Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Guldin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 June 1577

St Gall (now Sankt Gallen), Switzerland

3 Nov 1643

Graz, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pali Guldin u emërua Habakkuk Guldin në lindjen e tij. Ai u bë një argjendar dhe ka punuar në se gjatë adoleshencë e tij. Edhe pse me origjinë hebreje prindërit e tij ishin protestantë, por u bë një Guldin konvertuar në katolicizëm në moshën 20 dhe u bashkua me Rendit jezuit. Në këtë pikë ai ndryshoi emrin e tij për të Palit.

Në 1609 ai u dërgua për të Collegio Romano jezuit në Romë, ku ai studioi nën Clavius. Pas kësaj ai dha mësim në Kolegje jezuit në Romë dhe Grac. Ai ishte edhe profesor i matematikës në Vjenë nga 1623 deri 1637 kur ai u kthye në Graz. Në mes të viteve të tij në Vjenë ai kaloi disa kohë në principatën e Silesian Sagan.

Guldin korrespondonin me Keplerit, por mbi temat fetare nuk e matematikës apo astronomisë.

Punë më të rëndësishme Guldin është në 4 volume. Në Vëllimi 1 qendra e gravitetit të konsiderohen, në veçanti ai diskuton qendra e gravitetit të Tokës. Vëllimi 2 përmban teoremen Guldin's:

Në qoftë se një aeroplan është shifër rrotullohej rreth një aks në planin e saj atëherë vëllimi i trupit solid i formuar është i barabartë me produktin e zonës me distancën udhëtuar nga qendra e gravitetit.

Vëllimi 3 përmban punë në kone, cilindra dhe solids e revolucionit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland