Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Evelyn Boyd Granville

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 May 1924

Washington D.C., USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Evelyn Boyd Granville 'emri i familjes u Boyd, kështu që ajo u rrit si Evelyn Boyd. Granville emrin, me të cilën ajo është e njohur tani, është emri ajo mori pas martesës së saj të dytë, por, për hir të thjeshtësisë, ne do të referohemi të saj gjatë këtij neni si Granville edhe nga ditët e saj të fëmijërisë.

Babai Evelyn Boyd Granville ishte William Boyd i cili kishte punë të ndryshme duke përfshirë edhe atë të një portier, shofer, dhe i dërguari. Nëna ishte Evelyn Julia Boyd, ajo kishte qenë një sekretar para martesës së saj, por i dha punën për të sjellë deri familjen e saj. Depresioni i Madh filloi në 1929 kur Granville ishte pesë vjeç, dhe me 1932 një e katërta e punonjësve në Shtetet e Bashkuara ishin të papunë. Babai Granville për shitjen e perime punuar nga një kamion gjatë Depresionit të Madh dhe, edhe pse e familjes ishin të dobëta, ata gjithmonë kishin ushqim dhe një shtëpi.

Dhe Julia William Boyd të ndara ndërsa Granville ishte ende i ri dhe, së bashku me motrën e saj i madh i cili ishte rreth tetëmbëdhjetë muaj të vjetra, ajo u sollën në komunitetin African American në Uashington, DC, nga nëna e saj. Motra Julia Boyd gjithashtu luajti një rol të madh në rritjen Granville dhe, duke qenë më shumë shkollë të prirura që nëna e Granville, ajo ndikuar fuqimisht dhe inkurajoi Granville në këtë drejtim. Pas ndarë nga William Boyd, Julia u kthye në punë për të mbështetur familjen e saj duke fituar një jetesë si çupë. Përfundimisht ajo ka punuar për Byroja e gdhendje dhe Printime në Uashington si një monedhë dhe pedagog vulë. Julia motrës së, duke mos arritur të marrë një post mësimdhënie, gjithashtu mori një punë me të njëjtën organizatë.

Granville ka shkruajtur:

Si një fëmijë në rritje deri në vitet tridhjetë në Uashington, DC, unë isha i vetëdijshëm se ndarje vendosur kufizime shumë më Negroes, ... Megjithatë, një ditë erdhi në kontakt me Negroes i cili kishte bërë një vend për veten e tyre në shoqëri; kemi dëgjuar për lexuar në lidhje me individët dhe arritjet e të cilëve janë duke kontribuar në të mirë të të gjithë njerëzve. Këta individë, burra dhe gra, shërbeu si modele tonë rol, ne shikuar deri tek ata dhe i kemi përcaktuar objektivat e të jetë si ata. Ne pranuar arsimit si mjet për të ngritur mbi kufizimet që një shoqëri paragjykime endeavoured në vendin e mbi ne.

Granville frekuentuar shkollën fillore, shkolla e vogël e lartë dhe shkollën e mesme në Washington DC Ajo ishte e lumtur në shkollë dhe ishte një nxënës të pazgjidhura. Nga kjo kohë më ajo aspiroi për të një karrierë si mësues:

Pashë gratë e zezë - tërheqës, gra veshur mirë - shkolla mësimore, dhe kam kërkuar të jetë një mësues, sepse kjo është e gjitha që më parë. Unë nuk ishte në dijeni të ndonjë profesion tjetër.

Shkollës së mesme që ajo mori pjesë u Dunbar High School. Ajo ishte një shkollë e orientuar në shkollë për nxënësit e zi i cili kishte për qëllim të dërgojnë nxënësit e tyre në universitete të lartë dhe ka Granville ishte inkurajuar fuqimisht nga dy mësuesit e saj matematikë Ulysses Mary Basset dhe Cromwell. Ndërsa në Dunbar High School ajo vendosi se dëshironte të vazhdojë studimet e saj në Smith College, pas diplomimit, por ajo e kuptoi plotësisht se nëna e saj nuk ishte në gjendje për të mbështetur atë financiarisht përmes College:

Unë nuk e ka marrë një bursë vitin e parë në [Smith College], dhe unë u tha më vonë se ata nuk e shohin se si në botë një fëmijë të varfër si unë mund të përballojë për të shkuar atje. ... vitin e parë, tezen time ndihmuar nënës sime. Sigurisht, pas vitit të parë kam marrë bursa. Kam jetuar në një shtëpi bashkë-op, ka punuar gjatë vera, dhe unë kam qenë në gjendje të [paguajnë]. Kjo nuk ishte një barrë financiare pas vitit të parë.

Në fakt të dy Granville nënës dhe halla e saj i dha 500 $ për financimin e studimeve të saj për një vit para se ajo ka fituar bursat e cila ndihmoi fondin e mbetur të kohës së saj në Smith College. Puna e verës që ajo i referohet në kuotën e mësipërme ishte në Zyra Kombëtare e standardeve.

Në të hyjnë Smith College në vitin 1941 Granville studiuar frëngjisht, si dhe matematika, por, edhe pse ajo ka gëzuar të gjuhës, nuk e gjeni literaturë frëngjisht në simpati e saj dhe së shpejti përqendruar në matematikë, fizikë teorike dhe astronomi:

Isha i hipnotizuar nga studimi i astronomisë dhe në një pikë unë toyed me ide të kaloni kryesore e mia në këtë temë. Po të kisha njohur atëherë se në të ardhmen jo shumë të largët Shtetet e Bashkuara do të fillojë programin e saj hapësirën, astronomët dhe do të jetë në kërkesa të mëdha në planifikimin e misioneve hapësirë, unë mund të ketë bërë një astronom në vend të një matematikan.

Ndër mësuesit e saj në Kolegjin Smith ishte Neal McCoy i cili ishte veçanërisht përkrahës i grave Matematikanë, ndoshta pjesërisht për shkak se motra e tij ishte një matematikan.

Granville diplomuar me dallim në vitin 1945 dhe iu dha një bursë nga Shoqëria e studentëve Smith Smith ndihmën e Kolegjit për të ndërmarrë studime për doktoratë e saj. Dy Universitetin e Michigan dhe Yale University ofroi një vend të saj, por vetëm Yale ishte në gjendje të sigurojë mbështetje financiare shtesë ajo kërkohet. Hyrja Yale në vjeshtë të vitit 1945, ajo filloi të kërkimit në analizë funksionale nën Hille 's mbikëqyrje. Ajo shkroi një tezë e doktoraturës Në Laguerre Seria në Domain Kompleksi dhe në vitin 1949, së bashku me Marjorie Lee Browne i cili u diplomua nga Universiteti i Miçiganit në të njëjtin vit, ajo u bë gruaja e parë e zezë amerikane që do të ipet një Ph.D. në matematikë. Pas përfundimit të saj Ph.D. nga Yale, Granville kaluar një vit Akademik në Institutin e Universitetit të New York Matematikë punojnë në ekuacione diferenciale me Fritz Gjoni. Më tepër trishtim, as Hille as Gjoni i dha zemër të paraqesë kërkimore e saj për botim. Gjatë këtij viti ajo ka dhënë mësim si instruktor me kohë të pjesshme në departamentin e matematikës në Universitetin e Nju Jorkut. Pas aplikimit pa sukses për një post mësimdhënie në Institutin Politeknik të Brooklyn, ajo pranoi një ofertë për një shok rang profesori në Universitetin Fisk në Nashville, duke marrë postin e deri në vitin 1950.

Murray shkruan:

Në analizën e fundit, megjithatë, Granville - i cili dëshironte të bëhej një mësues që ajo ishte një vajzë e vogël - nuk ishte në gjendje të pranojë kushtet tepër kufizues sipas të cilave gratë e zezë mund të mbajnë poste të akademik në fillim të 1950 s. Si ajo e konsideron opsionet e saj, ishte e natyrshme për të që të mendojnë për mundësinë e punësimit të qeverisë. ... Në pranverën e vitit 1952, Granville vendosur për të kërkuar një punë të qeverisë dhe të kthehet në Uashington, DC

Punë ajo ishte ofruar në Byronë Kombëtare të standardeve të saj i dha dy herë e mëparshme rrogave e saj akademik në mënyrë Granville:

Punë shkaktuar konsultuar me inxhinierë urdhëresë dhe shkencëtarët në analizat matematikore e problemeve që lidhen me zhvillimin e siguresat e raketave. ... Takova disa matematikanë të cilët ishin të punësuar ... si programuesit kompjuter. Në atë kohë zhvillimin e kompjuterëve elektronik ishte në fillimet e saj. Aplikimi i kompjuterëve në studime shkencore të interesuar më shumë, që çuan në dhënien e mia konsideratë serioze për një ofertë të punës nga Korporata Ndërkombëtare Machines Biznesit.

Në dhjetor 1955 Granville majtë Byroja Kombëtare e standardeve dhe ajo filloi të punojë për IBM në janar të vitit të ardhshëm. Në fillim ajo ka punuar në Uashington shkrim programe për kompjuterin IBM 650, pra në 1957 ajo shkoi në New York City për të marrë një post si një konsulent në analizën numerike në New York City Center Data Processing e Korporatës Shërbimi Byrosë, i cili u pjesë e IBM. Kur programit Shtetet e Bashkuara filluan hapësirë për të lëvizur shpejt përpara, NASA kontraktuar IBM për të shkruar "software për ta. Granville ishte i lumtur të kthehet në Uashington DC si një nga një ekip i Matematikanë IBM:

Unë mund të them se pa dyshim se kjo është punë më interesante e jetës time - të jetë një anëtar i një grupi përgjegjës për të shkruar programet kompjuterike për të gjurmuar shtigjet e automjeteve në hapësirë.

Në nëntor 1960 Granville martuar (por ende nuk e ka marrë emrin e Granville i cili ishte emri i burrit të saj të dytë) dhe u zhvendos në Los Anxhelos ku ajo vazhdoi punën e saj në orbitë llogaritjet për programin hapësirë në laboratore Space Technology.

Në martesë 1967 Granville shkatërroi dhe ajo u kthye në botën akademike, pranimi i një post mësimdhënie në California State University në Los Anxhelos. Puna e saj e përfshirë të mësimdhënies universitare dhe ajo mësoi si analizë numerike dhe programe kompjuterike. Një tjetër rol ishte në edukimin matematik dhe ajo ishte përfshirë në edukimin matematik e atyre të trajnimit të mësuesve të shkollës fillore. Ky interes në arsimin e matematike çuar në përfshirjen e saj me Programin Matematika Miller Përmirësimi dhe si pjesë e këtij programi ajo mësohet matematika për dy orë çdo ditë në një shkollë fillore në Los Angeles gjatë sesionit të 1968-69. Nga kjo përvojë u publikim e saj të përbashkët me Jason Frand Teoria dhe Aplikacionet e matematikës për Mësuesit (1975). Libri u prit mirë dhe u miratua në shumë shkolla. Tre vjet më vonë një edicion i dytë u botua, por modelet ndryshim në matematikë mësimdhënie dhe së shpejti pas këtij libri pushoi të jetë relevante për kurset e tanishëm.

Granville ishte martuar Edward V Granville në vitin 1970, dhe natyrisht vetëm në atë kohë ajo ka marrë emrin "Granville", e cila ne kemi përdorur gjatë gjithë këtij neni. Ajo në pension nga California State University në vitin 1984:

Burri im ka lindur dhe është rritur në Teksas dhe Lindjen e planifikuar për t'u kthyer në fushë kur ka dalë në pension nga biznesi i tij. Unë shpesh e shoqëruar atë në vizitat në Teksas dhe, pas disa udhëtime bën, unë isha i bindur se një veprim për një vendosjen e rurale në Lindjen e Teksasit do të jetë një ndryshim i mirëpritur nga metropolet Los Anxhelos. Ne kemi gjetur një ideal në vendosjen e një 16-acre pako me një shtëpi dhe një mandat katër-acre liqen pranë John Tyler, Texas.


Ajo mësoi në Texas College 1985-1988, duke i mësuar në një kurs të sapo nxitur shkenca kompjuterike. Granville ende nuk duan të largohen nga bota akademike dhe ajo mësohen në Universitetin e Teksasit në Tyler, ku ajo mbajti një Lindsey Sam Kryetari, dhe në pension në vitin 1997.

Granville dhanë pikëpamjet e saj mbi problemet aktuale të matematikës të mësimdhënies në shkollat amerikane në një leksion në Yale University. Ne u japim disa citate nga ky diskutim:

Unë besoj se matematika është në rrezik të madh për t'u bërë pjesë latine e greke në grumbull të subjekteve të cilat ishin konsideruar dikur esenciale por janë tani, të paktën në Amerikë, e konsideruar si relike e një traditë të vjetëruar, intelektuale ...

... matematikë nuk duhet të mësohen si një seri të shkyçur, procedurat e pakuptimtë teknike nga tekstet e shurdhër dhe e zbrazët.

Ne mësojmë se ekziston vetëm një mënyrë për të zgjidhur një problem, por ne duhet të lejojmë që fëmijët eksplorojnë teknika të ndryshme. ... Por ne nuk jemi trajnim mësuesve për të ofruar këtë qasje të re.

... fëmijët deri në fund i gjymtë në matematikë në një moshë të re. Pastaj, kur ata marrin për të nivelit të kolegjit, ata janë në gjendje për të trajtuar klasa kolegj. Është tragjike sepse pothuajse çdo fushë akademike kërkon një ekspozim në matematikë.

Bëni fëmijët të mësojnë se si të shtoni, zbres, shumohen, dhe ndajnë, dhe ata nuk do të kenë nevojë calculators. Si ju mëson bukurinë e matematikës, si mund ta mësojnë ata që të ... zgjidhjen e problemeve, për t'i njohur ata me strategji të ndryshme për zgjidhjen e problemeve në mënyrë që ata mund t'i marrin këto aftësi në çdo nivel të matematikës? Kjo është dilema me të cilat përballemi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland