Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leslie Fox

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

30 Sept 1918

Dewsbury, Yorkshire, England

1 Aug 1992

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Leslie Fox 's nënë ishte Annie Vincent dhe babai i tij ishte i lartë i punës Fox i cili ishte një minator. Leslie fitoi një bursë për në Shkollën Grammar karrondreqës Dewsbury ku ai u bë i interesuar në matematikë përmes mësimdhënies matematike shkëlqyer në shkollë. Ai fitoi një bursë për të studiuar matematikë në Kishën e Krishtit, Oxford, dhe hyri në Universitetin 1936.

Në Oksford, Fox ishte shumë i suksesshëm në studimet e tij matematikore, por mori edhe një pjesë të plotë në jetën universitare. Jo vetëm që ai të luajë futboll për Klubin universitar Futbollit, por ai gjithashtu luajti për Oxford City Football Club. Ai u dha të klasit të parë në Matematikë nderon në 1939 dhe vazhdoi për të ndërmarrë kërkime në departamentin e inxhinierisë nën Riçard Southwell. Edhe pse punon për DPhil e tij në inxhinieri kompjuterike dhe matematikë, Fox u angazhua edhe në punën e luftës shumë të fshehtë. Ne duhet të kini parasysh se Foks ishte ndërmarrje punojnë numerike zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale pjesore që u ngrit në problemet inxhinieri, por që nuk mund të zgjidhen nga teknikat analitike. Megjithatë në këtë kohë nuk ka kompjutera elektronike ishin në përdorim dhe Fox desh të ndërmarrë llogaritjet numerike duke përdorur një kalkulator tavolinë. Ky ishte pra tepër e rëndësishme për të zhvilluar metoda që do të japin rezultate të sakta me minimale e llogaritje.

Edhe pse Fox prodhuar një sasi të konsiderueshme të materialit i cili ishte publishable, natyrën e fshehtë të punës së tij në një mjedis të kohës së luftës do të thotë se shumica e punës së tij në fillim nuk ishte publikuar ose, ose të paktën botim u shty deri pas përfundimit të luftës. Relaksimi i tij letër aplikuar metodat e problemeve inxhinierike të shkruar së bashku me Riçard Southwell u shfaq në vitin 1945. Pas dhënies së doktoraturës së tij në 1942 u bashkua Fox shërbimit Computing Admiralty. Ai u martua me Pauline Helen Dennis më 10 korrik 1943, ata nuk kishin fëmijë. Në vitin 1945 ai shkoi për të punuar në ndarjen e matematikës Laboratorin Kombëtar fizike. Si dhe punën e tij matematikore, të cilat kemi përshkruar më poshtë, Fox vazhdoi interesat e tij sportive:

Në Laboratorin Kombëtar Fizike ai ishte klubi kampion tenisi dhe kapiten i ekipit kriket, dhe i shquar veten si një vrapues i shpejtë në kampionatin shërbimin civil.

Në të dy Admiralty dhe Fizike Laboratorin Kombëtar ai u përfshi në llogaritjen e funksioneve të veçanta dhe në prodhimin e tabelave të cilat ishin të rëndësishme në atë kohë. Për shembull Fizike Laboratorin Kombëtar të botuar përdorimit Fox dhe ndërtimin e tabelave matematike në 1956. Kjo metoda Sondazhet e punës interpolation cila mund të përdoret nga dikush, me qasje në tavolina matematikore, i cili ka të bëjë me një llogaritëse computations tavolinë. Foks ishte etur të krijojnë konvergjencë të shpejtë për metodat e përdorura, duke e përshkruar sasitë e nevojshme ndihmëse në tryezë për të kryer interpolation.

Gjatë kësaj periudhe ai vazhdoi të botojë në metodat e relaksimit të cilën ai kishte filluar ndërkohë që studiojnë në Oksford. Për shembull, ai botoi disa përmirësime në përdorimin e metodave të relaksimit për zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale të zakonshme dhe të pjesshme (1947), Një llogari e shkurtër e relaksimit metodave (1948), dhe zgjidhje nga metodat e relaksimit të ekuacioneve diferenciale të zakonshme (1949). Ai u largua Fizike Laboratori Kombëtar në vitin 1956 dhe ka kaluar një vit në Universitetin e Kalifornisë. Në 1957 Fox mori një takim në Universitetin e Oksfordit, ku detyra e tij ishte që të formohej një Laboratori Computing:

Ai pa qartë se nuk do të ketë nevojë për edukimin e brezi i ardhshëm i Matematikanë në punë kompjuterike, dhe ai mori postin e tij të ri në Universitetin me energji dhe entuziazëm.

Në vitin 1963 Foks ishte emëruar si profesor i Oksfordit Analiza Numerike gjithashtu u zgjodh për një miqësi e profesorëve në Balliol College. Ai ka kontribuar në mënyra shumë në nxitjen e analizës numerike, për shembull në drejtimin e shkollave verore, në lidhje me zhvillimin e industrisë, formimin e lidhjeve me shkolla përmes Shoqatës matematike, dhe me shkrim të mrekullueshme një seri librash për këtë temë. Libri i tij i parë u shfaq në shtyp në vitin në të cilin ai u emërua i parë në Oksford, përkatësisht 1.957. Ky libër ishte zgjidhje numerik i dy-pika kufitare probleme në ekuacione diferenciale të zakonshme dhe është një nder i madh për aftësitë e tij shpjegues se ajo u ribotuan nga Dover Publications in 1990. Libri përmbledh në një nivel elementare metodat numerike për ndërtimin e zgjidhjeve të problemeve të kufirit-vlerë e cila mund të shprehet në lidhje me ekuacionet diferenciale të zakonshme i urdhëron një në katër. Z Kopal, rishikimin e librit, shkruan:

Libri është i organizuar mirë dhe të shtypura, dhe stilin e saj pa ngut pa lidhje lehtëson leximin e tij për jo-filluar.

Fox botuar Një hyrje në algjebër lineare numerike në vitin 1964. Ai përmban kapitujt e: algjebër Matrix, metodat Eliminimin e Gausit, Jordani, dhe Aitken; metodat Compact eliminimin e Doolittle, Crout, Banachiewicz dhe Cholesky; metodat Orthogonalization; Kushti, saktësi dhe precizitet, Krahasimi i metodave, masa e punës; përsëritës dhe gradientit Metodat; metodat përsëritës për rrënjët e fshehur dhe vektoret dhe Shënime të analizave gabimit për rrënjët i fshehur dhe vektoret. Në 1968 ai botoi polynomials Chebyshev në analizat numerike në bashkëpunim me IB Parker. Autorë shkruajnë në Hyrje se:

Audiencës që kemi në mendje përfshin studentë matematikore ne vitet e hershme ... Materiali mund gjithashtu të përdoret në pjesën analizë numerike e diplomave në llogaritje, dhe ndoshta edhe nga shkencëtarët, me një trajnim të arsyeshme matematik ...

Ky nuk ishte libër vetëm Fox botuar në vitin 1968 ai botoi edhe metodat Computing për shkencëtarët dhe inxhinierët këtë kohë bashkëpunon me Mayers DF. Me një qasje praktike ende rigoroze, metodat për të hetuar çështje të tilla si marrëdhëniet e përsëritje, zero e polynomials, ekuacionet lineare, Eigenvalues dhe eigenvectors, përafërta, interpolation, integrimi, dhe ekuacione diferenciale të zakonshme janë përshkruar dhe analizuar.

Një bashkëpunim mes Fox dhe Mayers çuar në zgjidhje numerike e ekuacioneve diferenciale të zakonshme të botuar në vitin 1987, katër vjet pas Fox pension. Autorë shkruajnë në Hyrje:

Edhe pse ekzistojnë dy lloje kryesore të ekuacioneve diferenciale të zakonshme, ato te tipit me vlerë fillestare dhe atyre me vlera lloj kufiri, librat më të deri mjaft kohët e fundit janë përqendruar në ish, dhe përsëri deri kohët e fundit vlera kufitare problem ka pasur pak literaturë. Shumë pak libra, madje edhe tani, do të trajtojë dy probleme midis dy mbulon të njëjta, në këtë libër, i cili e bën këtë në një mënyrë mjaft elementare, duhet të jetë gati unike në këto aspekte.

Përveç këtyre teksteve shquar, Fox e vazhdueshme për të prodhuar artikuj krye hulumtime cilësore. Disa numerike eksperimente me probleme eigenvalue në ekuacionet diferenciale të zakonshme (1960) e konsideron metodave për zgjidhjen e ekuacioneve të tillë duke përdorur një kompjuter. Ekuacione pjesore diferenciale (1963) është e përmbledhur nga Fox, si vijon:

Ky dokument shpjegues diskuton gjendjen aktuale të aftësisë sonë për të zgjidhur ekuacione pjesore diferenciale. Ajo e konsideron suksesin e arritur në prodhimin e teknikave të reja, makinë-të orientuara teknikat, analiza gabim, teorema matematikore dhe zgjidhjen e problemeve praktike, dhe në kontrast me këtë punë përkatëse në fushën e algjebër lineare. Problemet e pazgjidhura përfshijnë përcaktimin e një gabimi të fundme-përafërta dallim, prodhimi automatike makinën e formulës fundme-dallim në rajonet e komplikuar, zbutjen e të dhënave fizike, dhe klasifikimin e ekuacioneve për informatikë-rutinat e bibliotekës makinë.

Disa prej letrave të tij më vonë për të shqyrtuar metodat numerike factorising polynomials, për zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale pjesore eliptik, dhe metodat për trajtimin e problemeve singularities në vlerën e kufirit. Në një sondazh i caktuar letër-metodat për ndryshimin e kufirit eliptik problemet vlerë (1977) Fox shkruan:

... ka një numër të habitshme të zhvillimeve të reja, me metodat ekonomike direkte ... , Përsëritës fuqishëm të nënkuptuar dhe metodat factorization ... , Dhe në trajtimin e problemeve jolineare ... [Ne u japim] një llogari të shkurtër të përpjekjeve të kohëve të fundit në mekanizimin në disa nga përpjekjet në pajisjet përshpejtimin e punëtorëve të relaksimit origjinal ', dhe ... disa përpjekje për vlerësimin e gjendjes aktuale të artit me rekomandime për punën e ardhshme.

Daljes në pension e tij në 1983 ishte më parë se ajo mund të ketë qenë që të pësuar një atak në zemër në vitin 1981 dhe pas kësaj, edhe pse bën një shërim të shpejtë, vendosi të largohet nga detyrat e tij zyrtare më herët se sa ishte e nevojshme. Ai u bë një shoku emeritus i Balliol në pensionimin e tij dhe vazhdoi të jetë i përfshirë në punët akademike, si dhe hulumtim të vazhdueshëm të tij. Një nga letrat e tij të fundit është e hershme analiza numerike në Britani të Madhe paraqiti në një konferencë mbi historinë e informatikë shkencore të mbajtur në Princeton në vitin 1987.

Ne përmendim se Foks ishte divorcuar nga gruaja e tij të parë në fillim të 1973 dhe kishte remarried përdëllim Maria Holme Clements me 20 korrik 1973. Ne gjithashtu parasysh dy aspekte të tjera të karrierës së Fox. Njëri është shoqatë e tij me NAG, Algorithms numerike Group. Laborator Fox në Oksford është një nga organizatat e themelimit të NAG në vitin 1970 dhe ai inkurajoi fuqimisht zhvillimin e grupit, duke ofruar burime të konsiderueshme nga vetë Laborator i tij Computing. Ai ishte përfaqësuesi i Oksfordit mbi NAG deri në vitin e tij pas daljes në pension. Aspekti i dytë e kemi përmendur është shoqatë Fox me Institutin e Matematika dhe Aplikime saj. Ai shërbeu në këshillin e saj dhe si redaktor i revistës tij derisa ai u bë redaktor i Journal saj numerike Analiza kur ajo filloi botimi në vitin 1981. Instituti i matematikës dhe Aplikacionet e mbajtur një simpozium në vitin 1983 për të shënuar daljes në pension e tij dhe e zgjodhi atë një shokët e nderit në vitin 1989.

Foks, i cili ka pasur probleme shëndetësore pa pagesë deri në 1981, ka vazhduar të vuajë nga probleme të zemrës së tij gjatë daljes në pension. Ai vdiq nga një aneurysm ruptured në Spitalin Radcliffe John, Oxford. Karakterin e tij përshkruhet si më poshtë:

Gjatë gjithë jetës së tij Fox mbetur besnik rrënjët e tij, një socialist i hapur dhe mbi të gjitha një Yorkshireman.

Në autorët shkruajnë:

Kompani miqësi e tij dhe kontaktet ishin shumë të gjerë, dhe ai ishte i shkëlqyer në një mjedis shumë të ndryshme.

Një tregues i përket të lartë ai u mbajt nga miqtë dhe kolegët e tij është përgjigje entuziaste për të mbështetur krijimin e një Çmimi Fox Leslie për Analizë numerike. Instituti i matematikës dhe Aplikacionet e saj organizon dhënien e çmimi, duke tema për konkurrencë e cila vazhdon të tërheqë hyrje të cilësisë më të lartë nga e gjithë bota.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland