Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edouard Jean-Baptiste Goursat

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 May 1858

Lanzac, Lot, France

25 Nov 1936

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edouard Goursat marrë doktoraturë e tij në 1881 nga Ecole Normale Supérieure, atëherë mësoi në Tuluzë deri 1885. 12 vitet e ardhshëm janë shpenzuar mbrapa në Ecole Normale Supérieure, atëherë ai mësoi analizë në Universitetin e Parisit deri në pensionimin e tij. Mësuesit e tij përfshinte Darboux dhe Hermite që ndikuan atë për të punuar në analizë dhe aplikimet e saj.

Goursat kishte një shoqatë të përjetshëm me Emile Picard. Julia, i cili ishte student Goursat e, më vonë kanë bashkëpunuar me të. Teorema e Cauchy-Goursat shtetet përbërëse e një raundi të funksionojë një kontur të thjeshtë të mbyllura është zero në qoftë se funksioni është analitik brenda kontur. Cauchy kishte vendosur teorema me kusht shtoi se derivati i funksionit është i vazhdueshëm. Në 1891 ai shkroi sur l'Leçons OS-des ekuacionet aux dérivées partielles du rendin Kryeministri.

Punojnë më mirë Goursat e njohur është Cours d'mathématique analizuar (1900-10) e cila paraqiti shumë koncepte të reja analiza. Goursat u bë anëtar i Akademisë së Shkencave frëngjisht në 1919.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland