Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Dionisio Gallarati

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 May 1923

Savona, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Dionisio Gallarati hyri në Universitetin e Pizës në 1941. Megjithatë, kjo ishte koha e Luftës së Dytë Botërore dhe ai u ndërprenë studimet për dy vjet për shkak të luftës. Ai rifilloi studimet e tij pas pushim të detyruar dhe ka marrë shkallën e tij të parë nga Universiteti i Gjenevës.

Gallarati ndërmori kërkime në l'Instituto Nazionale di Matematica Alta (Instituti Kombëtar i lartë Matematikë) në Romë. Atje ai u mësoi nga shumica e yjeve të matematikës italiane të kësaj periudhe: Giacomo Albanese, Leonard Roth (mësimdhënies në Romë si profesor vizitues nga Imperial College, Londër), L Tonelli, EG Togliatti, Beniamino Segre, dhe Francesco Severi.

Gallarati u emërua në Universitetin e Gjenevës në vitin 1947 dhe ai mbeti aty deri sa ka dalë në pension në vitin 1987.

Në, 33 e 64 dokumenteve që Gallarati botuar midis 1951 dhe 1996 janë të riprodhohet. Këto reflektojnë fushë e madhe e kërkimit të tij i cili ishte kryesisht në gjeometrinë algjebrike. Tetë të riprodhohet në letrat studimore në sipërfaqet P 3 me singularities shumë e izoluar. Kjo ishte një nga kontributet më të rëndësishme Gallarati e matematike. Vlen të përmendet se disa prej caqeve më të ulët të marra nga Gallarati për numrin maksimal të nyjave të sipërfaqeve të n shkallë nuk janë përmirësuar relativisht deri kohët e fundit dhe për vlerat e mëdha të n numrin e saktë maksimal të nyjave të sipërfaqeve të n shkallë është ende i panjohur, pavarësisht punë shumë kohëve të fundit mbi këtë temë.

Tre letra dhënë në lidhje me kontributet e Gallarati në gjeometri Grassmannian. Puna e tij mbi këtë temë shtrirë në disa mënyra të marra lidhur me Beniamino Segre për numrin e komplekset linear lineare të pavarura përmbajnë kurbë në korrespondues Grassmannian të linjave tangjent i një nondegenerate kurbë projektive. Gallarati zgjeruar rezultatet në rastin e hapësirave tangjent i varieteteve të dimensioneve arbitrare, për kthesa arbitrare në Grassmannians korrespondon nondegenerate libër, dhe në komplekset e shkallë më të lartë.

Gallarati studiuar vetitë e varieteteve të hapësirave të cilit tangjent takohet subspaces lineare përgjatë disa hapësira e dimensionit të lartë se sa pritet. Ai dha një karakterizim elegante e varieteteve Veronese dhe Segre në drejtim të pronave të tyre tangjencial. Një tjetër kontribut i dukshëm veçanërisht Hulumtimi është bërë nga Gallarati në punën e tij në kontaktet e shumta të sipërfaqeve përgjatë një kurbë. Ai ndërtuar counterexamples të conjectures e Babbage dhe Hochster dhe i dha përgjigje negative në lidhje me pyetjet e paraqitura nga Mumford dhe Hartshorne.

Punë të tjera nga Gallarati përfshirë klasifikimin e varieteteve Fano të llojit të dytë, një studim i parregullsi e hapësirave të dyfishtë, dhe gjetjen e caqeve për klasën e një sipërfaqe me singularities zakonshëm përsa i përket shkallës saj.

Zak, shqyrtimit, vërejtjet që gazeta Gallarati republishing's:

... prezanton lexuesit moderne të botës harruar pothuajse të gjeometrisë algjebrike projektive, stil italian.

Gallarati mësoi Gjeometria algjebrike për shumë vite dhe shënimet nga këto kurse ende ekzistojnë:

Këto shënime të pasqyrojë stilin unik të autorit të tyre dhe janë të pasura në vëzhgime origjinale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland