Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leopold Bernhard Gegenbauer

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Feb 1849

Asperhofen (E of Herzogenburg), Austria

3 June 1903

Vienna, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Leopold Gegenbauer studiuar në Universitetin e Vjenës nga 1869 deri 1873. Ai pastaj shkoi në Berlin, ku ai studjoi 1873-1875 punuar nën Weierstrass dhe Kronecker.

Pas diplomimit nga Berlini, Gegenbauer u caktua në një pozicion në Universitetin e Czernowitz (atëherë në Perandorinë austriake, por tani Chernovtsy, Ukrainë) në 1875. Ai mbeti në Czernowitz për tre vjet përpara se të vendosej në Universitetin e Innsbruck, ku ai ka punuar me Stolz.

Pas tre viteve të mësimdhënies në Insbruk Gegenbauer u emërua profesor i plotë në 1881, ai u emërua profesor i plotë në Universitetin e Vjenës në 1893. Ai ka mbetur atje deri në vdekjen e tij.

Gegenbauer kishte shumë interesa matematikore por ishte kryesisht një algjebraist. Ai përmendet për polynomials Gegenbauer.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland