Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Marshall Hall Jr

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Sept 1910

St Louis, Missouri, USA

4 July 1990

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Marshall Hall tregoi talentin për matematikën në një moshë të re, kur ai ndërtoi një shtatë-tabelë vendin e logarithms për integers pozitiv deri në 1000. Ai hyri në Yale si një universitare, u diplomua me BA në 1932. Ai vazhdoi studimet universitare, shpenzimet e vitit 1932-33 në Kembrixhit në Angli.

Në Kembrixh ai u mësoi nga matematikanet disa të cilët ishin të ketë një ndikim të rëndësishëm mbi të tillë si Philip Hall, Harold Davenport dhe GH çartur. Hall u kthye në Yale ku ai ishte i dhënë të doktoraturës së tij në 1936 për tezën e tij Një Isomorphism Midis sekuenca algjebrike lineare Recurring dhe unaza e cila ishte e mbikqyrur nga Oystein Ore Pasi kaloi vitin 1936-37 në Princeton, Hall ishte që të kthehen në Yale.

Megjithatë në vitin 1941, ai u bashkua me Detare inteligjencës dhe ishte i përfshirë, siç ishin matematikanë të tjera, dëshifrimin koduar mesazhe. Kjo punë ishte pak i njohur për në kohë, por ajo që është shfaqur si të rëndësishëm këtë punë provuar të jetë. Salla e punës në këtë zonë ka mbetur e mbuluar nga Akti Secrets Zyrtare dhe kur unë [EFR] ishte në një grup të flasin për të në 1981 për gjëra të tilla, ai e ka bërë të qartë se sa seriozisht ai vazhdoi të marrë nënshkrimin e tij e Aktit.

Pas Luftës së Dytë Botërore, Hall u kthye në Yale ku ai vazhdoi të mësojë deri në 1946. Atë vit ai pranoi një takim si një profesor i asociuar në Ohio State University. Ai u promovua në profesor të plotë në Ohio dhe mbeti aty deri 1959 kur ai pranoi një post në California Institute of Technology në Pasadena.

Gjatë kohës së tij në Pasadena, Hall kaloi lë në Oksford në vitin 1977, në Technion, Haifa në 1980 dhe në Universitetin në Santa Barbara në vitin 1984. Në vitin 1985 ai pranoi një post në Emory University në Atlanta.

Salla është e njohur mirë si një teoricien grup, ndoshta për shkak të famshëm Teoria e Grupeve librin e tij (1959) nga të cilat brezat e disa teoricienë grupit kanë mësuar lëndë. Megjithatë ai ka shkruar shumë letra të një rëndësie themelore në subjekt, si dhe një dokument jashtëzakonisht të rëndësishëm në 1943 në aeroplanët projektive. Ndoshta rezultati i tij më i njohur në teori është zgjidhje e tij grupin e problemit Burnside për grupet e 6 shpjegues. Ai tregoi se një grup gjeneruar finitely në të cilat me qëllim i çdo element ndan 6 duhet të fundme.

Si edhe rezultatet e aeroplanët e fundme projektive, Salla e bëri punë të tjera me rëndësi themelore në fushën e Kombinatorika, në veçanti në dizajnet bllok. Ai shkroi një tekst klasik kombinator Teoria në 1967.

Midis nderon Salla e mori ishin dy Guggenheim Fellowships dhe anëtarësimin e Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland