Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Boris Grigorievich Galerkin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 March 1871

Polotsk, Belarus

12 June 1945

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Boris Grigorievich Galerkin erdhi nga një familje e varfër dhe kjo ishte për të do të thotë se ai kishte një kohë të vështirë përmes viteve të tij të arsimit se përndryshe do të ketë qenë rasti. Ai ndoqi shkollën e mesme në Minsk, më pas në 1893 ai hyri në Institutin Teknologjik Petersburg. Këtu ai studioi matematikë dhe inxhinieri, por ai e nevojshme për të fituar para për të mbijetuar kështu në e parë ai e mori në privat tutoring, pastaj prej 1896 ka punuar si një projektuesi.

Pas diplomimit nga Instituti Teknologjik në vitin 1899 ai mori një punë të fabrikës lokomotivë Kharkovit. Galerkin Në 1903 shkoi në Shën Petersburg, dhe atje ai u bë menaxher në inxhinieri mekanike Veriore dhe bojler Plant.

Nga 1909 filloi të studiojë Galerkin faqet e ndërtimit dhe punimeve të ndërtimit në të gjithë Evropën. Në të njëjtin vit ai filloi të jepte mësim në Institutin Teknologjik Petersburg. Publikimi i tij i parë në përkulje gjatësisë gjithashtu u shfaq në 1909, puna që të ushtruar nga fillimet e cila kishte qenë e lëshuar nga Euler. Ky dokument ishte mjaft e rëndësishme për studimin e tij të shesheve të ndërtimit që rezultatet ishin të aplikuar për ndërtimin e urave dhe korniza për ndërtesa.

Vizitat e tij nëpër vendet e ndërtimit evropian rreth 1914 i dha fund punës së tij akademike, por pastaj u kthye në fushë për të cilën ai është sot më i njohur, pra metodën e integrimit përafërt i ekuacioneve diferenciale të njohur si metodë Galerkin. Ai botoi i përcaktuar metodën e tij element në 1915.

Në vitin 1920 u gradua në Galerkin Shef i Mekanikë Strukturore në Institutin Teknologjik Petersburg. Në këtë kohë ai zhvilloi edhe dy karrige, një në elasticitet në Institutin e Inxhinierëve Leningrad komunikim dhe një në mekanikë strukturore në Universitetin e Leningradit.

1921 Në Shën Petersburg, matematike e Shoqërisë u rihap (ajo kishte mbyllur në vitin 1917 për shkak të Revolucionit Rus), si fizike dhe matematike Petrograd Society. Galerkin luajti një rol të madh në shoqëri së bashku me Steklov, Sergei Bernstein, Friedmann dhe të tjerët.

Punë të tjera për të cilat është i njohur Galerkin është puna e tij në pllakat e hollë elastike. Monografi e tij të madh në këtë temë hollë Elastike Pllaka u botua në vitin 1937. Nga 1940 deri në vdekjen e tij, Galerkin ishte kreu i Institutit të Mekanikë i Akademisë Sovjetike të Shkencave.

AT Grigorian, shkrim në, përshkruan punën e tjera:

Kërkimit shkencor Galerkin në teorinë e shtresë e jashtme (1934-45) shpalli kërkesën e saj të gjerë në ndërtimin industrial. Veprat e tij në fushën e përbëjnë një drejtim të ri në këtë fushë të rëndësishme. Galerkin ishte një konsulent në planifikimin dhe ndërtimin e shumë më të mëdha të hydrostations Bashkimit Sovjetik. Në 1929, në lidhje me ndërtimin e digës Dnepr dhe stacionin hidroelektrik, Galerkin hetohen stresit në digat dhe muret e gjirit me profilin trapezoidal. Rezultatet e tij janë përdorur në planifikimin digës.

Punën e rëndësishme Galerkin mbi metodën element fundme është përshkruar në dhe.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland