë Maxwell dhe natyrisht pas mi. Dhe unë përparuar shumë më shpejt.

Edhe pse interesin e tij dhe të kuptuarit e kësaj pune ishte e thellë, Heaviside nuk ishte i interesuar në ashpërsi. Subjekt e tij më të varfër në shkollë ka qenë studimi i Euklidi, një temë në të cilën theksi ishte në prova rigoroze, nje ide qe nuk pelqehet fare nga Heaviside i cili më vonë ka shkruajtur:

Kjo është tronditëse se të rinjtë duhet të jenë addling trurin e tyre mbi hollësitë e thjeshtë logjike, duke u përpjekur për të kuptuar një fakt prova e qartë në lidhje me diçka në mënyrë të barabartë .. qartë.

Pavarësisht nga kjo urrejtje e ashpërsi, Heaviside ishte në gjendje të thjeshtësuar shumë Maxwell 's 20 ekuacioneve në 20 variablave, duke zëvendësuar ata nga katër ekuacionet në dy variablave. Sot ne i quajmë këto 'Maxwell' s ekuacioneve 'duke harruar se ata janë në fakt "Heaviside e ekuacioneve. Fitzgerald ka shkruajtur:

Traktat Maksuellit është cumbered me mbeturinat e linjave të tij të shkëlqyer të sulmit, të kampeve të tij të fortifikuara, e betejat e tij. Oliver Heaviside ka hapur këto larg, ka hapur një rrugë të drejtpërdrejtë, ka bërë një rrugë të gjerë, dhe ka hulumtuar një gjurmë të konsiderueshme të vendit.

Rezultatet Heaviside më Elektromagnetizmi, mbresëlënëse siç ishin, ishin lënë në hije nga metodat vektor i rëndësishëm në analizat që ai i zhvilluar në hetimet e tij. Gur e tij operative, të zhvilluara ndërmjet 1880 dhe 1887, megjithatë shkaktuar shumë polemika. Ai paraqiti gur e tij operative për të mundësuar atij të zgjidhur ekuacionet diferenciale të zakonshme i cili erdhi nga teorinë e qarqeve elektrike. Ai zëvendësoi operatorit diferencial d / dx nga një p variabël e transformuar një ekuacion diferencial në një ekuacion algjebrik. Zgjidhja e ekuacionit algjebrik mund të transformohet duke përdorur tabelat e konvertimit të japë zgjidhjen e ekuacionit diferencial origjinal. Edhe pse shumë i suksesshëm në marrjen e përgjigje, korrektësinë e gur Heaviside nuk u provua deri Bromwich 's work.

Burnside hodhi poshtë një nga letrat Heaviside mbi gur operative, të cilën ai kishte paraqitur të Procedura e Shoqërisë Mbretërore, për arsye se:

... përmbante gabime të substancës dhe kishte dobësive i pazëvendësueshëm në provë.

Tait championed quaternions kundër metodat vektoriale e Heaviside dhe Gibbs dhe u dërgoi letra të shpeshta për të sulmuar metodat Natyrë Heaviside së.

Heaviside vazhdoi të arritur përparime të mëtejshme në dituri, përsëri të marrë më pak se shkretëtira e tij vetëm. Në 1887 Preece, një ekspert GPO teknik, shkroi një letër të qarqeve telefonike të qarta. Letër e Tij është në humbje dhe kjo Heaviside vuri në induksion elektromagnetik dhe shumimin e saj të botuar në Elektricist më 3 qershor 1887. Heaviside, kurrë e për të shmangur polemika, ka shkruajtur:

Sir Thomson W 's teoria e kabllor nëndetëse është një gjë e shkëlqyer. .. Mr Preece shumë për të përgëzuar me ka ndihmuar në eksperimente mbi të cilat (në mënyrë ai na tregon) Sir W Thomson bazë teorinë e tij, prandaj ai duhet të ketë një njohuri jashtëzakonisht e plotë të saj. Por teoria e shkencëtarit të shquar nuk u ngjan me atë të scienticulist shquar, pos nga distanca.

Në këtë letër Heaviside dha, për herë të parë, kushtet e nevojshme për të përcjellë një sinjal pa shtrembërim. Ideja e tij për një spirale hyrës për rritjen e induksionit nuk ishte e mundshme që do të merren nga GPO Preece ndërsa ishte në krye të propozimeve kërkimore. Heaviside rënë ide, por ajo ishte e patentuar në vitin 1904 në Shtetet e Bashkuara. Majkëll Pupin Universitetin e Kolumbias dhe George Campbell e ATT dy lexuar gazetat Heaviside në lidhje me përdorimin e Spiralet induksion në intervale përgjatë linjës telefonike. Dy Campbell dhe Pupin aplikuar për një patentë që ishte dhënë për të Pupin në vitin 1904.

Jo të gjithë shkuan keq për Heaviside megjithatë. Thomson, duke u dhënë adresën e tij të parë në 1889 si President i Institutit të Inxhinierët elektrike, e përshkroi Heaviside si një autoritet. Shtëpizë i shkroi Natyra e përshkruar Heaviside ishte një njeri:

... cilëve thellë hulumtime në valët elektro-magnetike kanë depërtuar më tej se çdokush e kupton ende.

Heaviside u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1891, ndoshta nder më të madh që kishte marrë. Whittaker vlerësuarat gur operative Heaviside si një nga tre zbulimet më të rëndësishme të shekullit të 19-të.

Në 1902 Heaviside parashikoi se kishte një shtresë zhvilluar në atmosferë të cilat lejohet valët e radios për të ndjekur lakim tokës. Kjo shtresë në atmosferë, shtresë Heaviside, është emëruar pas tij. Ekzistenca e tij u provua në vitin 1923 kur u transmetua në radio pulses vertikalisht lart dhe pulses kthimit nga shtresa e reflektuar ishin marrë.

Ajo do të jetë një gabim të mendojnë se nderimet që i dha atij Heaviside pranuar lumturi në pjesën e fundit të jetës së tij. Në kundërshtim ai dukej të bëhet gjithnjë e më shumë e hidhur si vitet e shkoi me. Në 1909 Heaviside lëvizur në Torquay, ku ai tregoi prova në rritje të një kompleks persekutimit. Fqinjët e tij tregimet e ndërlidhur e Heaviside si të çuditshme dhe të hidhur vetmitar i cili zëvendësoi mobilje e tij me:

... blloqe graniti që ishte për në dhomat e zhveshur si veshje e disa gjigante neolitike. Nëpërmjet ato dhoma fantastike ai humbur, rritje dirtier dhe dirtier, dhe më shumë dhe më i çrregullt - me një përjashtim. Thonjtë e tij ishin gjithmonë manicured exquisitely, dhe pikturuar një qershi shndritshëm trëndafili.

Ndoshta Heaviside është bërë më gjerësisht i njohur për shkak të këngë Andrew Lloyd Webber udhëtim të Shtresa HeavisideCats muzikore, bazuar në poezi e TS Eliot:

Deri deri deri kaluara hotel Russell
Deri deri deri në shtresa Heaviside

Megjithatë është e dyshimtë nëse shumë njerëz të kuptojnë madhështinë dhe rëndësinë e arritjeve të këtij gjeniu trishtuar keqkuptuar. Siç u tha në Heaviside ishte:

Një mendimtar matematikore puna e të cilëve gjatë nuk arriti të sigurojë njohjen e merituar shkelqimin e tij ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland