Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Pierre Simon Girard

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Nov 1765

Caen, France

30 Nov 1836

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pierre Girard ishte një inxhinier në Ecole des Ponts et Chaussés. Atje ai ishte një mik i ngushtë, dhe bashkëpunëtori i de Prony. Në 1793 Girard ishte duke punuar mbi problemet e gjeometrisë së bashku me de Prony dhe ai i shkroi atë duke thënë:

Unë do të dërguam ty shpejt ... kërkesë numerike ... por unë kam qenë në Amiens që nga fillimi i vitit ... Unë ju falënderoj për zgjidhje ju ka dërguar për problemin gjeometria ...

Girard kishte qenë i ngarkuar me planifikimin dhe ndërtimin e kanalit Amiens, e cila shpjegon referim i tij për të koha e kaluar në Amiens. Pas kësaj Prony de dhe Girard vendosur për të shkruar një letër në të cilat:

... një mund të mësojnë të gjeni ekuacion për disa të ngurta si një gjen ekuacioni për një aeroplan lakuar.

Një tjetër projekt që Girard dhe de Prony bashkëpunuar në ishte Dictionnaire des Ponts et Chaussés.

Në 1798 Girard shkroi një punë të rëndësishme në fuqinë e materialeve.

Në 1802 ai u vu në krye të projektit kanalit Ourcq, një nga shumë projekte të urdhëruar nga Napoleoni për të modernizuar Paris. Ndërsa përgjegjës për këtë projekt ai u caktua një asistent i ri, domethënë Cauchy.

Pierre Girard shkroi gjerësisht të lëngjeve, në veçanti në rrjedhë në tubat kapilar.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland