Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Angelo Genocchi

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 March 1817

Piacenza, Italy

7 March 1889

Turin, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Angelo Genocchi ndoqi shkollën në Piacenza dhe më pas studioi ligjin në Universitetin e Piacenza. Pavarësisht kursin e tij të ligj, ai gjithmonë kishte matematikë si subjekt e tij e preferuar dhe ai u bë shumë njohuri në matematikë pavarësisht marrë një kurs ligj.

Pas diplomimit ai praktikohet ligji për një numër vitesh. Megjithatë, siç shpjegon Kennedy në, ai nuk ishte e përshtatshme në mënyrë ideale në praktikën e ligjit:

Ai nuk ishte një diskutues i mirë. Ai shpejt humbur durimin, do të dridhen dhe të bëhet bitingly hidhur - por ai shpejt u rrit përsëri i qetë.

Kur ai u ofroi kryetar i ligjit në Universitetin Piacenza, një post që ai nuk kishte aplikuar për të, ai pranoi. Megjithatë, ai nuk ishte plotësisht i suksesshëm si një mësues ose:

... disa nga studentët e tij ... e gjeti atë shumë të ftohtë dhe të ashpër.

Genocchi ishte, megjithatë, shumë aktive politikisht. Përpara revolucionit të 1848, ai ishte tashmë pjesë e një grupi të liberalëve në Piacenza që dëshironin të heqë sundimtarët e saj austriak. Në shenjat e trazirave në rajon qeverisë austriake përforcuar garnizonet e saj në Lombardi, arrestoi udhëheqësit e opozitës në Milano dhe shtypur demonstratave të studentëve. Me 23 mars 1845 njerëzit kishin rrëzuar nga sundimtarët e tyre austriak Piacenza. Brenda pak ditëve ushtria austriake ka humbur pothuajse të gjithë Lombardia. 23 mars Charles Albert e Sardenjës-Piemonte shpalli luftë Austrisë.

Annexing Modena Parma dhe, sundimtarët e të cilit ishin austriake dëbuan, Piedmontese fituar një numër i fitoreve para vuajtje shfuqizon. Genocchi dhe miqtë e tij liberale kishte formuar një qeveri të përkohshme në Piacenza, por para se të mund të bëjë përparim politik austriakë sulmuar rajon. Ushtria Piedmontese ishte në gjendje të përballoj kundërsulm austriak. Pas një serie të humbjeve, Charles Albert e ushtrisë u tërhoqën nga Milano. Më 6 gusht 1845 ata kaluan lumin Ticino, duke lënë qytet dhe kontrolluesit e saj lokale në mëshirën e austriakëve u kthyer. Para austriakë mbërritën në Piacenza Genocchi, i zhgënjyer në masë të madhe nga ana e ngjarjeve, dhe Liberalët e tjera, u largua nga qyteti.

Genocchi shkoi për të jetuar në Torino, duke refuzuar kërkesa nga miqtë e tij për t'u kthyer në Piacenza duke thënë se ai nuk do të kthehen deri në liri kthyer. Në Torino ai filloi të marrë seriozisht të ndjekur leksionet e matematikës nga Plana dhe të tjerët. Pas pak kohe ai filloi të mësimdhënies, por ai duhej të mashtruar hyjnë në garën për Kryetar të Algjebra dhe Gjeometria plotësuese në Torino.

Nga 1859 Genocchi mbajti Kryetari i Algjebra dhe Gjeometria plotësuese në Torino, atëherë vitin e ardhshëm ai lëvizi në Kryetari i Lartë Analysis. Në 1862 ai u zhvendos sërish kryeson, por e mbetur në Torino, për Hyrje në gur dhe vitin e ardhshëm të Infinitezimale gur. Gjatë vitit 1881-82 Peano shërbeu si asistent i tij.

Temat kryesore kërkimore që Genocchi u punuar në teorinë numër, seri dhe gur integrale. Ai botuar 176 artikuj në mes 1851 dhe 1886. Kennedy shkruan në:

Ai nuk miraton metodat e Riemann dhe Weierstrass, por ka punuar më tepër në traditën e Eulerit, Lagranzhit, i Gausit dhe Cauchy. Puna e tij e madhe ishte në teori numër, nga të cilat ai ishte hetuesi kryesor në Itali.

Stil Genocchi si një mësues është përshkruar edhe në:

Cilësitë që ishin nga më të madh në Genocchi si mësues ishin të mësuarit dhe saktësi. ... Ai ishte scrupulously përpiktë dhe të drejtë, duke kërkuar nga studentët e tij. ... Shpjegimet e tij ishin të qetë, pa repetitions, dhe ai që synon prezantimin rigorozisht koncepteve themelore dhe studiuar ato në mënyrë që të arrijë në procedurat e thjeshtë dhe ekspozitë të qartë.

Megjithatë, duke pasur parasysh dështimin e tij kur ai mësuar dhe praktikuar ligjin, nuk do të presim që ai të jetë mësues i përsosur, me të vërtetë:

Karakterin e tij thjeshtë, së bashku me zërin e tij të hollë dhe i mërzitur, nuk e ngrohtë klasë apo do të lejojnë nxënësit të ndjehen të qetë me të.

Në 1882 Genocchi thyen kneecap e tij dhe Peano mori mësimin e tij. Kneecap ishte thyer Genocchi ndërsa ishte në pushime e tij në shtator 1882. Në këtë kohë të parit e tij ishte e varfër dhe ai ra mbi një post që shënon buzë të rrugës.

Në 1884 gur e diferencuar dhe Bazat e Integrale gur u botua nën emrin e Genocchi. Ky libër u bazuar në Genocchi e ligjëratave, por është kryesisht punë e Peano. Në sa Peano shpjegoi publikim u ngrit:

Ai ishte shumë herë u bëri thirrje të publikojë kursin e tij gur, por ai nuk e bëri. ... Ajo ishte vetëm në '83 që ai ra dakord që të le firma e Fratelli bocca publikoj Leçons e tij me ndihmën e mia, dhe kjo u shfaq në pjesë vitin e ardhshëm. Ai ishte i sëmurë në kohë dhe dëshiroi të mbetet tërësisht larg nga puna. I përdorur shënime të bëra nga studentët e tij në mësimet e tij, duke e krahasuar ato pika nga pika me të gjitha tekstet kryesore gur, si edhe me kujtime origjinale ... Rezultati është se publikim im nuk përfaqësojnë saktësisht mësimet e profesorit.

Libri është i rëndësishëm dhe gjerësisht aclaimed pavarësisht disa lodhur mbi atë Peano ka marrëveshje të plotë për të botuar Genocchi tekst me Futjet që ai bëri.

Pavarësisht bërë një rikthim të pjesshëm, gjatë së cilës kohë, ai rifilloi detyrat e tij mësimore, së shpejti shëndetësor Genocchi dështuan përsëri dhe ai ngadalë dha dorë të gjitha aktivitetet e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland