Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alfred George Greenhill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

29 Nov 1847

London, England

10 Feb 1927

London, england

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh Greenhill ndoqi shkollën Spitali Krishtit, ku ai u dha një matematike Thompson Medalja e artë, dhe prej atje shkoi deri në Kolegjin St John's, Cambridge në 1866. Atje ai fitoi bursa të shumta që Pitt bursë Club, pastaj bursë Somerset, pastaj studiues themeli, pastaj studiues të Universitetit në Londër, dhe më në fund dijetar Whitworth inxhinieri. Ai u vu dytë grindavec në provimet përfundimtare të 1870 dhe ndanë Çmimin Smith me grindavec e parë, R Pendlebury.

Në vitin e diplomimit të tij ai u zgjodh për një bursë në Kolegjin St John's. Pas një kohe të shkurtër si Profesor i matematikës të Aplikuara në Kolegjin Mbretëror Indian Engineering, Coopers Hill, Greenhill u kthye në Kembrixh në 1873, duke u bërë një shokët dhe lektor në Emmanuel College. Thuhet se ai u largua nga Indian Engineering Royal College që nga:

... nën regjimin ushtarak e Chesney, i cili ishte në atë kohë Presidenti, fryma e pavarur Greenhill ishte i turpshëm.

Në Greenhill 1876 u emërua profesor i matematikës në Akademinë Ushtarake Mbretërore në Woolwich. Ai u mbajt atje derisa ai të kryesojë në pension në vitin 1908.

Punës Greenhill ishte kryesisht në funksionet eliptik. Ai ishte i interesuar në aplikimet e tyre për dinamikën, hidrodinamikë, elasticitet, dhe elektrostatikë. Si mund të imagjinohet, duke qenë se Greenhill kaluar shumicën e jetës së tij duke punuar në një shkollë ushtarake, puna e tij shpesh ishte e drejtuar drejt kërkesave për balistikë dhe aplikimeve të tjera ushtarake. Dashuria, shkruar në, shpjegon aplikimet e teorisë së një lëvizje të ngurta në një lëng bërë nga Greenhill në vitin 1879:

Greenhill aplikuar këtë teori të japin llogari për vendosmëri e fluturimit dhënë me një projektil zgjatur nga vjaskë. Ai i vendosur pak shpejtesia kendore rreth boshtit të saj, për të cilat lëvizje të qëndrueshme e solide e revolucionit mund të jetë e qëndrueshme. ... Ky aplikim praktik të asaj që u konsiderua si një teori matematikore i vështirë për të fituar famë shumë në Woolwich.

Një kontribut i rëndësishëm Greenhill bërë teoria e elasticitetit ishte studimi i tij i gjatësi më të madhe se një cilindër mund të ketë përpara se bends nën peshën e vet. Aplikacionet e tij përfshinin informatikë Lartësia maksimale një pemë mund të rritet.

Si edhe studimin e tij origjinale, Greenhill shkroi disa tekste te shkelqyera dhe enciklopedi artikuj. Ndër këta libra ishin të diferencuar në gur integrale (1886), aplikacionet e funksioneve eliptik (1892), traktat për hydrostatics (1894), Shënime mbi dinamikën (1908), Teoria e linjave te derdhet me aplikime për një aeroplan (1910), Dinamika e mekanike të fluturimit (1912), dhe teori Gyroscopic (1914). Në 1922 ai kryesoi një ekip të përgatitur një tabelë e funksioneve eliptik.

Qasja Greenhill në matematikë është e përmblodhi nga Dashuria:

Karakteristikat kryesore e punës Greenhill ishin një dëshirë për realizimin konkret të teorive abstrakte dhe drejtimin e hetimeve për zgjidhjen e problemeve të caktuara. Prandaj ai çmuar aplikimeve të analizave mbi analizën vetë, dhe u drejtua për të punuar jashtë imtësisht detajet e turmat e rasteve të veçanta. Gjërat Ai ishte mbi të gjitha gjërat një solver problem, por, në interes të tij, një problem duhej të jetë një problem i vërtetë në lidhje me materiale dhe mënyrat në të cilat ata sillen.

Dhoma e tij në kryesor Inn, ku ai jetonte drejt fund të jetës së tij, janë përshkruar në:

Atje, me librat e tij rreth tij, tryeza e tij i mbuluar me çrregullim i zoti me scraps panumërta të materialit dhe aparati që do të përdoren si modelet dinamike, muret e tij festooned me çdo varietet të lavjerrësit, thjeshtë apo përbërë, ndërtuar nga artikuj purchased nën një kufi të caktuar të kosto në dyqane lokale, mbi katin e tij roll thesaret e qilim turke nga dhoma e tij kohë më parë në St John's, dhe mbi të buhari oxhaku portret i mësuesit të tij të dashur, Clerk Maxwell, qeshur miratim - me të gjitha këto kujtime të çmuara dhe ata kujton, dijetar ishte i kënaqur.

Dashuria e përshkruan karakterin Greenhill dhe interesat jashtë matematikës:

... ai ishte i interesuar fort të antikave, dhe kishte një njohuri të thellë të antikave të Londrës. ... Ai kishte një dituri të konsiderueshme të muzikës, dhe ishte një interpretues mjaft i respektuar në organ dhe instrumenteve të tjera. Ai u shpreh mjaft mirë frëngjisht, gjermanisht dhe lexoni me lehtësi. ... ai ishte një i vetmuar i shoqërueshëm, delighting veçanërisht në bisedë e njerëzve me të ngjashëm me shijet e tij.

Në ai është përshkruar si më poshtë:

Nuk ishte në karakterin e tij një sens të humorit, gjest dashamirës, dhe drita-heartedness, por ajo ishte shumë shpesh dhënë bewildering nga sjellje e çuditshme e tij. Është transmetuar se deri te vitet shtatëdhjetë, si ai i habitur dy shokët e tij profesionale në një turne në këmbë e Surrey duke vendosur në cilindër pallto dhe fustan, veshjen e tij natën duke u zhvilluar në një kuti kartoni. Miqtë e tij e dinte se në bisedë e përgjithshme ishte e mirë për të shmangur duke i kërkuar atij një pyetje të drejtpërdrejtë. Hetimet në lidhje me shëndetin e tij u përgjigj ose me heshtje ose me një shprehje e bezdi, real ose i imagjinuar ... Për pyetjen e nëse ai do të marrë çaj ose kafe e tij ishte një përgjigje pozitive të thjeshtë ...

Greenhill pranuar nderon shumë për punën e tij. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1888, ai fitoi Morgan De Medaljen e Shoqërisë matematike në Londër në vitin 1902 dhe Medaljen Mbretërore të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1906. Ai ka shërbyer në Këshillin e Shoqërisë Mbretërore dhe si President i Shoqërisë matematike në Londër. Ai ishte knighted në vitin 1908 në pensionimin e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland