Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Semyon Aranovich Gershgorin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Aug 1901

Pruzhany, Belarus

30 May 1933

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Semyon Aranovich Gershgorin studioi në Institutin Teknologjik Petrograd nga 1923, bëhet profesor në vitin 1930, dhe nga 1930 ka punuar në Institutin e Inxhinierisë Mekanike Leningradit në algjebër, Teoria e funksioneve të ndryshores komplekse, metodat numerike dhe ekuacione diferenciale.

Über 1.931 letër e tij vdes Abgrenzung einer der Eigenwerte Matrix ( 'Rreth kufijtë e Eigenvalues në një Matrix ", një e tij jo vetëm në rusisht) i dha vlerësime të fuqishme për Eigenvalues matricës, i njohur si teorema Rrethi i tij.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland