Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Dmitry Aleksandrovich Grave

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

6 Sept 1863

Kirillov, Novgorod gubernia, Russia

19 Dec 1939

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Dmitri Varri u arsimua në Universitetin e Shën Petersburg, ku ai ka studiuar nën Chebyshev dhe nxënësit e tij Korkin, Zolotarev dhe Markov. Varri filloi hulumtimet ndërsa një student, me doktoraturë diplomimin e tij në 1896. Ai kishte marrë mjeshtrave shkallë e tij në 1889 dhe, në atë vit, filloi të jepte mësim në Universitetin e Shën Petersburg.

Për të tij Varri Diplomë Master e studiuar Jacobi 's metodat për problemin e tre të trupit, një temë sugjeruar nga Korkin. Doktoraturës e tij ishte në parashikime hartë, përsëri një temë të propozuar nga Korkin, shkallë duke u dhënë në 1896. Punës, në parashikimet e barabartë avion fushën e sferës, e ndërtuar mbi idetë e Euler, Lagranzhit dhe Chebyshev.

Varri u bë profesor në Kharkovit në 1897 dhe, nga 1902, ai u emërua profesor në Universitetin e Kievit, ku ai mbeti për pjesën tjetër të jetës së tij. Varri është konsideruar si themeluesi i shkollës Kiev e algjebër e cila do të bëhet qendër për algjebër në BRSS.

Në Kiev Varri studiuar algjebër dhe teoria e numrave. Në veçanti ai ka punuar në teorinë e Galois, idealet dhe ekuacionet e shkallës pestë. Ndër nxënësit e tij ishin OJ Schmidt, shqip Chebotaryov, BN Delone dhe AM Ostrowski.

Revolucioni i 1917 kishte disa efekte të madh në zhvillimin e matematikës në Rusi dhe Ukrainë. Një efekt ishte se në matematikë Ukrainë u kërkohet që të jetë më praktike dhe algjebër nuk përshtaten në këtë matematikë e aplikuar dhe teknologji mbizotëruar skenën. Varri është dashur të ndërpresë njohur seminar tij Kiev algjebër në vitet 1920, të heqë dorë mësimdhënies dhe kërkimit shkencor në algjebër, dhe të shkojë në tema aplikuar matematikën. Kjo nuk do të jetë para viteve 1950, edhe pas vdekjes varri, se Kievit, përsëri do të luajnë një rol të madh në punën kërkimore algjebër.

Varri i kryesuar Matematikë e Aplikuar Komisioni i Akademisë së Shkencave të Ukrainës në 1920. Pas Varri ndalur punën në algjebër, ai filloi të studiojë mekanikë dhe matematikë e aplikuar, por ai asnjëherë nuk hoqi dorë plotësisht algjebër.

Gjatë 1930 ka pasur ndryshime të mëtejshme në sistemin arsimor Sovjetik, dhe aty ishte një sasi mjaftë e riorganizimit. Instituti i Matematika e Akademisë së Shkencave u themelua në Kiev në vitin 1934 dhe varri shërbeu si drejtor i parë i Institutit nga themelimi i saj deri në vdekjen e tij në 1939. Puna e tij në Institutin e matematikës ishte në Përveç chir tij në Kiev Universitetin që ai vazhdoi të mbajë.

Në mesin e shumë librave që varri ka shkruajtur ishin Teoria e grupeve të fundme (1910) dhe një kurs në algjebrike Analiza (1932). Ai studioi gjithashtu historine e analizës algjebrike.

Ndër nderimet që i ishin dhënë atij ishte zgjedhje të Akademisë së Shkencave të Ukrainës më 1919, zgjedhjet për shoqëri Shkencore Shevchenko në vitin 1923 dhe zgjedhjet për Akademinë e Shkencave të Bashkimit Sovjetik në vitin 1929.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland