Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Olive Clio Hazlett

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Oct 1890

Cincinnati, Ohio, USA

8 March 1974

Keene, New Hampshire, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pas ndjekin shkollat e Bostonit, ulliri Clio Hazlett hyrë Radcliffe College. Kjo College, i cili ka ekzistuar nga Vitet 1870 si diku gratë mund të marrin arsim joformal nga anëtarët e Fakultetit të Universitetit të Harvardit, iu dha të drejtën për dhënien e diplomave në vitin 1894 pas shkon direkt për të pranuar gratë në Harvard dështuar. Hazlett diplomuar nga Radcliffe College në 1912 dhe pastaj shkoi në Universitetin e Çikagos për të ndërmarrë kërkime në algjebër. Ka ajo ndërmori:

... trajnimit pasuniversitare në Departamentin e Matematikë dhe Astronomi e Universitetit të Çikagos (kryesisht nën Profesorë EH LE Moore dhe Dikson, shkrim tezat e mia nën fundit) ...

Ajo u dhënë Diplomë Master e saj në 1913 dhe një Ph.D. në 1915 për një tezë të drejtë mbi Klasifikimin dhe karakterizim Invariantive e Nilpotent Algebras. Pas dhënies së Hazlett u dha një doktoraturë Alice Freeman Palmer i cili mundësoi të saj për të marrë pjesë në Harvard gjatë 1915-1916. Emërimi i saj i parë ishte në Bryn Mawr në vitin 1916 ku Charlotte Scott, Shefi i parë i matematikës ishte ende në atë rol. Kolegji ishte drejtuar nga Marta Carey Thomas i cili në këtë kohë nuk kishte ndërtuar atë në një universitet me një cilësi shumë të lartë të arsimit për gratë.

Pas dy vjet në Bryn Mawr, Hazlett u emërua si Asistent Profesor në malin Holyoke. Në vitin 1924 Mali i Holyoke e saj për të promovuar Associate Profesor, por Hazlett ishte dedikuar për kërkime në algjebër dhe ajo ishte e pakënaqur me klasa kishte shumë për të mësuar duke lënë pak kohë për kërkimin e saj. Objekteve të tjera, të tilla si bibliotekë, nuk ishin të vërtetë atë që një studiues ambicioz kërkohet Hazlett vendosur të lëvizë. Ajo aplikuar për një post në Universitetin e Illinois dhe tashmë ajo ka një reputacion të lartë hulumtim është përshkruar nga LE Dickson si:

... një nga dy më të grave vuri në dukje në Amerikë në fushën e matematikës.

Ajo iu ofrua një post në Universitetin e Illinois dhe ajo e dinte se ajo do të kenë të gjitha lehtësirat e nevojshme për t'u përqëndruar ajo në hulumtimet e saj algjebër. Ajo shkroi në se pas trajnimit të saj doktoratës:

... ajo ishte e pashmangshme që unë duhet të vazhdojë hulumtimet në algjebër: algebras lineare, algebras nilpotent, matricat, quaternions, algebras ndarje; invariants modular dhe convariants në një terren Galois, GF (p n), e n p mënyrë - si formale dhe ndryshe dhe idealet e një algjebër matricës. Duke rezultuar dokumente janë botuar në Buletinin e American Mathematical Society, transaksionet e American Mathematical Society, analet e matematikës, Journal of Mathematics, dhe Journal de Mathématiques Pures et Appliquées si edhe në Proceedings of Mathematical Kongresit Ndërkombëtar (Toronto, 1924) dhe qëndrimet del Congresso Internazionale dei Matematici (Bologna, 1928).

Kongresi ndërkombëtar i matematikanëve të Bolonjës e cila Hazlett përmend në fund të këtij japin kuotën e tyre ishte një nga të cilat ajo paraqiti një letër si Integers matricat. Ajo ishte në gjendje të marrë pjesë në atë, ndërsa mbajtjen e një Guggenheim Fellowship i cili mundësoi saj jo vetëm për të vizituar Italinë, por edhe për të vizituar Göttingen në Gjermani dhe Cyrihut në Zvicër gjatë 1928 dhe 1929. Kthehu në Universitetin e Illinois në vitin 1930, ajo u gradua në Profesor. Megjithatë, ajo gjeti ngarkesën e punës të lartë të mësimdhënies dhe ajo mendonte se kurrë nuk Illinois mjaft i dha mundësi asaj kërkimore që ajo ndjeu se ishte premtuar kur ajo u emërua i parë. Ajo nuk ka publikuar asnjë gazeta më tej në algjebër pas 1930, por ajo ishte aktiv në mënyra të tjera, si para ashtu dhe pas asaj kohe:

Unë refereeing e hulumtimeve të në linjat e mësipërme të algjebër ofroi për botim për transaksionet e AMS, analet e matematikës, dhe (I think) Journal of Mathematics. Për disa vite, unë isha një redaktor asociuar e transaksioneve të AMS, një revistë e hulumtimit. Gjithashtu, kam shkruar artikull mbi Quaternions për Encyclopaedia Britannica (14 th edition). - Rreth 1930, Shoqata Ndërkombëtare e Universitetit Grave formuar një komision për dhënien bursa dhe unë u bë gjyqtari i ndonjë dorëshkrim matematikore paraqitur në të.

Në 1934-35 një nga studentët e marrë klasën e saj algjebër ishte Pali Halmos. Ai shkruan:

Algjebra është mësuar nga Olive Hazlett i cili ishte, nga dritat tona, një matematikan i njohur dhe i rëndësishëm: ajo publikohet letra dhe ajo mësoi kurse avancuar ... Hazlett kurs ishte bazuar kryesisht në vëllimin e parë e van der Waerden, me, natyrisht, disa grisjeve dhe shtesat. Ajo ka gëzuar duke na thënë në lidhje me një nga letrat e saj ajo i dha titullin e të cilit si "Embedding një unazë në një fushë," dhe ajo ka gëzuar duke na thënë se si koleg i saj Shaw ngacmohem e saj në lidhje me atë - të shkaktuar një pamje të aktiviteteve të ulët të bujqësisë, tha ai.

Vështirësi ishin gati për të marrë numri i tyre, megjithatë. Rossiter shkruan në:

Izoluar dhe të moderuar të suksesshme, por me aspiratat e barazi të plotë, [ajo] e mohoi rrezikun potencial psikologjik në [pozicionin e saj].

Ajo i shkruan Kryetari i Departamentit të Matematikës në 1935 u ankuar në lidhje me kurset e shërbimit të madhe ajo ishte e nevojshme për të mësuar. Nga dhjetor 1936 ajo u detyrua të marrin leje të sëmurë i cili është dashur të përfundojë në gusht 1937 në mënyrë që ajo mund të marrin mësim përsëri për vitin akademik 1937-38. Megjithatë shëndetin e saj nuk ishte e mirë të mjaftueshme për të lejuar këtë dhe ajo u detyrua të marrë një vit jashtë në pushim të sëmurë. Ne kemi një përshkrim të Hazlett mësimdhënies një vit i dytë semestri në algjebër në 1940-41 nga një prej studentëve duke marrë klasës i cili shkruan se ajo ishte:

... i gjatë, i hollë, flokë të gjatë e saj gri bërë deri në një simite, wisps e flokëve gjithmonë në lartësi poshtë në fytyrën e saj. Ajo dukej aq e ndryshme që ne në klasën e saj ishin të trembur mjaft e saj.

Luftës së Dytë Botërore çoi në një fazë të dytë në hulumtim Hazlett së. Ajo e përshkruan atë si vijon:

... në vitin 1940 erdhi Lufta e dytë Botërore dhe kam gjetur veten të kapur deri në tentacles saj. American Mathematical Society emërohet një Komitet Cryptanalysis me (si unë kujtoj) pesë anëtarë prej të cilëve profesori AA Albert i Universitetit të Çikagos ishte kryetar dhe komandant HT Engstrom ushtarake (dhe kështu më të rëndësishme) anëtar. Më pas, ata me sa duket shtuar disa anëtarë dhe unë isha një prej tyre. Kështu, unë kam besuar tek unë disa dokumente të klasifikuara ushtarake të Korpusit të Signal SHBA.

Përshkrimi i saj i gjatësisë ajo kishte për të shkuar në mënyrë që të mbajë sekret atë punë e bën lexim interesante:

Kjo do të thotë që unë kam për të ushtrojë kujdes të madh si të [dokumenteve] sigurisë. Natyrisht, si një naiv vetë-mbrojtje, i tha kreu i departamentit tim rreth punës dhe dokumentet, duke treguar atë letër nga Komandanti i Engstrom. Përndryshe, unë nuk e përmend dokumente ose të punojnë për një njeri përveç të një oficeri të USSC ose FBI-kur nevojave. [Në një letër të mëvonshëm Hazlett korrigjuar këtë duke dhënë emrat e një apo dy të tjerë kishte në mirëbesim, duke përfshirë GE Moore.] Unë kurrë nuk kishte ato në zyrën time në Universitetit dhe i përdorur ato vetëm në banesën time që unë të përbashkët vetëm me një qen besnik. Nëse nga-bell rang kur ishte duke punuar me ta, unë shpejt prishën ata prej syve dhe për të arritur, duke zëvendësuar ato me sende të pafajshëm (hulumtim në vazhdim) në algjebër që ishte pritur. Në vendin tim e verës, unë kam instaluar një thesar Diebold kraharori me bllokohet trefishtë-kombinimi dhe pastaj kombinime të ndryshuar me një dorë.

Kjo kështu ka ndodhur që një nga idetë e mia ishte, me sa duket, pak që u shfaqën nga Komandanti Enstrom kur ai dha [Raporti paraprak i Komitetit Cryptanalysis] për të AMS në Muzeun e Shkencës dhe Industrisë në Çikago në pranverë të vitit 1943 ose 1944 . - Më pas, ata sugjeruan që të shkoj në DC për të bërë kontakte të caktuara dhe kështu bëri në rrugën e mia për punën time në fillim të vjeshtës të vitit 1944. Nga të gjitha raportet e mia të ndryshme, kam mbajtur një kopje të karbonit, i dërgoi origjinale "e regjistruar, kërkohet marrja e kthimit", dhe djegur pastaj kopje e mia në një kovë hekuri i galvanizuar, derdhje hiri poshtë tualet.

Hazlett në pension në 1959 dhe ajo u bë profesor emeritus. Ajo kaloi 15 vjet të daljes në pension të saj në shtëpinë e saj në Peterborough, New Hampshire.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland