Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Richard Wesley Hamming

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

11 Feb 1915

Chicago, Illinois, USA

7 Jan 1998

Monterey, California, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Richard Hamming hyri në Universitetin e Çikagos marrjen e BS e tij në 1937. Ai pastaj shkoi në Universitetin e Nebraskës, ku ai u dha MA e tij në 1939 dhe më pas ai mori Ph.D. e tij në matematikë në vitin 1942 nga Universiteti i Illinois në Urbana-rrafshinë. Disertacioni i tij e doktoraturës Disa probleme në Teoria Vlera kufitare e Ekuacione lineare e diferencuar ishte e mbikqyrur nga Waldemar Trjitzinsky.

Në 1945 u bashkua me Hamming Projekti Manhattan, një hulumtim qeveria amerikane të projektit për të prodhuar një bombë atomike. Kjo u quajt projektit Manhattan, sepse hulumtimi i parë ishte bërë në Universitetin e Columbias në Manhatan, megjithatë Hamming punuar në projektin në Los Alamos.

Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, u bashkua me Hamming Bell Telephone Laboratories në vitin 1946. Ndërkohë që ka ai ishte në gjendje të punojë me të dyja Shannon dhe Tukey. Ai ishte që të vazhdojë të punojë për Bell Telefonat deri 1976 kur ai pranoi një karrige të shkencës kompjuterike në Shkollën Pasuniversitare Detare në Monterey, Kaliforni.

Hamming është i njohur mirë për punën e tij në zbulimin dhe gabim-gabim-korrigjimin e kodeve. Letër e tij themelore mbi këtë temë u shfaq në vitin 1950 dhe me këtë ai filloi një subjekt të ri brenda teorinë e informacionit. Kodet Hamming janë të një rëndësie themelore në kodim teori dhe janë të përdorim praktik në dizajn kompjuter.

Puna në kodet ka të bëjë me paketimin e problemeve dhe korrigjimin e gabimit-kodet për shkak të Hamming çoi në zgjidhjen e një problemi paketim për matricat mbi fushat e fundme.

Në 1956 Hamming punuar në kompjuter hershme, IBM 650. Puna e tij këtu çoi në zhvillimin e një gjuhë programimi e cila ka evoluar në-gjuhë kompjuter të nivelit të lartë të përdorura në kompjuter program sot.

Hamming punuar edhe në analizën numerike, duke integruar ekuacionet diferenciale, dhe Hamming dritare fantazme e cila është përdorur shumë në zbutjen e llogaritjes për të dhënave para Furierit analizuar atë.

Veprat e tij kryesore përfshijnë Metodat numerike për të shkencëtarëve dhe inxhinierëve (1962), Hyrje në analizë aplikuar numerike (1971), filtra Digital (1977), shifrim dhe teoria e informacionit (1980), Metodat e matematikës aplikuar në gur, probabiliteti dhe statistika (1985 ), Hyrje në analizë aplikuar numerike (1989), Art e probabilitetit për të shkencëtarëve dhe inxhinierëve (1991) dhe Arteve të bësh Shkencë dhe Inxhinieri: mësuar për të mësuar (1997).

Hamming ka marrë shumë çmime për punën e tij nismëtare. Në 1968 ai u bë një shoku i Institutit të Elektrike dhe Elektronike Inxhinierët dhe i dha Çmimin Turing nga Shoqata për Computing makineri. Instituti i Inxhinierëve Elektronikë elektrike dhe i dha Hamming R Emanuel Piore çmimin në vitin 1979 dhe një medalje në vitin 1988:

Për kontributin e veçantë për shkencat e informacionit dhe sistemeve.

IEEE kanë quajtur këtë medaljen "Medaljen Hamming" në nder të tij.

Nderon të mëtejshme përfshinin u zgjodh anëtar i Akademisë Kombëtare të Inxhinierisë 1980 dhe marrjen Pender Harold çmimin nga Universiteti i Pensilvanisë në vitin 1981. Në vitin 1996, në Mynih, mori Hamming prestigjioze $ 130,000 Eduard Rheim Award për Arritje në teknologji për punën e tij për korrigjimin e gabimit kode.

Pas vdekjes së Riçard Hamming Franke i Shkollës Pasuniversitare Detare në Monterey ka shkruajtur:

Ai do të mbahet mend gjatë për spjegimin e tij i mprehtë në shumë aspekte të shkencës dhe llogaritje. Unë do të kujtoj atë kohë e gjatë për pallto të kuqe e tij pled sportive dhe shaka e tij i keq.

James F Kaiser, në një nekrologji të shkurtër të Hamming, shkruan:

Ne të gjithë do të humbasë mendjen e tij të angazhohen dhe depërtim i tij zhbirues në çështjet shkencore, inxhinierike, dhe të jetesës së përditshme.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland