Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Sydney Goldstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 Dec 1903

Hull, England

22 Jan 1989

Belmont, Massachusetts, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Sydney Goldstein hyri në Universitetin e Leeds në 1921 për të studiuar matematikë. Ai shkoi në Kolegjin St John's, Cambridge mbaroi në 1925. Bazuar në shumë të suksesshme karrierën e tij universitare, Goldstein u dha Isak Njutoni bursë studimesh të vazhdojë hulumtimet ndërmarrje në matematikë aplikuar nën Harold Jeffreys.

Doktoraturës e tij u dha për një tezë mbi Mathieu (Emile Mathieu) funksionon. Ai u emërua Rockefeller Research Fellow dhe kaloi një vit pune në Göttingen. Në 1929 ai u bë një shokët e St John's College, Cambridge dhe, në të njëjtin vit, ai u emërua në një Lectureship në Matematikë në Universitetin e Mançesterit.

Manchester kishte një ndikim të thellë në Goldstein. Ndikimi i Reynolds dhe Qengjit në dinamikën fluide u ndje akoma atje dhe kishte një efekt të fortë në Goldstein. Ai shkoi në Kembrixh në vitin 1931 dhe mori përsipër, me mish qengji 's vdekjes, redaktim zhvillimeve moderne në Fluid Dynamics, kjo punë e rëndësishme të botuar në 1938.

Gjatë viteve të luftës ai punoi në shtresën teori kufirit në Laboratorin Kombëtar fizike. Pastaj në vitin 1945, Universiteti i Manchester bërë dy emërimet frymëzues për Departamentin e Matematikë, Max Newman në karrige e pastër Matematikë dhe Goldstein në karrige të Aplikuara Matematikë.

Megjithatë në vitin 1950, Goldstein i cili ishte i besimit të fortë hebrenj, pranuar kryesimin e departamentit të matematikës në Technion në Izrael. Qëndrimit të tij në Izrael nuk ishte megjithatë shumë të gjatë, dhe në vitin 1955, ai pranoi një karrige të Aplikuara Matematikë në Harvard. Ai kishte bërë një rol të madh në ngritjen e kuadrit akademik të ai Technion por punën administrative të ishte shumë e rëndë dhe çuar në pranimin e tij për fat të mirë të kryesojë në SHBA.

Punës Goldstein në dinamikën e lëngjeve është e një rëndësie të madhe. Ai është përshkruar si:

... një nga ata që më ndikuar përparim në dinamikën lëngun gjatë shekullit të 20-të.

Ai studjoi numerike për zgjidhje të qëndrueshëm-fletë-fletë rrjedhës së kufirit-ekuacioneve shtresa në vitin 1930. Në 1935 ai botoi punojnë në rezistencën turbullt në rotacionin e një disk në një lëng. Puna e tij ishte e rëndësishme në Aerodinamika, një lëndë në të cilën Goldstein ishte jashtëzakonisht i mirinformuar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland