Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Andrew Paul Guinand

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 March 1912

Renmark, South Australia, Australia

22 March 1987

Peterborough, Ontario, Canada

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Andrew Guinand, i njohur gjithmonë si Andi, shkoi në shkollë në Kolegjin e Shën Pjetrit, Adelaide 1924-1929. Ai pastaj hyri në Kolegjin e Shën Markut, e University of Adelaide në vitin 1930 për të studiuar matematikë, mbaroi në 1933. Ai ishte një sportist i madh në ditët e tij universitare, përshkruhet si vijon:

... ajo është e shënuar se ai ishte një gjimnast i aftë, ai rowed me Rowing Club Torrens, dhe ai konkuroi në garat e biçikletave me Australinë e Jugut Shoqata Amateur çiklizmit.

Në vitin 1934 fitoi një Guinand bursa Rodosit për të marrë pjesë në Universitetin e Oksfordit në Angli. Kjo është rrugë tipike për akademikë të lartë e Australisë në atë kohë, dhe Guinand studiuar në Oksford për doktoraturë e tij nën Titchmarsh 's mbikëqyrje. Në të ekzaminerët për tezën e tij ishte çartur dhe:

Andi vite më vonë në një notë nga thesaret e çartur duke i kërkuar atij që të shtyjë shqyrtimin e tij me gojë, sepse ai ( Hardy ) Ishte kërkuar që të luajë në një ndeshje kriket për Ekipi Nepunesit e Kolegjit Trinity.

Në seancën 1937/38 Guinand studiuar në Göttingen, pastaj në 1939/40 në Princeton në Shtetet e Bashkuara. Në 1940 ai u bashkua me kanadez Royal Air Force, u kthye në Angli dhe ishte një lundërtar në misione shumë. Kur ai ishte i vendosur 70 km nga Oksford ai do të ngasin biçikleta e tij atje për të vazhduar studimin e tij matematikore.

Pas të qenit asistent në Kembrixh, ai u bë një lektor në Kolegjin Ushtarake Mbretërore të Shkencave në vitin 1947. Ai u promovua në Asistent Profesor i matematikës para se të kthehej, në vitin 1955, në një karrige në Universitetin e New England at Armidale që shtrihet në shpatet e luginës Dumaresq Creek në Range Angli re në New South Wales, Australia.

Gjatë dy viteve të tij në Armidale ai ishte Shef i Departamentit, pastaj ai u largua për të marrë një post në Edmonton, Kanada në Universitetin e Alberta. Emërimi i tij tjetër ishte në Universitetin e Saskatchewan në vitin 1960, pastaj në vitin 1964 ai u bë kryetar i parë i departamentit të matematikës në Trent University në Peterborough në jug-lindore Ontario, Kanada. Trent University, 115 km në lindje-veri-lindje të Torontos, ishte themeluar në vitin 1963.

Guinand punuar në mbledhje dhe numrat e formulës për kryeministër, funksion Zeta Riemann, transformimet e përgjithshme lloj Furierit, gjeometri dhe disa gazeta në një sërë temash të tilla si informatikë, navigimit ajror, gur e variacioneve, teorema binom, përcaktues dhe funksione të veçanta. Në WN Everitt shkruan:

Si një student i Titchmarsh në Oksford, në vitet menjëherë përpara Luftës së Dytë Botërore ishte e natyrshme që interesat Guinand e kerkimit shkencor duhet të drejtohet në fushën e analizës Furierit dhe funksioni Zeta Riemann. ... [Në një letër të rëndësishëm në 1948] aplikimin kryesore të jep rezultat të përgjithshëm një lidhje të thellë i rrënjosur në mes të shpërndarjes së numrave kryeministrit dhe vendndodhjen e zero të funksionit Zetës Riemann në (ose afër asaj nëse Riemann hipoteza është false) në linjë kritik aeroplan kompleks ... Guinand ishte i bindur se këto rezultate mund të çojë në më shumë informacion në lidhje me funksionin Zeta Riemann, dhe ai ishte i zhgënjyer se ai nuk ishte në gjendje për të avancuar më tej në këtë fushë dhe që të tjerët nuk kanë mundësi të marrë veten.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland