Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hermann Hankel

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 Feb 1839

Halle, Germany

29 Aug 1873

Schramberg (near Tübingen), Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hermann Hankel 's babai ishte Wilhelm Gottlieb Hankel i cili ishte një fizikant në Halle në kohë Hermann ka lindur. Hermann filloi edukimin e tij në Halle, por, në 1849 Wilhelm u emërua në karrige e fizikës në Leipzig kështu familja u vendos në Leipzig ku Hermann ndoqi gjimnazin Nikolai. Në gjimnaz ai:

... përmirësuar greke e tij duke lexuar Matematikanë antik në origjinal.

Në 1857 hyri Hankel Universitetit të Leipzig ku ai studioi matematikë me Möbius dhe fizikës me babain e tij. Pas traditë në Gjermani në atë kohë nuk ka përfunduar Hankel studimet e tij në një universitet, por shkoi në disa universitete të ndryshme gjatë kursit të studimeve të tij. Nga Leipzig ai shkoi në Göttingen në 1860 ku ai u bë një student i Riemann dhe pastaj, në vitin e ardhshëm, ai ka punuar me Weierstrass dhe Kronecker në Berlin. Ai mori doktoratën e tij për një tezë Über eine besondere Classe Determinanten der symmetrischen në 1862.

Habilitation Hankel ishte pranuar në 1863 dhe ai filloi të jepte mësim në Leipzig ku ai u emërua profesor jashtëzakonshme në 1867. Emërimin si profesor të jashtëzakonshme ka qenë në pranverë, por nga vjeshta e vitit të njëjtën Hankel ishte në Erlangen për të marrë një takim si profesor i zakonshëm. Ai u martua me Marie Dippe në Erlangen, por përsëri ai do të lëvizim shpejt, pranimi karrige në Tübingen në vitin 1869.

Ai ka punuar në teorinë e numrave kompleks, Teoria e funksioneve dhe historinë e matematikës. Puna e tij mbi analizat komplekse, megjithatë, nuk është konsideruar i rangut të parë dhe ai është përfshirë me ata që kanë kontribuar, por të cilit:

... ndikim mbi themelet e analizave komplekse nuk ishte si thelbësore si ajo e atyre Matematikanë diskutuar në hollësi më shumë [ Riemann, Weierstrass, Hurwitz, Bieberbach ...]

Hankel bërë një studim sistematik i rregullave të tij aritmetike me Prinzip der Permanenz Gesetze der formalen (1867), shih. Ai shkroi një tjetër punë e rëndësishme e cila u botua edhe në 1867 Zahlensysteme Theorie der complexen cili bëri shumë për të bërë Grassmann 's ide më të mirë të njohur. Kjo punë:

... përbën një prezantimi të gjatë të shumë të asaj që ishte i njohur atëherë të vërtetë, komplekse, dhe sistemet e numrave hypercomplex. Duke filluar me një deklaratë të rishikuar të Xhorxh Pallua 's parimin e përhershme të ligjeve formale, ai zhvilloi numra kompleks, si dhe sistemeve të tilla të larta algjebrike si gur barycentric Möbius', disa nga Hermann Grassmann 's algebras, dhe WR Hamilton' s quaternions. Hankel ishte parë të njohin rëndësinë e Grassmann 's-gjata lënë pas dore shkrimet ...

Hankel shikuar Riemann 's teorinë e integrimit dhe restated atë në drejtim të masës koncepteve teorike. Kjo, dhe punë të tjera ai e bëri në këtë zonë, përbën përparim drejt integrimit tonë teoritë aktuale. Ai përmendet për transformimin Hankel që ndodh në studimin e funksioneve të cilat varen vetëm nga distanca nga origjina. Ai gjithashtu studioi funksionet, i quajtur tani funksionet Hankel ose funksionet Bessel i llojit të tretë, në një seri të dokumenteve që u shfaq në Mathematische Annalen.

Shkrimet e tij historike janë mjaft të vështirë për të vlerësuar që ato përmbajnë gabime të shumta, por ato janë të mbushura me informacion të shkëlqyer. Në të njëjtën mënyrë që ai pa rëndësinë e Grassmann 's punë, Hankel gjithashtu duhet të ketë kredi të konsiderueshme për të shohim rëndësinë e Bolzano-s punojnë në seri të pafund.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland