Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans Hahn

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Sept 1879

Vienna, Austria

24 July 1934

Vienna, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hans Hahn ishte një student në Technische Hochschule në Vjenë. Aty ai formoi një miqësi të ngushtë me tre studentë të tjerë të matematikës, Pali Ehrenfestit, Heinrich Tietze dhe Herglotz. Ata ishin të njohur si 'të pandashme katër'.

Ai studioi gjithashtu në Strasburg, Mynih dhe Göttingen. Ai u emërua për të stafit mësimor në Vjenë në 1905 dhe ai u bë profesor i matematikës atje në 1921. Në seancën e 1.905-06 zėvendėsuar për Otto Hahn Stolz në Insbruk.

Hahn ishte një pionier në teori vendosur dhe analiza funksionale dhe është i kujtohej mirë për Hahn-Teorema Banach. Ai gjithashtu dha kontribut të rëndësishëm në gur e variacioneve, zhvillimin e ideve të Weierstrass.

Gjatë viteve 1920 Hahn, së bashku me Frank dhe von & Përditësime, ishte një anëtar i Rrethi Vjenë e Positivists logjike, një grup diskutimin e shkencëtarëve dhe filozofëve të talentuar të cilët u takuan rregullisht në Vjenë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland